kızlar suyum gelince banyo yapabilir miyim?

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
316
41
kızlar 6 günüm kaldı ama doğumdan çok beni korkutan bi duş alamadan hastaneye gitmek zorunda kalmak suyum gelince son rütüşleri yapıp bi duş alabilir miyim yoksa tehlikeli midir merak ediyorum

canim benimde derdim ayni...hazirliksiz bi sekilde gitmek istemiorum...bildigim kadariyla su gelince bazen 2 gün sonra doguyor bazen 2 saat..o belli olmuyormus..ama bence al yaninda biri bulunsun yani evde..sancilanirsan dusta yanliz kalma...

bildigim kadariyla suyun gelince dushunu alip oyle hastaneye gitmende hic bir sakinca yok tabii henuz sancilarin baslamadiysa.Hatta eltim suyu aksam saatinde geldiginde ve hastaneyi aradiklarinda,yat dinlen sabah gelirsin hastaneye demislerdi.Tabii kisinden kisiye degisiyor,temkinli olmakta fayda var ama dush alacak vaktin olur saniyorum.Allah kolaylikla kurtarsin insallah.

benim suyum gelince bir panikle sabah erkenden evden çıkmıştık.allahtan akşamında girmiştim duşa.ama bir taraftan su gelirken nasıl duşa girebilirim hiç bir fikrim yok.çünkü hastaneye gittikten sonra akşama kadar bekleim sezaryen için.ve ayağa kalktıkça su gelmeye devam ediyordu.

su gelince 24 saat içinde bebeğin alınması gerekiyor diye biliyorum enfeksiyon riskine karşı.ama duşun bir zararı olurmu bunu bende merak ettim.ben de son bir rütuş yapmak istiyorum

geçen hafta doğum kursunda normal doğumu anlattılar.
nişan gelince yani rahim ağzındaki sümüksü doku gelince bekleyebilirsiniz ama suyunuz geldiği gibi bir an önce hastaneye gelmeniz lazım dediler.
su geldiğinde bebeğin içinde bulunduğu yapı bozulmaya başladığı için doğum yakın veya uzak olsa da kontrol altında kalmak gerekiyormuş.

bildiğim bu ama tabi suyun çok az miktarda ve yavaş gelirse belki vaktin olur duş yapmaya ama çok miktarda hızlı gelirse bebeği tehlikeye atarsın diye düşünüyorum.

hepimize hayırlı doğumlar inşallah....

suyun gelnce dus alip rahatlamak en iyisi sancilarin suyun geldikten en erken 2 saat sonra baslar ama onlarda dogumu baslatan siddette sancilar olmaz..yaninda esin olsun dusta ne olur ne olmaz ama zaten cokta su bosalmiyo biranda bi dus almaklada bebek kuruda kalmaz..
benimde planim hep dus alip öyle hastaneye gitmekti ama gece suyum geldi ve ben zaten yatmadan önce dus alip yatmistim

Suyun gelmesi demek amnios kesesinin patlayıp bebeğin direk dış etkenlere maruz kalması demektir ve her zaman enfeksiyon riski vardır. Oturmadan ayakta alınan duşun belki zararı olmayabilir ama yine de riskli.

benim suyum gelince bir panikle sabah erkenden evden çıkmıştık.allahtan akşamında girmiştim duşa.ama bir taraftan su gelirken nasıl duşa girebilirim hiç bir fikrim yok.çünkü hastaneye gittikten sonra akşama kadar bekleim sezaryen için.ve ayağa kalktıkça su gelmeye devam ediyordu.

Ne kadar sıvı geliyor su geldiği zaman. Birde bu suyun akışkanlığı nasıl? İçme suyu gibi çok mu akışkan yoksa biraz daha koyu kıvamlı bir akışkan mı? Kendine has bir kokusu var mı?

kızlar cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim ama kafamda net bişey belirmedi yine de bugün kontrole gittiğimde doktoruma soracağım sizlere de yazarım cevabını

canım oncelıkle hayırlı dogumlar benım de son 6 gunum kaldı benım eltımın suyu gelmıs dusa gırmıs hazırlanmıs gıtmıs hıcbı sıkıntı olmamıs tabı senınde dedıgın gıbı dr.na danıs

benim bebe bir ay erken geldi hazirlikli değildim. ben de dusumu aldim ve hastaneye gittim.sakin endise etmeyin hemen dogum olmuyor.tahmininizden cok daha kolay olacak hic merak etmeyin...

su hazirliksiz yakalanmak benim de korktugum sey...allah yakalatmasin diyim ne diyimm.. ben de su dus isini doktora soriim

su geldiğinde ne kadar sürede hastaneye gitmek gerekir acaba bilgisi olan var mı ?

Suyun gelmesi demek amnios kesesinin patlayıp bebeğin direk dış etkenlere maruz kalması demektir ve her zaman enfeksiyon riski vardır. Oturmadan ayakta alınan duşun belki zararı olmayabilir ama yine de riskli.
doktorum bana , suyun geldiğinde sakın duşa girme girmeden gel dedi.

bebekten bebeğe fark var. Bazı doktor su gelince nstye bağlayıp direkt bir saat içinde bebeğin durumu acilse hemen bebeği alıyor. Riske etmeye gerek yok. Hoş zaten yaz vakti suyun içinden çıkmıyoruz zaten. Ama bir yerde okumuştum. Hepsi değil ama bazı doktorlar son haftalarda denize havuza girmeyin suyunuz gelip fark etmeyebilirsiniz demişti. Allah hiçbirimizi o kadar bahtsız yapmasın.

bebekten bebeğe fark var. Bazı doktor su gelince nstye bağlayıp direkt bir saat içinde bebeğin durumu acilse hemen bebeği alıyor. Riske etmeye gerek yok. Hoş zaten yaz vakti suyun içinden çıkmıyoruz zaten. Ama bir yerde okumuştum. Hepsi değil ama bazı doktorlar son haftalarda denize havuza girmeyin suyunuz gelip fark etmeyebilirsiniz demişti. Allah hiçbirimizi o kadar bahtsız yapmasın.
son haftalarda sadece suyun geldiğinin anlaşılmaması rikinden değil enfeksiyon gıbı rısklerden de havuza denize girmemek gerekiyor zaten.

Back
X