• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım.....ne yapmalıyım acaba :((

picassoo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
626
11
96
Ankara
öncelikle bu tüp bebek topiklerindeki tüm arkadaşlarımın hayırlısıyla yavrularını kucaklarını almasını eksiksiz hepsinin......... dileyerek soruma başlıyorum

kızlar 2 ay önce ilk tüp bebek denememizi yaptırdık eşimde sperm azlığı bende yumurta rezervelerinde azalma.......sonuç orta kalitede 4 hücreli ve çok zayıf dış çevresi yani olan bir embriyo yani transfer günü 0 transferle son....

2.si için bu konuda daha iyi daha başarılı bir doktor ve buldukda başarı oranı oldukcada yüksek ama 2 ay beklemek neyse o süreçde bitti önümüzdeki haftadaki reglimi beklerken rapor çıkarma işlemlerine başladık ve ürolog doktorun eşime muanesi üzerine varikosel olduğunu amaliyat sonrası normal yollada bebek sahibi olacağımızı söylemesi veeee varikosel olan hastalarda tüp bebek olsa bile döllenmenin zor olduğunu olsa bile düşük olması oluyormuş.......

eee benim rezervelerimdede azalma var.....varikosel amaliyatından 2 yıl sonra sperm düzene giriyormuş hadi benim yumurtalarım dahada bitti hadi amaliyat olmadı döllenmemiz bundan olmadıysa yine olmazsa :(( urolog ayrı savunuyor tüp bebek doktorları ayrı hangisine inanayım güveneyim.......

tamda tedavime hazırlanmışken :(( başına gelen varmı arkadaşlar?

varikosel tabiki sperm sayısını azaltıyor ...çünkü spermlerin geçtiği kanallar genişliyor ve ısısı artıyor..ısı artınca ordan geçen spermler ölüyor...asıl soru eşinde sayı azlığı mı morfoloji sorunu mu var? bunların sınırları var 20 milyon altı ve morfoloji %4 den az ise tüp bebek endikasyonudur..

sayı 60 milyonda olsa morfoloji düşükse gebelik şansı düşük..

varikosel ameliyatından sonra sperm sayısı artıyor bazen az bazen çok...bir de eşindeki varikoselin derecesi önemli...

benim sana tavsiyem 2. tüp bebek denemesinde olan eşinde varikosel olan biri olarak

yumurta rezervlerin az ise hiç bekleme.rapor içinde bekleme her geçen gün biyolojik saatimiz işliyor..geçen yıl 10 yumurta toplamışlardı bu yıl 9 ben 35 yaşındayım...

tüp bebek yapılsın en iyi yumurta en iyi sperm seçilsin ne zamanını ne de gebe olma şansını indirgeme bence...

ve tüp bebek yapıcaksanda merkez seçimine dikkat et....mesela sperm seçiminde kullanılan IMSI mikroskopu mutlaka olsun ..labratuarı çok iyi olsun... benden bu kadar :)

Son düzenleme:
canım çok sağol keşke gece okusaydım yazını bu gece nasıl geçti bilemedim....doktorumuzda senin düşündüğün gibi düşündü.....sorun tek eşimde olsaymış çok çok çözülebilirmiş fakat zaman bana karşı ilerlemekte.....eşimde ağrı felan olmadığından şimdilik amaliyatı erteledi dolayısıyla kaldığımız yerden 2. denememize dewam ki inşallah son olur rabbim İŞALLAHHH dileyen herekese bebişlerini nasip eder.....arasında banada :)) bilgilendirmen için tekrar çok ama çok teşekkürederm....

[/B]
canım çok sağol keşke gece okusaydım yazını bu gece nasıl geçti bilemedim....doktorumuzda senin düşündüğün gibi düşündü.....sorun tek eşimde olsaymış çok çok çözülebilirmiş fakat zaman bana karşı ilerlemekte.....eşimde ağrı felan olmadığından şimdilik amaliyatı erteledi dolayısıyla kaldığımız yerden 2. denememize dewam ki inşallah son olur rabbim İŞALLAHHH dileyen herekese bebişlerini nasip eder.....arasında banada :)) bilgilendirmen için tekrar çok ama çok teşekkürederm....

Canım bu konuda bilgim yok ama RABBİM bu denemende bebişini kucağına almayı nasip etsin.RABBİM tüm isteyenlerin kucağını boş bırakmasın ve yardımcın olsun.

