kızlar şoklardayım!!

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
az önce konu açtım patronum maaşımı vermiyo geciktirdi diye.
odasına çağırdı.
geciktirdim kusura bakma dedi verdi maaşımı.800 e anlaşmıştık.
yanında sayamadım odama geldim saydım 850 var o kadar sevindim ki gidip teşekkür edeyim dedim tüm üzüntüm gitti 50 lira fazla verdi diye.
çok sağolun dedim 50 fazla vermişsiniz dedim hızlandığım için jest yaptınız sanırım dedim güldüm.
biz seninle kaça anlaştık ki dedi 800 dedim o zaman 50 yi geri alayım dedi.

ben şok oldum :o
kokoca mimarsın sen ya ben olsam inanın hiç çaktırmazdım güle güle kullan derdim.
50 lirayı geri istedi adam resmen o an midem bulandı gözümde yerlerde yani.
50 lirasında değilim kızlar valla değilim şuan ilk kez alnımın teriyle kazandığım para var elimde ve ben mutlu değilim.
böyle dangalaklara boyun eğiyorum resmen.
mecbur çalışmak zorundayım
alddığım para para değil üstelik bu hareketinden sonra ciddi bi soğuma geldi bana hiç yakıştıramadım.
sizce hoş mu bu ne rezillik ya.

Hediye etmemis ki yanlislikla vermis ce geri almis. Ayda 50 yilda 600 eder ayrica sigortaya idenen peim falan serken ona maliyeti kac olur. Kaca anlasmissaniz onu verir. Adam mimarsa malinin ortagi misiniz? Dangalak cok cirkin olmus.

odasına çağırdı.
yanında sayamadım odama geldim saydım 850 var o kadar sevindim ki gidip teşekkür edeyim dedim tüm üzüntüm gitti 50 lira fazla verdi diye.
çok sağolun dedim 50 fazla vermişsiniz dedim hızlandığım için jest yaptınız sanırım dedim güldüm.

ben şok oldum :eek:
kokoca mimarsın sen ya ben olsam inanın hiç çaktırmazdım güle güle kullan derdim.
50 lirasında değilim kızlar valla değilim şuan ilk kez alnımın teriyle kazandığım para var elimde ve ben mutlu değilim.
alddığım para para değil üstelik bu hareketinden sonra ciddi bi soğuma geldi bana hiç yakıştıramadım.

Maaşı neden elden veriyor. Bankaya yatmıyor mu? Sözleşmede yok galiba. Çok garip geldi bana. Bence işçi-işveren ilişki yasal zeminde olmalı bu adam ileriye dönük paranı bile vermeyebilir.

Hediye etmemis ki yanlislikla vermis ce geri almis. Ayda 50 yilda 600 eder ayrica sigortaya idenen peim falan serken ona maliyeti kac olur. Kaca anlasmissaniz onu verir. Adam mimarsa malinin ortagi misiniz? Dangalak cok cirkin olmus.

hediye değil zaten 40 gündür çalışıyorum ben10 günlük maaşım içerde kaldı zaten bende jest yaptı sandım gidip insanlık ettim söyledim biz 850ye anlaştık sanıyomuş bende 800 dedim o zaman alayım geri dedi bence bu bildiğin dangalaklık hıyarlık elinde 30binler 40binler geçiyo resmen hakkımı yiyo ben ona teşekküre gidiyorum 50 lirayı alma tenezüülüne giriyo.

Maaşı neden elden veriyor. Bankaya yatmıyor mu? Sözleşmede yok galiba. Çok garip geldi bana. Bence işçi-işveren ilişki yasal zeminde olmalı bu adam ileriye dönük paranı bile vermeyebilir.

valla bende anlamadım o işi hesabıma yatırın maaşımı dedim yok böyle daha uygun dedi çözemedim valla.

