Kızlar tüp bebekle hamile kaldım sorularım var yardımcı olur musunuz

Gizemmreee

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
210
90
18
27
Kızlar iyi akşamlar tüp bebek 2. Deneme çok şükür hamile kaldım 11. Gün beta 598 merak ettiğim kese ve kalp atışlarını ne zaman görür duyarız ? Siz kaçıncı haftalarda gittiniz ? Ve kalp atışından sonra tüp bebek merkezi ile ilişkimiz kesilecek kadın doğum doktoru araştırırken nelere dikkat etmeliyim? Bursa’da önerisi olanlar da yazabilir mi?

Sanırım 6. Hafta idi, tüp bebekten farklı bir doktora gidelim dedik ama henüz bulamadık, hipo hipo hastalığı alanında uzman olmayınca bende her kafadan farklı bir ses çıktı doktorlardan canım.
Doktora giderken dikkat etmen gereken sana bilgi veren, soru sorarken korkmayacağın, doktora rahat bir şekilde gidebileceğin mesafede olması, bir de bazılarının ultrason cihazı çok kalitesiz, bazılarının cihazları kaliteli kendileri kalitesiz, konuşmayı bilmeyen, soru sordurtmayan, ezberden konuşanlar var.
Hangi haftalarda hangi testler yaptırmam gerektiğini bile henüz bilmiyorum artık internetten kitap sipariş ettim ordan da bakıyorum

Ayyy evet ya gerçekten doktordan ziyade arkadaş gibi olanı bulması zor zaten ilk gebeliğim ne soracağımı bilmiyorum ben daha sormadan kafamda ki soru işaretlerine cevap verecek bir doktor olsa başka bir şey istemem bir şey olduğunda çekinmeden arayıp mesaj atabilecek bir doktor istiyorum rahat olmak istiyorum yani doktor stresi de ayrı bir dert sizin kaç haftalık? Hipo hipo hastalığı ne oluyor özür dilerim ilk defa duydum kusura bakmayın

Vücut fsh ve lh hormonlarını beyindeki hipofiz bezinden gelen yönerge ile değil de ilaçlarla uyararak sağlıyor. Yani vücut hormon üretmiyor, sürekli ilaç ile adet görüyorum.

Tüp bebek alanında da uzman bir hamile doktoru da olabilir.

Mesela kız kardeşim kendi evine yakın bir yerde özel muayenehanesi olan doktor bulmuştu, şimdi hamile olunca anladım. Aylık kontrol deseler de insan haftada bir görmek istiyor
Bir de eşin işte iken yani bir endişen doktora gitme isteğin olsa taksiyle atlayıp gidilebilecek mesafede olsa iyi olur gibi, tabi güven veren doktor şart.

Devlette hep genç ve bilgisiz doktorlar denk geldi bana bu sene, şansıma sanırım.

Bir de özelde numarasını alabileceğin, sana bilgiyi lütuf gibi bahşetmeyen, doktora ulaşamasan da hemşirelere ulaşabileceğin bir doktor.
İnan şans ya kaç tane doktora gittik sayamadım, eşim sence hangisi diyor, evimin yakınlarındaki doktorların muayenehanelerindeki cihazlar M.Ö. 600’lerden kalma gibi, devlet hastanelerindeki cihazlar da hakeza.
Kimisi ukala, kimisi direkt pat pat olası kötü senaryoları düstursuzca söyleyebiliyor ve zaten hormonların tavan yaptığı bu süreçte insan bebişe bir şey olacak diye korkuyor.
İyisi mi çevredekilerden memnun kalan birileri var ise onlara mutlaka danış canım.
İyi doktor şans. Herkesin dediği bir yana, “doğuma kadar ben bu doktorla giderim, bilgisine güveniyorum, ne derse yaparım” dediğim bir doktora denk gelemediğimden kitaplara sarıldım bir de bu siteden okuyorum bol bol.

Yine de Bursa’da olanlar konuya el atsın, hamilelikte sevdikleri doktorların önerilerini paylaşsınlar inşallah.

Aynen canım çok güzel özetlemişsin gerçekten şans ben zaten devlet hastanesi hiç düşünmedim insanı azarlar gibi konuşuyorlar hijyen iyi değil randevu saatinden önce gidiyorsun randevu saatin geçmiş kimsenin umrunda değil saatlerce bekliyorsun vs o yüzden özelden yanayım bir de şöyle bir şey var ben ilçesi kemalpaşada oturuyorum her türlü doktor için 45 dakika yok gidicem yakın seçme şansım zaten 0 bu arada hastalık için de çok geçmiş olsun rabbim ne büyük ki derdi vermiş dermanı da vermiş bu şekilde dahi evlat hasreti çektirmemiş rabbim isteye herkese nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…