canım öncelikle aklına öyle kötü şeyler getirmemeye çalış...bir dahaki kontrolün ne zman bilmiyorum ama doktor ultrasyonda bakana kadar bunun nasıl bir gebelik olduğunu anlamakta zor...kasıklarında ağrıda yok anladığım kadarıyla...bu değerler evet biraz yavaş ilerliyor ama inanki değerler insanın çok kafasını karıştırıyor ve herkezte bir olmuyor...
dış gebelik geçirmiş biri olaraktan sana il baştan i,tibaren değerlerimi söyleyeyim... ilki 50 ikinci 78 üçüncü 1160 olmuştu ve süper bir artıştı... doktorum artık yaptırmana gerek yok ultrasasyona gel şu gün dedi... ve ultrasyon gününden bir kaç gün önce benim kasığım çok kötü ağrılar vardı..... doktorum aradım ancak ultrasyonda belli olur dedi...ilk ultrasyonumda herşey normaldi....rahime tutunmuş dedi biri doktorum kese vardı ama kalp atışları için haftaya gelin dedi... biz eve döndük bir kaç gün sonra çok şiddetli bir kasık ağrım olduğundan hemen gece acile gittim gebe olduğumu söyledim...durumu anlattık...hemen beta hcg yapıldı dış gebelik endişesiyle...ve değerim inanılmazdı.... 21.000 olmuştu...neyse dediler öyle birşey yok...eve döndük...bir kaç gün sonra kanamam başaladı hemen tüp bebek yaptırdığım yere gittik birde ne görelim... dış gebelikmiş...sen benim o zmanki halimi bir görsen...kalp atışlarını beklerken...
yani canım çok uzattım.....diyeceğim değerler senin kafanı karıştırmasın...bir daha kontorlün ne zman ancak öyle ablarsın....inşallah sağlıklı bir gebeliktir canım benim.....
meyaycıgım sağol arkadaşım ınan çok saskınım ilerleyen bişiiler var kımyasal değil diye düşünüyorum herşey ıkıgun sonra ortaya çıkacak canım bellı olacak eğer dış gebelık varsa tek tesellım bebeğim rahme tutunsaydı gelişimi devam edecektı demekkı
boyle dusunupte bebegini huzursuz etme bence icerde canim degerlerin normale donecek hersey yoluna girecek bak gor...
seda bende 1 hafta önce dış gebelik yaşadım yaşadıklarımı da burada anlattım. Benim de değerlerim düzenli artış göstermiyordu. ilki 23; 2. 128; 3. 125; 4. 336; 5. 412 derken bir sürü test yaptırdım ve değer hep yükseldi ama düzensizdi. Bu arada hiç ağrım olmadı kanamam da olmadı sadece birazlekelenme oldu. Ama ultrason ile görünmediği için dr. tam emin olamadı ama 10 gün doktorumun gözetimindeydim. ilk başta bir kese gördüler rahimde sonra o da kaybolunca dış gebelikten şüphelendiler ama emin olabilmek için önce kürtajla rahmi temizlediler ve parçaları patolojiye gönderdiler oradan çıkan sonuç bize bilgi verir dediler. Kürtajdan 3 gün sonra değer az da olsa yine yükselmişti düşmemişti. Patoloji sonucu da dış gebelik olabilir diye çıktı ve en son p.tesi günü laparoskopi ameliyatı oldum.
Biraz uzun oldu ama bunlar benim yaşadıklarım. İnş. senin ki böyle olmaz da her şey yoluna girer. Daha erken olduğu için ağrı falan da olmuyor henüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?