Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya bende bunu merak ediyorum yani yaptırmasak ne oluyorKızlar merhaba. Tetonoz aşısı için sağlık ocağından arıyorlar sürekli. Vurulmaya gideceğim nedense gebelikten dolayı içim rahat değil. Sanırım bununla alakalı birkaç kötü anı dinledim ondan etkilendim. Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi alabilir miyim![]()
Evet ya cidden çok zor her şeyi düşünmek zorundasınBende çok kararsızım bir yandan tetenozu nerden kapicam sanki diyorum bı.yandan belli olmaz diyorum sırf bebeğimi korumak için bu tür seylerde çok kararsız kalıyorum analık çok zor
İki doz mu vuruldunuzBen de hamileyken tereddüt etmiştim,doktoruma sormuştum.Olman gerekli demişti ve oldum.İkizlerim doğdu,bir tanesinin tırnağını keserken bir an elini oynattı makas parmağına batıp kanattı.Hemen çocuk doktoruna ulaştım hamileyken aşı olduysan sorun olmaz demişti.Bebek de bizimle birlikte aşılanmış oluyormuş.
Ben olmuştum tüm dozlarını bir sorun yaşamadımKızlar merhaba. Tetonoz aşısı için sağlık ocağından arıyorlar sürekli. Vurulmaya gideceğim nedense gebelikten dolayı içim rahat değil. Sanırım bununla alakalı birkaç kötü anı dinledim ondan etkilendim. Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi alabilir miyim![]()
Gerçekten tüm düşüncelerimiz aynı çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederimBen 23. Haftamda serklaj oldum , birden rahim ağzı uzunluğumda kısalma oldu. O hafta tetanoz olacaktım hatta. Dikiş atıldıktan sonra erken doğum riskim olduğu için tetanoz aşısı olmayı uzun süre düşünmedim. Zaten sağlık ocağına en geç ne zaman olabilirim diye sorduğumda 32. Haftaya kadar istediğinizde olabilirsiniz dediler. Kendi doktoruma sorduğumda istediğinde ol bi sorun olmaz dedi. Ben yine de emin olamadım. Çünkü tartışmalı bir konu.
Forumlarda çok fazla kadın özellikle 19 ve 26. Haftalar arası tetanoz sonrası kaybının olduğunu yazmış. Yani inanın o kadınların bebekleri zaten düşecekti de tetanoz oldukları zamana mı denk geldi yoksa aşı mı etkiledi , bilmiyorum. Ama biraz dolanınca bunu tetanoza bağlayan çok kadın var. Bu da okudukça moral bozuyor.
Bi yandan yaptırmasam ne olur diye düşünüyorum , ama o da içime sinmiyor. Olası bi durumda , ne bileyim kullanılan malzemelerde steril olmazsa bebeğimi tehlikeye atarım düşüncesi de karar vermemi güçleştiriyor. Doktorların çoğu aşıyı öneriyor olun diyor.
Sanırım orta bi nokta olarak , 32. Haftama girdiğimde tek doz şeklinde aşı olacağım. 2 doz şeklinde aşılarını olup hamileliğinde sorun yaşamayan kadın sayısı fazla zaten. Bu da biraz rahatlatıcı. Yani demem o ki, bu konuda karar sizin. Zaten sağlık ocağında bile zorunlu bi aşı değil isteğe bağlı diyorlar. Okuyup dinledikçe aklınıza ne yatıyorsa onu yapın derim. Benim en aklıma yatan geç haftalarda bu aşıyı yapmak oldu.
Rica ederim ,her açıdan bakmaya çalışmak lazımGerçekten tüm düşüncelerimiz aynı çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim![]()
Ben de rahim yetmezliği ve abdominal serklajim var ilk gebeliğimde okumuştum çok erken doğum yapanları o yüzden olmadım şimdi 2. Gebeliğim yine korktugum için olmadım olmayı da düşünmedim bu tamamen size kalmış olup. OlmamakBen 23. Haftamda serklaj oldum , birden rahim ağzı uzunluğumda kısalma oldu. O hafta tetanoz olacaktım hatta. Dikiş atıldıktan sonra erken doğum riskim olduğu için tetanoz aşısı olmayı uzun süre düşünmedim. Zaten sağlık ocağına en geç ne zaman olabilirim diye sorduğumda 32. Haftaya kadar istediğinizde olabilirsiniz dediler. Kendi doktoruma sorduğumda istediğinde ol bi sorun olmaz dedi. Ben yine de emin olamadım. Çünkü tartışmalı bir konu.
Forumlarda çok fazla kadın özellikle 19 ve 26. Haftalar arası tetanoz sonrası kaybının olduğunu yazmış. Yani inanın o kadınların bebekleri zaten düşecekti de tetanoz oldukları zamana mı denk geldi yoksa aşı mı etkiledi , bilmiyorum. Ama biraz dolanınca bunu tetanoza bağlayan çok kadın var. Bu da okudukça moral bozuyor.
