Kizlar sorun oğlum ve korkulari ne olur akil verin

Zaten hep gece lambası ile yatar.. Ama şuan gece lambası söyle dursun normal ışıkta bile yatmıyor hatta ben lavabodayken kapının önünde ağlıyor anne cik diye :KK61:
Bu kadar korkuyosa yazık günah yanınızda yatsın bi süre nolcak onun ağlamasından daha önemli değil bence alışması. Zaten yaşı büyük alışsa bile bi şekilde daha kolay halledilir diye düşünüyorum. Ama mutlaka birinden destek alın bu kadar korkması normal gelmedi bana

Merhaba hanımlar ne olursunuz bana bi akıl verin.. 5 yaşında oglum var bu sene kendi odasında yatmaya başladı. Ilk zamanlar çok iyiydi arkasına iyi geceler der yatardi.

Yaklaşık 10 gün önce bi rüya gördü o gün çok korkmuştu. Şimdi 10 gün tek yatıramıyorum uyutup gidiyorum bu seferde gece defalarca çığlık cigliga agliyor.

Hatta bu gece ben yanındayım bekliyorum uyu dememe rağmen yanında otururken bile yatmadı illa yanimda yat diyor. Ne olur akıl verin bide küçük kızım olduğu için bağırması ile oda uyanıyor ve çok zor oluyor artık
Çocuklar böyle dönemlerden geçer bu çok normal, yanında uyuyun bence, güvende hissetsin kendisini. Alışır yanında yatmama diye tedirgin olup onu korkusuyla başbaşa bırakmayın ilerde psikolojisini etkileyebilir. Sizinle uyumaya alışsa bile ne kadar süre bu devam edebilir ki, bir süre sonra zaten siz istesenizde o sizinle uyumak istemeyecek. Bence yanında uzanın ve ona sarılın, güvende ve huzurlu hissederek uyusun.

kuzenimin basina geldi, 8 yasinsa oglu evde butun isiklar acik uyumak istiyor geceleri korkuyordu, gitmedikleri pedagog kalmadi, oynadigi mi izledigimi ne bi karakterden etkilenmis gece gelip onu bogacagini mi ne dusunuyomus ne kadar zaman sonra cikti ortaya. 12 yasinda yeni yeni basladi normallesmeye...

Beraber uyuyun iki cocugunuzla?
Bende korkudan mahvolurdum o yaslarda ve annem asla yanimda yatmaz ya da yatagina gelmeme izin vermezdi, aklim cikardi sinerdim yorganin altina kan ter icinde kalirdim korkudan.
Benimde iki cocugum var, oglum korkuyorsa kesinlikle yanimda yatiriyorum, zaten bikac gune yatisiyor ve yatagina donmek istiyor.

Öyle yapacağım artık iki cocuguma birlikte uyuyacağım. Bugün başladık beraber yatmaya

Öncelikle bir pedagoga götürün.
Çok üzüldüm minige 😔
Ben olsam bu süreçte kesinlikle yanımda, yada en azından babayla yatirirdim, kural falan bakmadan.
İnşallah biran önce geçer.

Inşallah:( yanında yatıyorum artık

8 yaşına kadar çocuklar da bu tarz korkularını olduğunu düşünüyorum dönemden..

Benim de oğlum yaşadı o yaşlardan itibaren.. önce tam olarak neden korktuğunu anlayin.. teselli vermeyin.. faydası olmuyor. İçinde bulunduğu durumu tanımlayın. Anlaşıldığını hisssetsin..

Ben oğlum her istediğinde yanına yattım.. bir dönem sonra azalarak geçti.
Inşaallah:(

Yaninda yatin bence.
Alisir diye dusunmeyin.
Nasil korkuyordur. Cocugum korksun mu yoksa alisacak korkusumu olsun bende dersen, aliskanligi tercih ederim
Haklisiniz :(yanında yatıyorum artık

Bu kadar korkuyosa yazık günah yanınızda yatsın bi süre nolcak onun ağlamasından daha önemli değil bence alışması. Zaten yaşı büyük alışsa bile bi şekilde daha kolay halledilir diye düşünüyorum. Ama mutlaka birinden destek alın bu kadar korkması normal gelmedi bana
Yanında yatacağım artık:( hastaneye gidecegim insAllah
Çocuklar böyle dönemlerden geçer bu çok normal, yanında uyuyun bence, güvende hissetsin kendisini. Alışır yanında yatmama diye tedirgin olup onu korkusuyla başbaşa bırakmayın ilerde psikolojisini etkileyebilir. Sizinle uyumaya alışsa bile ne kadar süre bu devam edebilir ki, bir süre sonra zaten siz istesenizde o sizinle uyumak istemeyecek. Bence yanında uzanın ve ona sarılın, güvende ve huzurlu hissederek uyusun.
Haklisiniz :( artık yanında yatacağım düzelene kadar
kuzenimin basina geldi, 8 yasinsa oglu evde butun isiklar acik uyumak istiyor geceleri korkuyordu, gitmedikleri pedagog kalmadi, oynadigi mi izledigimi ne bi karakterden etkilenmis gece gelip onu bogacagini mi ne dusunuyomus ne kadar zaman sonra cikti ortaya. 12 yasinda yeni yeni basladi normallesmeye...

