kızlar tecrübesi olanlar yardım lütfen:( bulantı ve serum hakkında

kirmizikar86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
125
5
46
Adana
kızlar gebelikte 12.haftayı bitirdim fakat bu mide bulantı kusmaların sonu gelecek gibi değil oyüzden son üç haftadır nerdeyse haftaya bir serum alıyorum doktorumda gayet ii bir doktor fakat çevremde kim varsa serum ii bişe değil kus ama alma serumu bebek erken doğar gibi şeyler söyleyip duruyolar.bende tedirgin oluyorum ama beni rahatlatan tek şeyde serum.bu konuda bi bilginiz varmı içimi rahatlatabilcek:(şimdiden teşekkürler.

şuan 33. haftadayım
8. haftadan 13. haftaya kadar serum aldım yoğun bulantıdan dolayı
hatta kimi günler günde 2 şişe aldığım oldu
serumun bi zararı olduğunu duymadım
annem de aynı benim gibiymiş
o da sürekli serum almış hamileliği boyunca

16. haftada geçmişti benim tabi ara ara kustum sonra da hala da arada oluyor
ama zor bi dönem gerçekten
geçince hiç yaşamamış gibi oluyosun
biraz sabır :))

vallaha canım benım hıc ne bas donmesı nede kusmam oldu hıc brı sıkıntı yasamadım ama senınkı baya fena bır hamılelıkmıs allah yarıdmcın olsun

kızlar gebelikte 12.haftayı bitirdim fakat bu mide bulantı kusmaların sonu gelecek gibi değil oyüzden son üç haftadır nerdeyse haftaya bir serum alıyorum doktorumda gayet ii bir doktor fakat çevremde kim varsa serum ii bişe değil kus ama alma serumu bebek erken doğar gibi şeyler söyleyip duruyolar.bende tedirgin oluyorum ama beni rahatlatan tek şeyde serum.bu konuda bi bilginiz varmı içimi rahatlatabilcek:(şimdiden teşekkürler.
Kırmızı kar benim de aşerme dönemlerim çok kötü geçti. 12. haftadan sonra günde 3-4 kez değil de 1-2 kez kusuyordum. Bir kere hastaneye yattım. 4 gece boyunce sabah akşam serum yedim. İçlerine de zofer ampul ve dramamine ampul. Sonrasında çıkınca gene kötü oldum. Doktor gene yatıracaktı ama hemşire halamız geldi taktı 2-3 günde bir. Hastanedeyken 25 gündür orada olan hamileler ve bir sürü aşerme mağduru kişi vardı. Hatta kk sayfalarında , doktorumdan öğrendiğime göre doğuma kadar böyle süren annelerde var. Forumda bir annenin doğurana kadar zofer+serum yediğini okumuştum.

Serum dediğinin içeriği ya tuzlu ya şekerli su annenin ihtiyacına göre de vitamin ve bulantı ilacı. Hangi tıbbi bilgilerine göre erken doğum yapacaklarını söylüyorlar. Senin ve vücudunun bu eziyeti çekmesine hiçbirşey müsade edemez. Yiyemiyorsun içemiyorsun oksijenle mi besleyecekler seni bunu diyenler? Hiç tedirgin olma. İhtiyaç hissettikçe canına eziyet etme serumunu taktır. Ben serum sayesinde 2-3 gün rahat ediyordum. Şu an 36 haftalığım neredeyse.

Hem şu an çocuğun senin depondan yiyor, ama artık ilerde senin beslenmene ihtiyacı olacak. Sen yiyemezsen, vücudun kendini besleyemezse nasıl ayakta kalacaksın.Şu an idrarına beslenme yetersizliğinden keton çıkmaya biile başlamıştır.

Allah gene de kimseye yaşatmasın ama bu aşerme olayını yaşamayan bilmiyor, dışardan ahkam kesiyor. Bir de moralini bunlarla bozma. Bana psikolojik diyen dahi oldu. Hı deliyim ya hergün defalarca nefes alamayacak şeklde böğürüyorum. Doktorunu dinle kimseye kulak asma.

teşekkürler hepinize kızlar.içimi rahatlattın eczilaydacm çok saol.:)bana dedikleri anneliğin kıymetini anlarmışım kusarak katlanmalıymışım.insanlara kolay geliyo sanırım kusmaktan kan gelmeye başladı bi ara.Allahım bu durumu yaşatmasın kimseye rahat geçirmemizi sağlasın herkese bu dönemi.haklısın canım ozaman sıkıştıkça seruma devam:)en azından vijdan azabından kurtuldum.

17. haftadayım ve halen mide bulantılarım kusmalarım devam ediyor.Çok şükür ki serum durumum olmadı .. Doktorum ilaç verdi sürekli kullanıyorum. Sabah bulantılarım azaldı fakat akşama sardık diyebilirim.. Çok geçmiş olsun bebeklerimiz için her şey :)))

bir günde 5 serum yediğim günü hatırlıyorum ben :) bir gün bir bakacaksın bulantın geçmiş olacak...:)sen bile inanamayacaksın

Bende cok kustum 3 ay nerdeyse serum almadım hata hapta inatettim ama sana diyeceğim tek şey malesef herkes Dr o yüzden kim nederse boşver içini rahat tut hata öyle birsey olsa bile söylemeleri hata sen hamilesin ve zaten yeterince takıyorsun Dr banada serum vercekti ben istemedim ilgilenecek kişi yoktu cunku serum hep alırsam kötü olsa zaten vermezler Rahat ol takma:KK52:

Back
X