Kızlar yardım! Erkek arkadaşımla kıyafet sorunu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kime ne mi? Kocasına mesela?
Kocasının hoşuna gitmeyecekse göbeğini açıp dekoltede giymeyiversin yani ne olur.
Bu kadara gerek yok.
Bu kısıtlama yada üstünde hak iddia etmek değil.
Eşler birbirinin hoşuna gitmeyecek şeyleri yapmasın.
Kocan rahatsız olacaksa dekolte giyme.
Bu kötü bir şey değil.
Bak bende diyorum ki kocası onu oyle görmüş öyle almış öyle kabul etmiş. Kıyafet insanın kendi iradesidir. Hoşuna gitmemesi kendi sorunu. Herkes istediğini giyebilmeli

Müzdarip derken kötü anlamda birşey demedim istemese de eşi müdehale ediyordur huzursuzluk olmasın diye birşey demiyordur anlamında söyledim. Sizi yermek ezmek yada kırmak için demedim.Kimin haddine. Farklı düşüncede olabiliriz ama kırmak gibi bir düşüncem yoktu
Estağfurullah. Kırılmadım.
Bende zaten genelde ve sürekli olmadan kocanın iki laf etmeye hakkı olmalı dedim. Kocan yani sonuçta.
Sürekli karşmıyorsa,
"la garı barnaklarının ucu görüneyor, get gıyafeyini değüş bacahlarını kırarın ha"
modunda değilse bunlar evlilikte doğal şeylerdir.
Thirtin yandan açılıyor dedi diye hemen had bildirmeye gerek yok.
Ayrıca belkide açılıyordur gerçekten ve giyen kişi farkında değildir olabilir yani insanlık hali.
Böyle bir durumda adama sen kim köpek çekeceğine gerçekten mi hayatım farkında değilim diyerek iki saniye içinde yeni bir tshirt giymek kadınlığınızdan bişey kaybettirmez.

O ne be, sevgilisiniz ve kıyafetinize mi karışıyor? Çekmeyin böylelerini, sizi olduğunuz gibi seveni seçin. Giymek istediğinizi giyin, gitmek istediğiniz yere gidin. Hayatınızın sınırlarını kendiniz belirleyin, başkasının belirlediği sınırlarda yaşamayın.

kocam karışamaz erkek arkadaşım kim köpek. adı üstünde erkek arkadaş. bu zamana kadar ben kötü giyiniyordum da o geldi şimdi beni toparlicak doğru yolu göstercek yani.. ayy bu hakareti kabul etmem. ayrılırım kocamda olsa ayrılırım. beni ilk tanıdığında nasılsam hala aynı giyiniyorum. beğenmiyosa baştan beğenmicekti.. bu hakareti kabul etme

Estağfurullah. Kırılmadım.
Bende zaten genelde ve sürekli olmadan kocanın iki laf etmeye hakkı olmalı dedim. Kocan yani sonuçta.
Sürekli karşmıyorsa,
"la garı barnaklarının ucu görüneyor, get gıyafeyini değüş bacahlarını kırarın ha"
modunda değilse bunlar evlilikte doğal şeylerdir.
Thirtin yandan açılıyor dedi diye hemen had bildirmeye gerek yok.
Ayrıca belkide açılıyordur gerçekten ve giyen kişi farkında değildir olabilir yani insanlık hali.
Böyle bir durumda adama sen kim köpek çekeceğine gerçekten mi hayatım farkında değilim diyerek iki saniye içinde yeni bir tshirt giymek kadınlığınızdan bişey kaybettirmez.
yanlız burası çok sevimli geldi okuyunca ha yaşayınca nasıl olur bilemedim.

Böyle durumlarda ne mi yapıyoruz? :işsiz: Böyle durumlarla karşılaşmıyorum şahsen. Böyle durumları yaşatacak adamcıkları hayatınızda tutmazsanız, sizin de bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Bir de açıklama yapmaya çalışmışsınız filan. Öf valla benim gururum incindi buradan. Bir kere "höst, benim aklım bana yetmiyor mu, sahibim misin, haddini bil" deyin, bakalım bir daha kalkışıyor mu böyle densizliklere. Kalkışıyorsa da gitsin başka yerde oynasın ego balonuyla. Bunun yolu budur.

Kızlar erkek arkadaşınız kıyafetlerinize karışır mı?

