Tatlim senin yazini okumadan once bende bunu merak edip araştırmistim fakat kesin bir cevabi yok:/
Zaman ayirip okuyan tüm degerli KK uylerine şimdiden çok teşekkür ederim.kizlar benim şöyle ufak bir derdim var.hamile kalmadan bir süre önce sari olan saçlarımı anlık bir hevesle gidip koyu kestaneye boyattim derken tam rengini alinca hamile kaldığımı öğrendim..derdimse sacimda cok beyazım var heleki ön kisimlarda ben burdayim diyolarkesinlikle evladimi önemsiyorum lütfen beni yanlış anlamayın lakin sordugum kisilerin yarısı bitkisel.boyadan birşey olmaZ yarısıysa ya zarari olursa dedi..bu ayin sonunda dr umada soracam fakat simdi sizin fikirlerinizi almak istiyorum gebelikte 3. Aydan sonra sac boyatilir mı ya da boyataniniZ oldu mu? Yada her hangi bir fikri olan var mı? Vakit ayıran herkesten Allah razi olsun kizlar♡
sac boyasının kanıtlanmış bı zararı bulunmadığını ıyıce araştırdım..
ve hamılelıgımde kendımı cırkın ve mutsuz hıssetmektense boyattım..
doktorumu da sac boyatmaya ızın veren bı doktor olduğu ıcın sectım..
bıde onun tatavasını cekemezdım..
(boyatırsan,sacının dıbıyle temasını en aza ındırge..ve solumamaya calıs..
benım annem kuaför olduğundan dıkkatlıce ve evın balkonunda boyamıştı hep)
Cözümü varda siz begenirmisinz bilmem .Kına koyabilirsin hatta boya gibi olan kinalar var sorun olcagini sanmiyorum.
kesin olarak zararı olup olmadığı ispatlanmamış,doktorlarda bu konuda 2 ye bölünmüş durumdalar,benimde saclarım röfleli diplerim cıktı beyazlarımda cıktı ama bu zamana kadar boyamadım boyatmak istedim ama nedense olmadı biraz vicdan yaptım sanırım ya birşey olursa diye ama şu an ki düşüncem en azında doğuma 1-2 hafta kala boyatıcam oğlumu güzel karşılayayım diyorum :)
bitkisel boyalara gelınce beyaz kapatma konusunda cok iyi değilmiş diye duydum
Canim bende gecen cevreme o savunmayi yaptim fakat aldigim cevap beni üzdü niye bana o unluler kadar dikkat edilip zararsiz boya mi kullanilacakmisbenim doktorum hamileyken risk alma demişti, ama doğumdan 1 hafta sonra gidip boyatmıştım (artık nasıl canıma tak dediyse)
zararı var diyen de var, yok diyen de.. açıkçası içinize nasıl siniyorsa öyle yapın, o kadar hamile olan ünlüler var hiçbirini boyasız görmedim ama ben bekledim
Peki doğal boyaları deneseniz? Tabi fikir benimki pek bilgim yok bu konularda :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Dr uma sordu.Rahat rahat boyat dedi.Ama içime sinmiyor.Valla kaldım beyazlarımla.Arada eşimin gözlerinin kaydığını farkediyorum.Ama napayım ya.Riske atmamak istiyorum bebeğimi.
Bitkisellerde içinde amonyak olmadığı için beyazları kapatmıyormuş bu arada.
öncelikle sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum. hmilelik dönemimde saçlarımın önü aşırı derecede beyaz olduğu için boyatmayı düşündüm. doktoruma da sordum verdiği cevap şu sadece boyayı solumamanı tvsiye ediyorum ağzına maske tak pencereleri aç dedi ve saçlarını rahatlıkla boya. ben 11 haftaya kadar saç maskarası kullandım riske atmamak için ama sonra her ay boyadım biliyor musun doğuma 1 hafta kala da gidip röflemi yaptırdım. sonuç hiçbir şey olmadı. belki saçma bir yaklaşım olacak ama kendime şunu dedim. yediğimiz içtiğimiz o kadar katkılı ve zararlı şey var ki bunu vücut sindiriyor kafama sürdüğüm boya ne derece etki edecek kendimi kötü hissetmektense aklımda kalacağına kafamda kalsın dedim ve boyadım için rahat olsun hım ayrıca ben markette satılan boyayla boyadım bitkisel falan değil
Evet onunda kapatmadigini bugun ogrendimya ne biliyim sanki disardaylen herkes bana bakiyormus gibi hissediyorum mesela esim dizi izlerken mmahi devran geldi diince yaa benim beyazlarim icin mi dedin.diyorum ((( cok kotu hissediyorum kendimi sen kacinci aydasin canim
Canim bitkisel boya mi bahsettigin zaten boyarsam bitkisel olsun istiyorum senin bildigin var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?