Kendine yeni iş bak.Zaten daha ilk maaşını gecikmeli vermiş.Yanlışlıkla bile verse o parayı geri almamalı,bir daha ki ayı düzgün vermeli.Zaten yanlışlıkla diye birşey yok.Adam gecikmeli vermiş zaten.6.hafta.Ama sen ne diye yanına gidip teşekkir ediyorsun onu anlayamadım.

hediye değil zaten 40 gündür çalışıyorum ben10 günlük maaşım içerde kaldı zaten bende jest yaptı sandım gidip insanlık ettim söyledim biz 850ye anlaştık sanıyomuş bende 800 dedim o zaman alayım geri dedi bence bu bildiğin dangalaklık hıyarlık elinde 30binler 40binler geçiyo resmen hakkımı yiyo ben ona teşekküre gidiyorum 50 lirayı alma tenezüülüne giriyo.

adam utanacak olsa seni 800 e çalıştırmazdı en başından.
yanlış hatırlamıyosam eğitimin de var değil mi.
üzerinde durma.doğru olanı yapmışsın.
sonra da vicdan azabı çekerdin kendince o 50 lira için.
sabret biraz.daha iyi bir iş aramaya devam et.
ayrıca sigortanı yapıyordur umarım.

adam utanacak olsa seni 800 e çalıştırmazdı en başından.
yanlış hatırlamıyosam eğitimin de var değil mi.
üzerinde durma.doğru olanı yapmışsın.
sonra da vicdan azabı çekerdin kendince o 50 lira için.
sabret biraz.daha iyi bir iş aramaya devam et.
ayrıca sigortanı yapıyordur umarım.

kızlar sigortam var ama bana 1 ay sonra kullanmaya başlayabilirsin dedi.
internetten baktım gerçekten öyleymiş.
ve evet kesinlikle 50 lira da olsa kul hakkı hem ben tfazla verdi diye teşekkür etmek istedim sadece bilseydim direk götürüp veriridim bana patornumun yaptığı hareket çok kaba geldi.
hiç yakıştıramadım.

:confused::oops: bu nasıl bi davranış,nasıl bir patron..hadi zor durumda olur şirket idare edersin de....bu nedir ya? :confused:

odasına çağırdı.

ben şok oldum :eek:

inanılmazo_Oo_Oo_O

aslında siz etik bir hareket yapmışsınız, o patron bunu kavrayamamış ancak hem elden verip hemde sigorta yapması tuhaf. Siz her ay sigorta kontrolü yapın.

bizde bir başkan vardı bi zamanlar.
gelen misafirleri için çay ocağından çay yanına birkaç paket bisküvi de söylemiş.
neyse çaylar içildikten sonra görevli boşlarla birlikte yarım kalan bisküvi paketlerini de toplamış götürmüş.
neyse misafirler gittikten sonra bu başkan sekreterine soruyor bisküvileri kendisine mi yazıdığına dair-kaç lira filan diye.
kendi hesabına yazıldığını duyunca da yarım bisküvi paketlerini istiyor geri veeee oturup hepsini yiyor.
kendisi 5.500 tl maaş alıyodu en son.
görgüsüzlük deyince aklıma geldi.
sık sık yadederiz kendisini.
maaşın bereketli olsun inş.
üzerinde durma.
iş aramaya devam et.

Bu adamla çalışılmaz kanımca. İnsan kullanmayı seviyor. 800 tl maaşı veremeyecek kadar aciz olur mu ya bir adam?
Acizse de bir zahmet eleman çalıştırmasın.

Fazla vermesini bilmem deon gunluk maasini istemen gerek. O geri aldigi nasilsao eksik olan da senin hakkin..

valla bende anlamadım o işi hesabıma yatırın maaşımı dedim yok böyle daha uygun dedi çözemedim valla.
10 işçinin altında işçi çalıştırıyorsa banka yolu ile ödeme yapma zorunluluğu yok. ama anladığım kadarıyla sigortanı yapmamış üstelik asgari ücretin de altında maaş veriyor :mad: bu hiç hoş değil. Ve tabi yasal da değil. Bir yerlere gelebilmek için sabırlı olmak lazım öncelikle ama bu şekilde hakkını da yedirme bence

10 işçinin altında işçi çalıştırıyorsa banka yolu ile ödeme yapma zorunluluğu yok. ama anladığım kadarıyla sigortanı yapmamış üstelik asgari ücretin de altında maaş veriyor :mad: bu hiç hoş değil. Ve tabi yasal da değil. Bir yerlere gelebilmek için sabırlı olmak lazım öncelikle ama bu şekilde hakkını da yedirme bence

şuan başka çarem yok ve evet 10 kişiden az çalışanı var.
sigorta yapıyo ama 1 ay sonra kullanmaya başlıyomuşusuz artık ne kadar doğru bilmem

Back
X