Biz erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz. Bugün dışardan gelince fotoğraf atmıştım kıyafetimin üst kısmı dardı biraz farkındaydım ama çok kısa bi iş için çıkıp gelmiştim dışarı. Görünce kızdı bidaha böyle dar bi kıyafet giyme diye. Dikkat ederim dedim anlattım hemen gidip geleceğim diye pek önemsemedim diye. Kendisi de görevden gelmişti zaten çok yorgundu uyudu hemencik yarın konuşuruz diye. Huysuzluk yaptı yani birazcık.
Siz napıyorsunuz böyle durumlarda? :KK61:
Böyle saçma bir durumda kalmadım çok şükür de. Siz bir kadın olarak nerede nasıl giyineceğinizi bilirsiniz taviz vermeye başlamışsınız sanki ilk kez dar bir şey giydiniz.Siz zaten böyleydiniz bana saçma geldi.
Lütfen bir kadın olarak taviz vermeyin.
Bir yerınızı açıp sokakta koşmamışsınız yani.

Kime ne mi? Kocasına mesela?
Kocasının hoşuna gitmeyecekse göbeğini açıp dekoltede giymeyiversin yani ne olur.
Bu kadara gerek yok.
Bu kısıtlama yada üstünde hak iddia etmek değil.
Eşler birbirinin hoşuna gitmeyecek şeyleri yapmasın.
Kocan rahatsız olacaksa dekolte giyme.
Bu kötü bir şey değil.

Bekarken herkes herkesin giyim tarzini goruyor degil mi? Dekolte giyinen biri degilim ama elbise, etek, sort, dar üst vs giyerim, esimle tanistigimda da giyiyordum. Eşim bunu görerek evlendi yani. İmzayi attiktan sonra onu giyme bunu giyme demeye hakki yoktur aslinda.
Bu giyim mevzulari evlenmeden once konusulup halledilmeli orta yol bulunmuyorsa herkes yoluna bakmali.

Ha Kadin evlendikten sonra bambaska bir
giyim tarzina burunup dekoltelere sardiysa o zaman kocanin hakki oldugunu dusunurum.

Hoşunuza mı gidiyor giyiminize karışması? Hayır yani baştan niye taviz veriyorsunuz, madem izin veriyorsunuz şimdi niye rahatsız oluyorsunuz?

En başta koy tavrını ki yarın dizini döven sen olma. Kıyafete karışmak ne ya saçmalık. Ben daha sevgiliyken dedim asla karışamazsın yoksa hemen ayrıl dıye. 7. Senemize giriyoruz bir kere olsun karışmadı kısa şort etek hep giyerim

Kıyafetlerinize karışmalarına izin vermeyin, kusura bakmayın ama ben genç kızları anlamıyorum, anne babaları etek boyuna, giydiği elbiseye laf etse kavga çıkarıp ben istediğimi giyerim diyen kızlar erkekleri karar mercii yapıp herşeylerine karışmalarına izin veriyor.
Sevgili statüsündeki kişi kıyafete laf edemez o ayrı ama eşiniz de karışamaz, karışmakla fikrini almak birbirine karıştırılmış, eşime giydiğim şortla tişörtün uyumlu olup olmadığını sorar fikrini alırım, tişörtün rengi uymamış, şu tişörtün daha iyi olur der fikrini söyler, değiştirir söylediği tişörtü giyerim ama şort giyemezsin diyemez.

Kıyafetlerinize karışmalarına izin vermeyin, kusura bakmayın ama ben genç kızları anlamıyorum, anne babaları etek boyuna, giydiği elbiseye laf etse kavga çıkarıp ben istediğimi giyerim diyen kızlar erkekleri karar mercii yapıp herşeylerine karışmalarına izin veriyor.
Sevgili statüsündeki kişi kıyafete laf edemez o ayrı ama eşiniz de karışamaz, karışmakla fikrini almak birbirine karıştırılmış, eşime giydiğim şortla tişörtün uyumlu olup olmadığını sorar fikrini alırım, tişörtün rengi uymamış, şu tişörtün daha iyi olur der fikrini söyler, değiştirir söylediği tişörtü giyerim ama şort giyemezsin diyemez.
:KK9::KK9::KK9:

Kızlara kızıyorum bu konularda, hayatım boyunca bikini giydim kimse bana bikini giyemezsin diyemez, bir gün mayo giyeceksem bu benim kararım olur, kızlar anne babaları ne söylese ters anlayıp ebeveynin dediklerinin zıttını yaparken, aşkım Ayşe'yle dışarı çıkabilir miyim, Aşkım askılı giyebilir miyim diye soruyor sinirleniyorum, daha hiçbir vasfı yokken karışan o aşkın, evlenince herşeyine kısıtlama getirecek, bunun adına da aşk, sevgi, çok sevmek yüzünden kıskanmak diyecek, kızlarda beni seviyor o yüzden herşeyime karışıyor diye mutlu olacak ama aşkı kendi istediği herşeyi yapacak.