Bi yandan yaptırmasam ne olur diye düşünüyorum , ama o da içime sinmiyor. Olası bi durumda , ne bileyim kullanılan malzemelerde steril olmazsa bebeğimi tehlikeye atarım düşüncesi de karar vermemi güçleştiriyor. Doktorların çoğu aşıyı öneriyor olun diyor.
Sanırım orta bi nokta olarak , 32. Haftama girdiğimde tek doz şeklinde aşı olacağım. 2 doz şeklinde aşılarını olup hamileliğinde sorun yaşamayan kadın sayısı fazla zaten. Bu da biraz rahatlatıcı. Yani demem o ki, bu konuda karar sizin. Zaten sağlık ocağında bile zorunlu bi aşı değil isteğe bağlı diyorlar. Okuyup dinledikçe aklınıza ne yatıyorsa onu yapın derim. Benim en aklıma yatan geç haftalarda bu aşıyı yapmak oldu.
Ne anlattılar ? En fazla hafif şişkinlik ve hassasiyet oluyor.Kızlar merhaba. Tetonoz aşısı için sağlık ocağından arıyorlar sürekli. Vurulmaya gideceğim nedense gebelikten dolayı içim rahat değil. Sanırım bununla alakalı birkaç kötü anı dinledim ondan etkilendim. Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi alabilir miyim![]()
Çok geçmiş olsun size de , bir iki soru sormak istiyorum size.Ben de rahim yetmezliği ve abdominal serklajim var ilk gebeliğimde okumuştum çok erken doğum yapanları o yüzden olmadım şimdi 2. Gebeliğim yine korktugum için olmadım olmayı da düşünmedim bu tamamen size kalmış olup. Olmamak
Yok ya bebeklerinin zarar gördüğüne dair şeyler duydumNe anlattılar ? En fazla hafif şişkinlik ve hassasiyet oluyor.
Hiç duymadım, karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun.Yok ya bebeklerinin zarar gördüğüne dair şeyler duydum![]()
Canım benim 2 kaybım vardi 3. Gebelikte gebeyken yani serklaj oldum benim rahim yetmezliği ileri dereceyi ilk haftalarda bile kısa ve aciklik vardı devlet abdominal yapmıyor özelde oldum iyiki de oldum serklaj olduğu halde zorlu geçti bebek hep dikişi üstündeydi genelde dinlerken geçti çünkü sancıyi tetikleyebilirdi hareket etmem sezeryan oldum 36 haftada aynı serklajim duruyor şu an 2. Gebeliğim bunda da aynı bebek dikişlerin üstünde baskı yapıyor ayakta dursam karnım sertleşiyor bunda da yine dinlenerek geçiyor aşı konusunda da hiç yaptırmadım canimÇok geçmiş olsun size de , bir iki soru sormak istiyorum size.
Birinci gebeliğinizde normal doğum mu oldunuz sezeryan mi?
Bebeğinize doğunca ayriyeten tetanoz aşısı yapmanız gerekti mi? Yani gebeyken tetanoz yaptırmayanlar bebek doğunca yaptırıyor mu?
Bir de abdominal serklaj olduğunuzda günlük hayatınıza geri döndünüz mü? Ben acil serklaj oldum ve hep yatıyorum , abdominal serklajın çok daha sağlam olduğunu okudum, günlük hayata dönülebiliyor mu, yürüyüş vs yapılabiliyor mu bunu merak ediyorum.
Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum :)
Teşekkür ederim içimi rahatlattınızben direkt doktorumu aradım. hiç umursamadı bile yaptır, iyidir dedisonra ikinci doz için aradılar. yine sordum, yine yaptır iyidir dedi hahah
ben de yaptırdım iki dozu da. bir sey de olmadı. gebeliğim hep sağlıklı ilerledi, hiçbir sorun yasamadım. bebeğim 37+5te vajinal doğumla doğdu. küvöze girmedi, kontrolleri hep normal çıktı. su an 5.5 aylık neredeyse ve masallah hala sağlıklı ilerliyor her sey.
ben valla aşı vurulup da sorun yasayanı görmedim. he eskisi gibi doğum sırasında tetanoz riski artık yok ama tedbiri elden bırakmamak lazım.
ayrıca bebeğinizi de ilk bi kaç yıl kpruyor sizin gebelikte yaptırdığınız tetanoz aşısı. valla ben kendime de bebeğime de doktorun onayladığı tüm aşıları yaptırdım ve yaptırmaya devam edeceğim![]()
ben de tedirgindim. bir de şansa aşı yaptırdı. eve geldim bebek tüm gece hiç hareket etmediTeşekkür ederim içimi rahatlattınızaslında aşıların gerekli olduğunu ben de biliyorum ama insan bu dönemde bir şeyler duydukça kasvete kapılıyor keşke hamile kalmadan vurulsaydım dedim
![]()