- 28 Ağustos 2014
- 407
- 64
- 73
- Konu Sahibi siirdelisii
-
genetik özelde imalat devlette siz hangisini önerirsiniz?İş imkanı imalat mühendisliğinde daha fazla olur, genetik bitirirse Türkiye şartlarında iş bulması çok zor. Akademik kariyer yapabilir ama bir çok mezun için ilk öncelik akademik kariyer oluyor zaten. İmalat Mühendisliğini bitirirse bir çok alanda iş bulabilir, bir kısmı fabrika ortamı olur bunların. Bir kadın için çok uygun değil, ama artık iş ortamında kadın erkek ayrımı eskisi kadar yok. Bence en önemli faktör ne olmak istediğiyle ilgili. İkisi birbirinden çok farklı meslekler. Kolay iş bulsun diyorsanız imalat mühendisliğini seçsin, çok azimli taşı çıksa suyunu çıkarır, yurt dışına da gider çalışır derseniz genetik seçsin.
yapma yaMoleküler biyoloji derim. Ama konun taşınacak birazdan burası karışık bugün.
yani ne diyorsun?Arjadasim biyoloji okudu fenetikten y lisansa başladı. Çok zor olmali onun için DDiğerlerini bilmiyorum
genetik mühendisliği adı altında değil canım bu yani halk arasında genetik müh varvallaha benım hayalım genetık muhendıslıgıydı.. bence onu okusun ve yukselmeye goze gırmeye calıssın zaten elınden tutanı olacaktır
İmalat diyorum, benim de lisedeyken idealimdi, zaten bu bölümü yazanlar hep idealist insanlar. Her sene yüzlerce mezun veriyor, Türkiye'de iş alanı çok kısıtlı. Hali hazırda çok az genetik araştırmalar yapan lab. var Türkiye'de, onlar da senede en fazla 1 hadi bilemedin 2 kişi alıyorlar. Tübitak keza yine öyle. Akademisyenlik desen çok çok fazla rakibin olacak. İstediğin kadar seni destekleyen olsun, biraz akılcı düşünmek lazım. Eğer iş bulma konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsan imalatı seçeceksin, Türkiye maalesef henüz ideallerin gerçekleştirilebileceği bir ülke değil...genetik özelde imalat devlette siz hangisini önerirsiniz?
sizin iş bulma imkanınız nedir?Ben biyoloji mezunuyum, bana kalırsa moleküler biyoloji ve genetik olsun.
Ben de yüksek lisans yapmak istiyorum bu aralar, belki genetikten yaparım ama ben de kararsızım açıkçası.
Biyologların devlette pek alımı olmuyor, hatta kpssye girdim kendi alanımı değil, düz memurluğu tercih edeceğim.sizin iş bulma imkanınız nedir?
kısacası imalat müh yine iyiBiyologların devlette pek alımı olmuyor, hatta kpssye girdim kendi alanımı değil, düz memurluğu tercih edeceğim.
Benimki bi umut belki yüksek lisans yaparsam özelde bi değerim olur diye düşünüyorum.
Yani direk gidip özel bi kuruma biyolog olarak giremiyorsun, ya torpil istiyorlar ya tecrübe. Kimse iş vermiyor tecrübeyi nerden bulacağız anlamadım ya neyse...
bu arada teknoloji fak ya da mühendislik fak ayrımında sorun olur mu bu bölümde?İmalat diyorum, benim de lisedeyken idealimdi, zaten bu bölümü yazanlar hep idealist insanlar. Her sene yüzlerce mezun veriyor, Türkiye'de iş alanı çok kısıtlı. Hali hazırda çok az genetik araştırmalar yapan lab. var Türkiye'de, onlar da senede en fazla 1 hadi bilemedin 2 kişi alıyorlar. Tübitak keza yine öyle. Akademisyenlik desen çok çok fazla rakibin olacak. İstediğin kadar seni destekleyen olsun, biraz akılcı düşünmek lazım. Eğer iş bulma konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsan imalatı seçeceksin, Türkiye maalesef henüz ideallerin gerçekleştirilebileceği bir ülke değil...
Benim aklımın yarısı biyolojide olduğu için ben direk genetik dedimkısacası imalat müh yine iyi
valla canım türkiyede yasıyorsan eger sevdiğin işi yapamazsın bende genetik derim ama iş imkanı bazındada degerlendirilirse malesef ki imalat muhBenim aklımın yarısı biyolojide olduğu için ben direk genetik dedim
İş imkanı olarak tabi daha mantıklı düşünmek lazım...
arastırın tabı ben ıs konulkarına bakmamıstımgenetik mühendisliği adı altında değil canım bu yani halk arasında genetik müh varokuması cok zevkli bir bölüm severek okunurda onca emekten sonra işsiz kalınırsa eger çok ağır olur.cidden bir secim yapmamız lazım kaldık iki arada bir derede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?