kızlar şükran çakmak hakkında bi bakın yaaa lutfeeeennnn!!!!

snglfhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2014
67
11
38
36
Kızlar ben aşılama için dün başladım sukran çakmak a netten araştırma aşamasında gittim nasıl bi doktor aşılama yaptıran varmı sukran hocaya kendini çok övdü övdügü kadar varmı aşılama için farklı teknikler kullanıyorum dedi aşılama yaptıran ve tutan varmı bide 800 liraya yapiyo

Canim merhaba, sukran cakmagi bende duydum lina kadin sagligindayken normal rutin kontrol icin gitmistim ama ozel muayene acmis sanirim. Linada degil artik. Bizde bebek dusunuyoruz bu ayda olmucak gibi yani 5.ayida bos gectik bende turgut ozalda ebru yucenin ismini cok duydum etrafimdan ay sonu randevum var bakalim fikrimi aktaririm sana ama memnun kalmazsam bende sukran hanimi dusunuyorum en son care.

Benimde 1 sene oldu canım pazartesi klomene başlıyorum inşallah ilk aşılamam tutar sende baktın iyi değil gel şükran hiç değilse halden anlıyo insan gibi davraniyo

Şükran çakmak o kadar iyi doktor ki en fazla 3850 doğacak diye normal doğuma soktu arkadaşımı 4600 kilo bebeği saatlerce süren çabalarla zor bela doğurdu kızcağız taaa bacağına kadar dikişi vardı günlerce oturup kalkamadı aylarca takibini yaptığı bebeğin kilosunu bilemeyen illa normal doğurtacam diye anneyi zora sokan doktora ben iyi doktor demem

sukran hanım kendisi parayı cok sever. birde o sıcak samımı sozleri sadece yuzunuzedir. cıktıktan sonra hastasını benim yanımda gömdü resmen... onun yerine ben mi doğurucam dedi hiç samimi gelmiyor onun için. tabi denize dusen yılana sarılıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. iyi insanlarla karşilastirsin..

Şunları okuyunca nasıl bir beladan kıl payı kurtulmuşum Rabbime şükr ediyorum. İki ya da üç kez muayeneye gitmiştim ama beni yönlendirmeleri ile çok panikletmişti. Kilo alman lazım platese gitmen lazım diyetisyene gitmen lazım. Allahım yanımda kayınvalidem de vardı. Henüz 4 aylık gebeydim ve mide bulantısından bir şey yiyemiyordum haliyle kilo vermiştim zaten pek de kilolu olmadım ömrüm boyunca. Sonra yaşadığım şehirde başka bir doktorun takibine girdim şükran doktor başka şehirdeydi. Doğumumu yapan doktor aksine çok rahatlattı ve çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Şükran doktordan çıktığımda psikolojik olarak bunalıma girmiş buluyordum kendimi. Gerek kendi sağlığım gerekse bebeğim hakkında beni telaşlandırıyordu. Çok gereksiz çok. Allaha şükür ki onda doğum yapmamışım çok şükür Rabbim

Çok teşekkür ediyorum ben de doğum için karar verme sürecindeydim. Şükran hoca da aklımda vardı. Varzgeçtim, yorumunuza teşekkür ediyorum. Sizce hangi kadın doğum doktoru iyidir ? Ben de ankaradayım.

Şükran hocanın eski hastasıyım Doktor arayışında olan bir arkadaşım kendisiyle alakalı fikrimi sorunca, yaşadığı sorunlara Şükran hocanın yardımcı olabileceğini düşünerek direk gidebilirsin dedim. Ancak, arkadaşım burada yazılanları okumuş ve tekrar bana fikrimi sordu. Valla, açıkçası burada yazılanları okumak eski günlere dönmeme ve o dönemi bazı açılardan tekrar sorgulamama sebep oldu.

Öncelikle, ben kendisinin uzmanlığı ile alakalı negatif bir yorum getirmem. Bebeğim sağlıkla doğdu, gebeliğim normalin üstünde iyi geçti. Teknik anlamda, Allah razı olsun.