öncelikle bu tüp bebek topiklerindeki tüm arkadaşlarımın hayırlısıyla yavrularını kucaklarını almasını eksiksiz hepsinin......... dileyerek soruma başlıyorum

kızlar 2 ay önce ilk tüp bebek denememizi yaptırdık eşimde sperm azlığı bende yumurta rezervelerinde azalma.......sonuç orta kalitede 4 hücreli ve çok zayıf dış çevresi yani olan bir embriyo yani transfer günü 0 transferle son....

2.si için bu konuda daha iyi daha başarılı bir doktor ve buldukda başarı oranı oldukcada yüksek ama 2 ay beklemek neyse o süreçde bitti önümüzdeki haftadaki reglimi beklerken rapor çıkarma işlemlerine başladık ve ürolog doktorun eşime muanesi üzerine varikosel olduğunu amaliyat sonrası normal yollada bebek sahibi olacağımızı söylemesi veeee varikosel olan hastalarda tüp bebek olsa bile döllenmenin zor olduğunu olsa bile düşük olması oluyormuş.......

eee benim rezervelerimdede azalma var.....varikosel amaliyatından 2 yıl sonra sperm düzene giriyormuş hadi benim yumurtalarım dahada bitti hadi amaliyat olmadı döllenmemiz bundan olmadıysa yine olmazsa :(( urolog ayrı savunuyor tüp bebek doktorları ayrı hangisine inanayım güveneyim.......

tamda tedavime hazırlanmışken :(( başına gelen varmı arkadaşlar?

öncelikle geçmiş olsun canım.benimde eşimde varikosel tespit edildi ve eşimde önemli derecede morfoloji bozukluğu vardı.kaç doktorla görüştük hatırlamıyorum ama çoğu varikosel ameliyatını önermedi.çok faydası olmaz dendı hatta bir kaç doktorda önce tüp bebeği deneyin sonra ameliyat olsun dedı.sanırım bazen ters tepebılıyor.iyi araştırın derim.tabi en iyisini doktorlar bilir ama sanki vakit kaybetmeden tüp bebek denemelisin.inşallah guzel haberler verırısın.hoşçakal.

ya canım benim eşimdede varikosel var dr bize ameliyat olma olsanda normal yolla çocuğun olmaz hemen tüp dene dedi..bizde tüp bebek raporu alıp önümüze devam ettik..anlamadığım şey neden varikosellerde dönlenme şansı az olduğunu..benim ilk denemedede tuttu fakat kimyasal gebelik yaşadım.2.denememde şükürler olsun kızımı kucağıma aldım..bence ameliyatla uğraşma..

bende hep acaba eşim ameliyat olsa kendiliğinden olurmuydu diye düşünüyordum malum tüp bebek zor iş.fakat boş boşunada zaman kaybı bugün iyiki hemen tüpe geçmişim diyorum..

hakkınızda hayırlısı olsun..inş tez zamanda evladını kucağına alırsın...

ya canım benim eşimdede varikosel var dr bize ameliyat olma olsanda normal yolla çocuğun olmaz hemen tüp dene dedi..bizde tüp bebek raporu alıp önümüze devam ettik..anlamadığım şey neden varikosellerde dönlenme şansı az olduğunu..benim ilk denemedede tuttu fakat kimyasal gebelik yaşadım.2.denememde şükürler olsun kızımı kucağıma aldım..bence ameliyatla uğraşma..

bende hep acaba eşim ameliyat olsa kendiliğinden olurmuydu diye düşünüyordum malum tüp bebek zor iş.fakat boş boşunada zaman kaybı bugün iyiki hemen tüpe geçmişim diyorum..

hakkınızda hayırlısı olsun..inş tez zamanda evladını kucağına alırsın...

çok sağol canım..... inan tüp veya normal hiç umrumda deil hayırlısı ile olsunda hani 2. ilki olumsuzdu o yüzden şansım artarmıki diye düşündük fakat söylediğin gibi zaman kaybı bendede rezerve azlığı var dolayısıyla tüp bebeğe devam tüm arkadaşlarıma ayrıca cevaplarından dolayı çok teşekkürederim sende güle güle büyüt meleğini canım :nazar: darısı bizlere olur inşallah....

