Erkek İnfertilitesi kızlar sperm morfoloji sonuçlarına bakarmısınız? sizce iyi mi??? kötü mü??

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ozgurtoprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
207
0
46
Ankara
Normal Değer
Miktar :1,6 cc ( > 2 cc)
Viskozite :Normal (<2 cm )
Reaksiyon: 7.2 (7,2- 7,8)
Sıvılaşma :6 dk
Fruktoz : ++ Pozitif Pozitif
Lökosit Sayımı: 900.000/ ml (< 1.000.000/ ml)
Semen Sayımı: 113.000.000 / ML (>20.000.000 / ML)
:180.800.000 / tüm ejekülat (>40.000.000 )
Her Sahada : Bol yuvarlak hücre (Lökasit+immatur germ hücre ) Görüldü

Motilite Değerlendirilmesi
Hızlı İleri Hareketli :%5
Yavaş İleri Hareketli :%59
Yerinde Hareketli :%11
Hareketsiz :% 25

Morfolojik Değerlendirme (200 Hücre Üzerinden Değerlendirilmiştir.)
Normal :% 5 (>=14, KRUGER)
Anormal :%95

:26: kızlar yardımcı olurmusunuz lütfen sonuçlar hakkında :26:

tatlım mrb allah kolaylık versinnn öncelikle.

sizinde sorununuz bizle aynı benim anladığım kadarıyla.sperm sayısı normal ama hareketlilik çok düşük.hızlı hareketli bizimkide %5 daha fazla olmalııı.

mrb canım. cevabın içinn saol. peki eşin tedavi görüyormu? sence ne yapmamız gerek kürler falan bişey kullanıyormu eşin ?

ben 2.5 yıldır kür yapıyorum sperm hareketliliği çok az ilerledi.ama sayıyı 3e katladık.sayıda çok önemli değil hareketlilik daha önemli.ama bence sende dene hergün eşine uykuya giderken 1 bardak havuç suyu içir ceviz fındık fıstık keçi boynuzu kürü uygula ve keçi boynuzu pekmezi içir.allah şifa versin.aslında bunlar bahanee rabbim verdikten sonra.bende tüplerde sorun vardı amleiyat oldum şimdide hiç yumurtlayamıyrm sorun çok bizde.dilerim rabbim siizi bizim kadar uğraştırmaz.meleğini çabuk yollar

ben 2.5 yıldır kür yapıyorum sperm hareketliliği çok az ilerledi.ama sayıyı 3e katladık.sayıda çok önemli değil hareketlilik daha önemli.ama bence sende dene hergün eşine uykuya giderken 1 bardak havuç suyu içir ceviz fındık fıstık keçi boynuzu kürü uygula ve keçi boynuzu pekmezi içir.allah şifa versin.aslında bunlar bahanee rabbim verdikten sonra.bende tüplerde sorun vardı amleiyat oldum şimdide hiç yumurtlayamıyrm sorun çok bizde.dilerim rabbim siizi bizim kadar uğraştırmaz.meleğini çabuk yollar

tamam canım birde kürleri denemek lazım. sana özelden mesaj yazıcam cevaplarsan sevinirim.

canım degerlerınız super hıc canını sıkma.sayı super ve morfolojıde cok ıyı. bızım 2 idi ona ragmen dogal yoldan geldı ki sızın 5 morfolojı ve sayıda bızımkının 5 katı harıka yanı.ılerı hareket bıraz dusuk ama zaten sayı ve morfolojı yuzdesıne vurursan yıne harıka bır sonuc ortaya cıkar.hem yavas hareketlıyle tolere edılır.yanı canını sıkma eger sende de sorun yoksa gelır bebıs.sen stres yapmadan yumurtlama gunlerıne dıkkat et.hareket ıcın preseed kullanabılırsınız ılısıkı sırasında

canım bende senin durumundayım sperm sayısı yüksek fakat ileri hareketlilik düşük. hemde bizim %1. fakat arkadaşın dediği gibi sayı yüksek olduğu için yüzdeye vurursan yine de iyi sayılır ben ümitliyim. keçiboynuzu kürü uyguluyoruz başka neler önerirsiniz? 2 gün sonra bi test daha yapılacak ona göre belki doktor ilaç verir. vereceği ilacın ismini bilen var mı?

canım degerlerınız super hıc canını sıkma.sayı super ve morfolojıde cok ıyı. bızım 2 idi ona ragmen dogal yoldan geldı ki sızın 5 morfolojı ve sayıda bızımkının 5 katı harıka yanı.ılerı hareket bıraz dusuk ama zaten sayı ve morfolojı yuzdesıne vurursan yıne harıka bır sonuc ortaya cıkar.hem yavas hareketlıyle tolere edılır.yanı canını sıkma eger sende de sorun yoksa gelır bebıs.sen stres yapmadan yumurtlama gunlerıne dıkkat et.hareket ıcın preseed kullanabılırsınız ılısıkı sırasında

Çok teşekkür ederim. saolll :))

aynı sorun bizdede varmış :(( eşimin yerinde harketli ve ileri harketli sperm sayısı düşük bu koşullarda gebelik mümkün deil dedi doktorum eşimi en kısa zamanda bir üroloji uzmanına götürmek gerekliymiş...bole mumkün değil bebeğimiz olmazmış

Merhaba arkadaslar bızde de eşimin en sonkı testınde sıkıntı cıkmıstı .benım de tuplerımden bırı tıkalı cıkmıstı 1,5 yıl ugrastık dogal yolla .en son asılama yapalım denmıstı. Yalnız o arada ben ona one a day men vıtamın aldırdım.hergun ıctı ve ıkı ay ıcınde hamıle kaldım :)suan bebek beklıyoruz ..