Inşallah bizimki o kadar uzun sürmez :(

Annem erkek çocukların daha çok korku yaşadığını söylerdi. Bana kalırsa geceleri bir süre yanında kalın bu süre içinde eğer yoksa bir tane sevdiği veya seveceği bir oyuncağı uyku arkadaşı yapın. Sarılıp uyusun. Huzur verir.

Benim oğlum da 5 yaşında. 2 yaşından beri tek başına odasında yatıyor. Odasını ayırmakta geç kalmışsın. Zamanla alışacaktır ama ne kadar erken ayırsan o kadar kolay olurdu. Ben hiç sıkıntı yaşamadım.

Benim oğlum da 5 yaşında. 2 yaşından beri tek başına odasında yatıyor. Odasını ayırmakta geç kalmışsın. Zamanla alışacaktır ama ne kadar erken ayırsan o kadar kolay olurdu. Ben hiç sıkıntı yaşamadım.
biz 8 aylikken ayirdik 2,5 yasinda ateslendiginde filan kendi odamizda yatirmak istiyorum illaki odasini istiyor.

Korkusunun sebebini sordunuz mu? Ne cevap verdi sorunca, bunu tespit etmeniz onemli, bu soruya cevap olarak verdigi her kelime tavir vs sorunu cozebilecek bir ipucu... Bir sey duymus gormus etkilenmis olabilir, acilen bir psikologa gidin bence... Ayrica ben de kucukken cok korkardim asla tek yatmak istemezdim uykuya direnirdim aglardim, yasi kucuk yalniz birakmayip yaniniza alabilirsiniz

Biraz daha erken ayırabilirdnz bence odasını kızımda 5 yaşında anaokuluna gidiyor hatta bu sene ayırdığımdan bu yana bı elin parmağını geçmez çok şükür korktum diye gelmesi o yaşlarda insan gece korkuyor bence ben de küçükken korkardım odası yatak odanıza uzak mi ben 15 aylıkken ayırmıştım odasını kızımın ilk bı sene kapısı açık gece lambasız uyuyordu uyanırsa gelsin diye ama çoğu zaman hiç uyanmadan sabahı ederdik su an odası kapalı çok çok hafif ışıkta uyuyor gece tuvalete kalktığı için önünü görebilmesi için inanır mısınız bilmiyorum ama nazar olabilir bol bol dua okumak ise yarayabilir hatta beraber okuyun gece yatmadan o zmn korkmayacgini falan söyleyin anaokuluna gidiyorsa belki orada canını sıkan bı durum olmuştur onun üzerine gidin herşey etkiliyor bu yaşlarda bence umarım düzelir 🤗

Bence uyuyana kadar yaninda yatin . Gece uyandiginda da seslendiginde hemen yanina gideceğinizi soyleyin.
Sabah 8 gibi uyandirin. Aksam dalmasi kolay olur .
Uyurken guzel ,uydurdugunuz masallar olabilir okuyun , keyifli uyusun.
Kolay gelsin cocuk buyurmek zor . Benimde iki cocugum var

5 yaşına kadar neden odasını ayırmadınız merak ettim. 2 yaşındaki de çok küçük değil bence. Acaba 2 yaşındaki ile 5 yaşındakini aynı odada yatırsanız bak kardeşin yanında, artık seninle uyumak istiyor deseniz, ne düşünür ne hisseder acaba. Hayır benimde iki çocuğum var o yüzden diyorum. Büyüğü 2 yaşında ve ayrı. Diğeri 4 aylık. 1-1,5 yaşında onu da büyüğüyle beraber aynı odada yatıracağım. Korktuğu zaman tabi ki yanınıza gelsin. Ve bence geri odasına yatırmayın uykuya daldığında. Odayı sevdirecek şeyler yapabilirsiniz bunu denemişsinizdir. Benim kızımda adam diye ağlıyor bazen. Erkeklerden korkuyor kadınlara karşı çok rahat. O yüzden sen güçlüsün korkmazsın diye “korkmam” demeyi öğrettim. Arada bir ağlıyor ama rüya görüyor galiba. Çok sık olmuyor. Televizyondaki dizilerin fragmanları reklamlar bile etkiliyor.

Back
X