canım bızdede sozde sayı 9 mılyondu morf % 2 di varıkosel amelıyatı oncesı ve amelıyat sonrası sadece sayı 20 mılyona cıktı ama ne morf nede hareket degsmedı.ve bız 3500 tl verıp turkıyenın en ıyı dr.larından bırıne amelıyat olduk.10 ay oldu hala normal yolla hamıle kalamadım.bu ay asılama denedım o da husran.mayısta tupe gecıcem.hıc amelıyata gerek yok.morfolojı her halukarda aynı kalacak.bızım dr. bıle dedı.morfolojıye ıyı gelen bısı yok henuz dıye.sen tup denemelerıne devam et canım.ama ozellıkle IMSI yontemıyle spermlerın 6000-12000 kat buyutulup kalıtelılerın secıldıgı bır merkez bul kendıne.ben IMSI yapılan bır merkeze gıdecegım bu yuzden.emınım bebegın yakında senınle olacak.bızım ıcın mıkrodan bska care yok ama dedıgım gıbı erkek ınfertılıtesınde IMSI yontemını ıyı uygulayan ve laboratuarı cok ıyı bır yer bulmak cok onemlı.Rabbım yardımcımız olsun canım.bu arada rezerv ıcın sıkıntı yapma.olacaksa 2-3 yumurtası olup hamıle kalanda cok.yeterkı Rabbim ol demıs olsun.benım rezervım ıyıymıs sozde ama yumurtalar dırenclı dedı dr.asılamada.okadar yumurtadan 1 tane buyudu dıger ıkısı asılamadan sonra buyumeye devam edıp catladı kendılıgınden ama yınede tutmadı.oyuzden rezervede takılma.1 taneyle bıle olur ama dedıgım gıbı spermlerın ıyı secılmesı onemlı bunu goz onunde bulundur.

çok sağol canım..... inan tüp veya normal hiç umrumda deil hayırlısı ile olsunda hani 2. ilki olumsuzdu o yüzden şansım artarmıki diye düşündük fakat söylediğin gibi zaman kaybı bendede rezerve azlığı var dolayısıyla tüp bebeğe devam tüm arkadaşlarıma ayrıca cevaplarından dolayı çok teşekkürederim sende güle güle büyüt meleğini canım :nazar: darısı bizlere olur inşallah....

çok sağoll canım dediğin gibi darısı başınıza İNŞ...

picasso canım merhaba eşinde varikosel çıkmış geçmiş olsun
benzer bir durum yaşadığım için yazmak istedim evlendik bir süre sonra çocuk isteyip olmayınca dr a gittik bende herşey normaldi o zaman için yani eşimde varikosel vardı çift taraflı ama sperm değerlerinde biraz düşme vardı ama kalite sorunu vardı evlendikten 1.5 yıl sonra ameliyat oldu dr 3 ay sonra kontrole gelin dedi gittik değerler herşey çok iyiydi ama hemen hamile kalamayabilirsin dedi tamamen düzelmesi biraz zamanda alabilirmiş neyse benim kafam rahattı nasılsa hemen olmayabilirmiş diğe ve ertesi ay hamile kaldım ameliyattan 4 ay sonra 33 yaşındaydım ama sonra düşük yaptım daha sonrada olmadı
tabi tedaviler falan başladı sonra yumurta takibi aşılama 3 tüp bebek derken 5 yıl geçti bende başka problemlerde çıktı tabi ki tüp bebek dr u ameliyat boşuna olmuşsunuz dedi sonuçta tüp bebekte zaten belli sayıda sperme ihtiyaç duyuluyor diğe tabi bilseydik sonra o kadar tüp bebek yaptıracağız ameliyat olmazdı ama nerden bilelim
benim eşimdede ağrı yoktu eğer ağrısı yoksa boşuna ameliyat olmasın bence zaman kaybı hele bizim gibi yumurta rezervi azlığı durumunda tamamen gereksiz canım inşallah bundan sonra herşey daha güzel olur

ewet canım hakikaten öyle sizlerdende duydukca içim dahada rahatladı vallahi bugün birkaç kişiyle tanıştık klinikte hepsi çokda önemli deil biz ameliyat olduk yine burdayız dediler yani tüpe dewam :))

kızzzz picasooooooooo, canımmmm,
varıkosel i eşime sordum biliyorsun dr kendisi, dediki çok kokrulacak birşey değil, sperm azlığı ne durumda ve morfolojisi ne durumda dedi, ayrıca meliyat şart değilmiş, zaten tüp deniyorlarsa hiç ameliyeta gerek yok en iyisi seçilir spermlerin dedi,

gerçi sende sanırım bu şekilde karar kılmışsın ben yeni gördüm topiğini, canımm benım dr bu konuda daha uzman, istersen git bir görüş al , fikir al hoca yani,
ama bak bu şekilde hamıle kalan var, bu yüzden sen kendin daha önemlisin senin yumurtaların önemli, o yüzden vakit geçirmeden hemen denemeni yap ve bebeğine inaşşah kavuş birtanem, ve içini rahat tut, eşinde sende ok miii fıstıkkk, kızzz az kaldı kıtap yazmaya hadiiiii:))

Back
X