Denemenızı onerırım.ıcındekı cınko ve a vıtamını gercekten de ışe yaradı ..bı de stres cok etkılıymıs erkeklerde de.gercekten de esımın bır yıl arayla yaptırdıgı testlerde acayıp bı dusuş olmustu..

Merhaba arkadaslar bızde de eşimin en sonkı testınde sıkıntı cıkmıstı .benım de tuplerımden bırı tıkalı cıkmıstı 1,5 yıl ugrastık dogal yolla .en son asılama yapalım denmıstı. Yalnız o arada ben ona one a day men vıtamın aldırdım.hergun ıctı ve ıkı ay ıcınde hamıle kaldım :)suan bebek
beklıyoruz ..

önceIikIe bebeğine ve sana sagIıkIı bir hamiIeIik diIiyorum:nazar:
one a day man bu mudur iIacn adı peki size bunu doktor mu verdi yoksa kendiniz mi aIdınız ne kadar bu iIaç pahaIı bişey mi... benim eşiminde sayı ve hareketIiIiği iyi ama morfoIoji kötü bende bişeyIer yapmak istiyorum kürIer faIan yarın keçiboynuzuna başIıcam bide taze sıkıImış havuç suyu birde bu vitamini veririm inşaIIah iyi geIir. peki sen ne kdrdır bekIedin bebeğini ve morfoIoji kaçtı ?

kızlar merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

önceIikIe bebeğine ve sana sagIıkIı bir hamiIeIik diIiyorum:nazar:
one a day man bu mudur iIacn adı peki size bunu doktor mu verdi yoksa kendiniz mi aIdınız ne kadar bu iIaç pahaIı bişey mi... benim eşiminde sayı ve hareketIiIiği iyi ama morfoIoji kötü bende bişeyIer yapmak istiyorum kürIer faIan yarın keçiboynuzuna başIıcam bide taze sıkıImış havuç suyu birde bu vitamini veririm inşaIIah iyi geIir. peki sen ne kdrdır bekIedin bebeğini ve morfoIoji kaçtı ?

tesekkur edıyorum.darısı sıze de ıns.beklemesı cok zor bılıyorm .ben kendım aldım.saglıkcıyım zaten.fıyatı 35-40 tl gıbı bırseydı en fazla zaten. ben 1,5 yıl dır oyle arada dr a gıderek devam edıyorduk.son morfoloı sonucunu net hatırlamıyorum .ama dr umz bu sonucla asılama gerekır demıstı.

tesekkur edıyorum.darısı sıze de ıns.beklemesı cok zor bılıyorm .ben kendım aldım.saglıkcıyım zaten.fıyatı 35-40 tl gıbı bırseydı en fazla zaten. ben 1,5 yıl dır oyle arada dr a gıderek devam edıyorduk.son morfoloı sonucunu net hatırlamıyorum .ama dr umz bu sonucla asılama gerekır demıstı.

saol canım birde bunu denemek lazım :))) bu ay başlayayım bende ilacın adı tam olarak ""one a day men vıtamın"" mi?? :)))

kızlar merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

sizin morfoloji %5 düşük bir oran,hareket toplam %55 bu iyi,ama sayınız 26 milyon,20 milyondan yüksek gerçi ama daha fazla olmalı.Yine de asıl sorunun morfoloji olduğu net bir şekilde ortada,Allah yardımcınız olsun

Merhaba arkadaslar bızde de eşimin en sonkı testınde sıkıntı cıkmıstı .benım de tuplerımden bırı tıkalı cıkmıstı 1,5 yıl ugrastık dogal yolla .en son asılama yapalım denmıstı. Yalnız o arada ben ona one a day men vıtamın aldırdım.hergun ıctı ve ıkı ay ıcınde hamıle kaldım :)suan bebek beklıyoruz ..

Umarım mesajımı görürsün arkadaşım. Çünkü sana bir sorum olacak. Ben de bu gün one day men aldım. Aslında burada araştırmadan yada bir doktora görünmeden almış oldum. Bu multivitaminin erkek, sperm ya da oluşacak bebek üzerinde olumsuz bir etkisi olmuyor değil mi? Sen doktor önerisiyle mi aldın eşine yoksa kendi kendine mi araştırıp aldın? Senin hamilelik sürecin ve bebeğinin gelişimi ile ilgili bana biraz bilgi verebilir misin? Bu gün regl oldum ve moralim biraz bozuk :(

Back
X