Kızlar yardım edin bilgilerinize ihtiyacım var ( Rahim Ağzı Yetmezliği)

HaziranAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2016
21
34
38
36
Kızlar merhaba 12 haftalık hamileyim bu haftaya kadar yaşadığım yerin en iyi doktorlarından birine gidiyordum. 11. haftamda kahverengi akıntılarım başladı burada daha önce açılmış bazı konulara da yazmıştım. 1 haftadır akıntım devam ediyordu zaman zaman kahverengi zaman zaman pembe-kahve kanlı şeklinde. Ama bu iyi doktor dediğim hiç önemsemeyip olur böyle şeyler,normal,adet gibi olmadığı sürece sıkıntı yok diyerek beni geri eve yolladı iki kez. Ultrasonda bile 30sn anca bakmıştır bebeğime. Ben de bugün başka bir özel hastanedeki kadın doğumcuya gittim yaklaşık 10-15dk ultrasonda önce bebeğime sonra rahim bölgeme baktı. Bebeğim gayet sağlıklı ancak rahim bölgesine baktığında servikal yetmezliği teşhisi koydu 1 cm lik açılma olmuş. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi serklaj yapılacakmış. Ancak yine de ben de insanım tabi ki yanılma payım olabilir sizin de direk bir doktorun demesiyle ameliyat kararı vermenizi istemem o yüzden tıp fakültesine sevk ediyorum orada da aynı teşhis koyulursa ameliyatını geciktirmeden yapalım dedi. Progestan ve magnezyum da yazdı. Bunu daha önce tecrübe etmiş kişiler var mı aranızda veya çevrenizde nedir bu durum Ayrıca kamuda çalışıyorum heyet raporu da yazdılar önümüzdeki 6 ay sadece tuvalete kalkacakmışım.

12. Haftada magnezyum ne alaka anlamadım.. sonuçta henüz kasılmalar vs için çok erken ama tabi bilemem. Benim 22. Haftamda detaylı ultrasonda servikste kısalma çıkınca bu konuyu çok araştırdım canım. Hatta 6 bin küsür sayfası olan bir başlık var prematüre bebekler kısmında bu konuyla ilgili. Yarısını okudum diyebilirim. Ama 12. Haftada teşhis edilen bir rahim ağzı yetmezliği hiç okumadım. Eğer doğruysa bu erken teşhis edildiği için çok şanslısın. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

Çok teşekkür ederim cevabın için aslında kendi doktorumda kalsam yine fark edemeyebilirdik. Bu doktora kendi doktorumu biraz şikayet edince her şeyi inceledi o şekilde fark etti. Benim annem de bana hamileyken bunu yaşamış belki de genetik bir durum

Olabilir canım ama üzülme. Zor bir süreç olur belki yatmak ama olumsuzluk yaşamayacaksın inşallah. Serklaj işe yarıyormuş okuduğum kadarıyla. Ama sen yine de başka bir doktora daha danış operasyon yaptırmadan

Bende 18 haftalık hamileyim iki hafta önce Benimde açılmam olduğu için yattım hastanede 3 gün daha sonra Doğuma kadar yatıcaksın sadece wc için kalkıcaksın sesi haftalık iğne verdi 4 kere kullanıcam ve magnezyum verdi progestan günde 3 kere 200 mg vajinal yoldan kullanacaksın dedi. Benimde iki damla kahverengi akıntım oldu sadece o kadar onun haricinde lekelenmem gelmedi ama içim rahat etmedi gittim iyi ki de gitmişim önce dikiş atıcaz dediler sonra ilaç iğne falan biraz kapanınca dikmediler evde yatıyorum şuanda

Selam. Ben 4 bebek kaybetmis 2 yasinda bir oglu olan ve yine hamile bir kadinim. Son iki hamileligimde cerclage oldum ben de mecbur. Cunku cervix yetmezliginde bebek kayiplari genelde 20. Haftalarda oluyor. O nedenle ben de 13. Haftada cerclage oldum. Cerclage yüzde yüz kesin garanti degil ama yardimci oluyor. Magnezyumu progesteronu ben de basindan beri kullaniyorum. Progesteronu vaginal aliyorum. Oglumda tum hamilelik boyunca sadece wc ye gitmek icin kalktim. Eger acilma teshisi koymussa doktor mutlaka cerclage ol ve uzan. Uzanmak hareket etmemek ve ameliyat hep beraber yardimci olur. Ama kesinlikle uzanmalisin. Turkiyede nasil oluyor bilmiyor bilmiyorum ama burda almanyada cervical yetmezlik yuzunden oglumda 4 ay hastanede yattim 3 ay da evde ve oglum 34..haftada dogdu. Umarim saglicakla bebegini kucagina alirsin. Seni tedirginlige sokmak istemiyorum ama cervical yetmezlik ciddi bir sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…