Kızlara kızıyorum bu konularda, hayatım boyunca bikini giydim kimse bana bikini giyemezsin diyemez, bir gün mayo giyeceksem bu benim kararım olur, kızlar anne babaları ne söylese ters anlayıp ebeveynin dediklerinin zıttını yaparken, aşkım Ayşe'yle dışarı çıkabilir miyim, Aşkım askılı giyebilir miyim diye soruyor sinirleniyorum, daha hiçbir vasfı yokken karışan o aşkın, evlenince herşeyine kısıtlama getirecek, bunun adına da aşk, sevgi, çok sevmek yüzünden kıskanmak diyecek, kızlarda beni seviyor o yüzden herşeyime karışıyor diye mutlu olacak ama aşkı kendi istediği herşeyi yapacak.
Aynen öyle , bu düşünceyi savundum diye “feminik” dediler .
Aşk sevgi bu değil , karışmak var fikir almak var bunlarda çok farklı şeyler .
Niye giyim kuşamımla koca yada sevgili üzerimde hak iddia etsin , aklımız başımızda çok şükür .

Mune ben de size katılıyorum, anne-baba karışsa muhtemelen kavga çıkacak, ama sevgili yaptığı zaman çok kıskanıyor çok seviyor ondan. Bunun adı güvensizliktir, extrem bir şeyler olmadığı sürece yok dar giydim yok askılı giydim somurttu gibi şeyler bana çok çocukça geliyor. Bunun adı erkeklik değil.

Tshirtin yanlardan açılmıyordu ama kocanız sırf karışmak için söylediyse haklısınız.
Fakat gerçekten açılıyor ise bırakında o kadar karışma hakkıda olsun.
Evet açılıyor, yırtmaçlı tshirtlerden.
Valla kusura bakmayın ama en azından ben, nerede nasıl ve ne giyeceğime kendim karar verebilen bir insanım.
Bir organizasyon, düğün vb şeylerde gayet dekolte giyerim, avm de de yırtmaçlı tshirtlerim ve taytımla gezerim, aile büyükleri ile görüşüleceği zaman da hat belli etmeyen kıyafetler tercih ederim.
Bunları bana hayatımdaki adam dikte etse, asla yapmam.
Kişiliğime hakaret sayarım sanki beynim yok gibi giydiğime karışılmasını.

Mune ben de size katılıyorum, anne-baba karışsa muhtemelen kavga çıkacak, ama sevgili yaptığı zaman çok kıskanıyor çok seviyor ondan. Bunun adı güvensizliktir, extrem bir şeyler olmadığı sürece yok dar giydim yok askılı giydim somurttu gibi şeyler bana çok çocukça geliyor. Bunun adı erkeklik değil.
İnsanlar nerede ne giyeceğini bilir zaten, örneğin ben etek giymem, belki binde bir o da çok oturup kalkmamı gerektirmeyen durumlarda, etekle nasıl oturup kalkacağımı bilemem çünkü ben rahat spor giyimi seviyorum, etek, ince topuk ayakkabıyla nasıl hareket edilir bilmiyorum beceremiyorum, ince kadın çorabı asla giyemiyorum naylon karışımı ürünlere alerjim var, uyuz gibi kaşınıyorum :)) kimse bana ince çorap giyeceksin diye dayatamaz o yüzden mini etek giymem, ince çorap stiletto tarzı ayakkabılar giymem ama şort giyerim, tayt giyerim, şortu taytı nasıl kullanacağımı gayet iyi bilirim, üst giyimimde de askılı giyerim ama istenmeyen bir durum yaşanmasın diye de ona göre giyinirim, ben kendimi bilirken eşimin hayır şort giyemezsin demeye hakkı yok, kombinimde renk ahenk sorunu görüp fikrini söylemesi başka, kısıtlaması başka ve aynen katılıyorum güvensizlikten oluyor bunlar, seviyorum adı altında belli bir kalıba sokma çabasından başka bir şey değil.

Sadece kıyafetıme degıl gezmeme kıtap okumama kedı beslememe tarzıma sporuma hobılerıme kulturel gelısımı me de karısamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X