kızlar yardım acilll çok acill lütfen bir bakın

siirdelisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2014
407
64
73
üniversite kısmınada konuyu açtım ama forumun en hareketli kısmı burası diye buraya yazıyorum moderatörlerden ricam lütfen konuyu taşımasın ve silmesinler lütfen
*** kızlar biran önce karar vermemiz gerekiyor imalat müh mi yoksa moleküler biyoloji ve gen. mi? iş imkanları,bir bayanın çalışma şartları,okumasına göre hangisini önerirsiniz.lütfen ciddi bilenler yorum yapsın çok önemli

İş imkanı imalat mühendisliğinde daha fazla olur, genetik bitirirse Türkiye şartlarında iş bulması çok zor. Akademik kariyer yapabilir ama bir çok mezun için ilk öncelik akademik kariyer oluyor zaten. İmalat Mühendisliğini bitirirse bir çok alanda iş bulabilir, bir kısmı fabrika ortamı olur bunların. Bir kadın için çok uygun değil, ama artık iş ortamında kadın erkek ayrımı eskisi kadar yok. Bence en önemli faktör ne olmak istediğiyle ilgili. İkisi birbirinden çok farklı meslekler. Kolay iş bulsun diyorsanız imalat mühendisliğini seçsin, çok azimli taşı çıksa suyunu çıkarır, yurt dışına da gider çalışır derseniz genetik seçsin.

genetik özelde imalat devlette siz hangisini önerirsiniz?

Arjadasim biyoloji okudu fenetikten y lisansa başladı. Çok zor olmali onun için DDiğerlerini bilmiyorum

vallaha benım hayalım genetık muhendıslıgıydı.. bence onu okusun ve yukselmeye goze gırmeye calıssın zaten elınden tutanı olacaktır

vallaha benım hayalım genetık muhendıslıgıydı.. bence onu okusun ve yukselmeye goze gırmeye calıssın zaten elınden tutanı olacaktır
genetik mühendisliği adı altında değil canım bu yani halk arasında genetik müh var okuması cok zevkli bir bölüm severek okunurda onca emekten sonra işsiz kalınırsa eger çok ağır olur.cidden bir secim yapmamız lazım kaldık iki arada bir derede

genetik özelde imalat devlette siz hangisini önerirsiniz?
İmalat diyorum, benim de lisedeyken idealimdi, zaten bu bölümü yazanlar hep idealist insanlar. Her sene yüzlerce mezun veriyor, Türkiye'de iş alanı çok kısıtlı. Hali hazırda çok az genetik araştırmalar yapan lab. var Türkiye'de, onlar da senede en fazla 1 hadi bilemedin 2 kişi alıyorlar. Tübitak keza yine öyle. Akademisyenlik desen çok çok fazla rakibin olacak. İstediğin kadar seni destekleyen olsun, biraz akılcı düşünmek lazım. Eğer iş bulma konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsan imalatı seçeceksin, Türkiye maalesef henüz ideallerin gerçekleştirilebileceği bir ülke değil...

Ben biyoloji mezunuyum, bana kalırsa moleküler biyoloji ve genetik olsun.
Ben de yüksek lisans yapmak istiyorum bu aralar, belki genetikten yaparım ama ben de kararsızım açıkçası.

sizin iş bulma imkanınız nedir?
Biyologların devlette pek alımı olmuyor, hatta kpssye girdim kendi alanımı değil, düz memurluğu tercih edeceğim.
Benimki bi umut belki yüksek lisans yaparsam özelde bi değerim olur diye düşünüyorum.
Yani direk gidip özel bi kuruma biyolog olarak giremiyorsun, ya torpil istiyorlar ya tecrübe. Kimse iş vermiyor tecrübeyi nerden bulacağız anlamadım ya neyse...

kısacası imalat müh yine iyi

bu arada teknoloji fak ya da mühendislik fak ayrımında sorun olur mu bu bölümde?

arastırın tabı ben ıs konulkarına bakmamıstım

moleküler biyoloji çünkü Türkiye'de tıp hiçbir dönemde önemini yitirmedi ve bu bölümü bitirenler kamu hastanelerine kolayca atanabiliyor ayrıca imalat mühendisliği bir bayan için zor çalışma şartlarına sahip ... hayatta bol şans dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…