Vücut fsh ve lh hormonlarını beyindeki hipofiz bezinden gelen yönerge ile değil de ilaçlarla uyararak sağlıyor. Yani vücut hormon üretmiyor, sürekli ilaç ile adet görüyorum.
Tüp bebek alanında da uzman bir hamile doktoru da olabilir.
Mesela kız kardeşim kendi evine yakın bir yerde özel muayenehanesi olan doktor bulmuştu, şimdi hamile olunca anladım. Aylık kontrol deseler de insan haftada bir görmek istiyor
Bir de eşin işte iken yani bir endişen doktora gitme isteğin olsa taksiyle atlayıp gidilebilecek mesafede olsa iyi olur gibi, tabi güven veren doktor şart.
Devlette hep genç ve bilgisiz doktorlar denk geldi bana bu sene, şansıma sanırım.
Bir de özelde numarasını alabileceğin, sana bilgiyi lütuf gibi bahşetmeyen, doktora ulaşamasan da hemşirelere ulaşabileceğin bir doktor.
İnan şans ya kaç tane doktora gittik sayamadım, eşim sence hangisi diyor, evimin yakınlarındaki doktorların muayenehanelerindeki cihazlar M.Ö. 600’lerden kalma gibi, devlet hastanelerindeki cihazlar da hakeza.
Kimisi ukala, kimisi direkt pat pat olası kötü senaryoları düstursuzca söyleyebiliyor ve zaten hormonların tavan yaptığı bu süreçte insan bebişe bir şey olacak diye korkuyor.
İyisi mi çevredekilerden memnun kalan birileri var ise onlara mutlaka danış canım.
İyi doktor şans. Herkesin dediği bir yana, “doğuma kadar ben bu doktorla giderim, bilgisine güveniyorum, ne derse yaparım” dediğim bir doktora denk gelemediğimden kitaplara sarıldım bir de bu siteden okuyorum bol bol.
Yine de
Bursa’da olanlar konuya el atsın, hamilelikte sevdikleri doktorların önerilerini paylaşsınlar inşallah.