Üstünde durmak istediğim olay, hocanın hastalarıyla geliştirdiği diyalogların boyutu aslında. Maalesef, bu konuda burada yazılanlarda da haklılık payı var. Gebelik süresince, hocanın yanındaki her muayenenizin önemli bir kısmı, hocanın diğer hastaları ile yaşadığı çoğunlukla negatif olaylar, hocanın iş yoğunluğu ile ilgili kişisel şikayetleri, gebe hastalarla ilgilenmesinin zorluğu vs. gibi hocanın tek taraflı yakınma ve hezeyanları ile geçiyor.

Üzülerek belirtmeliyimki diğer hastalar ile yaşadığı negatif olayları anlatışı, bir gıybet, dedikodu silsilesine dönüyor. Şu an düşünüyorum da, her ne kadar uyumlu bir hasta olsam da inşallah hoca beni de bu şikayet seanslarının bir malzemesi yapmamıştır. Hoca, nasıl olsa hastadan şikayet ederken hasta isminden bahsetmiyorum, kişisel bir mahremi bozmuyorum diye düşünüyordu muhtemelen ama her muayenede sürekli başkalarının başına gelen olumsuz olayları duymak ciddi anlamda modunuzu düşürüyor.

Bu kısım neyse de, şu an geriye dönüp yadırgadığım tek şey iş yoğunluğundan böylesine şikayet edişiydi diyebilirim. Özel muayenehaneye sahip bir doktorun hasta yoğunluğunu ayarlayabilme ve daha fazla hasta almama lüksü varken, devlet hastanesinde çalışan bir doktor ne yapsın?? Açıkçası şu an o yakınmaları o kadar boş geliyor ki bana. Daha fazla para kazanma uğrunamıdır nedir bilemiyorum ama insan kendi psikolojisini böyle ayaklar altına nasıl alır ben doğru bulmuyorum. Belki de yakınmalarında samimiyet yoktu ve sadece bir alışkanlıktı. Cidden bilemiyorum.

Yine unutmam bir muayenemizde sanırım bu hocanın çok konuşmalarından rahatsızlık duyanlar olmuş, hoca da "ne yapayım, benim de bütün hayatum bu. İşte, yaşadıklarımdan bahsediyorum insanlara, neyden bahsedeyim." demişti. Birisi buraya yazmış ya "Her görüşmemizden sonra psikolojim bozuk olarak yanından çıkıyordum" diye, aynen öyle. Ne kadar doğru yazmış. :) Hocanın ulrason vs. baktığı kısımlardan önceki her görüşmesi ayrı bir şikayet ve yakınma seansıydı. Ve hastası olarak gebe olan bizler kendisini avutuyormuşuz "Üzülmeyin hocam, aman hocam paşam hocam" diye.. Resmen kendisine terapi yapmışız yaa üstüne para verip :))

Ha bir de kendisi derdi ki "Gebelerle uğraşmak zoe, alınganlar, psikolojileri değişken, günleri günlerini tutmuyor." Haklılık payı var, birşey diyemem, sonuçta zorlu bir dönem kadınlar için.

Ancak anlayamadığım birşey var. Psikolojisi değişken olan kendi hastalarına dert yanmak ve bu hastaları birbirine şikayet etmek ne kadar doğru acaba? Yüksek gelir düzeyinde, uzman bir doktorun içini dökmek ve rahatlamak için kendi camiasından bir uzmanın (psikolog, psikiyatr, terapist vs.) bir uzmanın yardımını alması doğru olmaz mıydı? Biz kendi hastaları mıydık ya hocanın kişisel dertlerinin ve yakınmalarının psikolojik çöp tenekesi vazifesini görecek olan?

Burada yazan tüm kadın arkadaşlarıma, teşekkür ediyorum öncelikle o günleri tekrar sorgulamama neden olduğunuz için. Yani bilemiyorum, iyi dayanmışım. Fiziken değil ama ruhen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…