Kimse yokmu cevap vericek lütfenMerhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden
Daha neler öyle bişeymi olur bende KKTC yaptım yaşım 24 tüp beneğe göre küçük yaşım ama yinede ilk transferimdi çift verildi düşük yaptım haziranda tekrar gidip çift alacağım öyle bişeymi olur tam tersi benim doktorum garanti olsun diye çift verdi tuttu ikizdi ama düştüler işte.Merhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden
Doğrudur kıbrıs belki daha uygundur fiyat olarak tabi ben bilmiyodum bilseydim kıbrısta yaptırırdım türkiye yasalarına göre 35 yaş ve üstüne 2 embriyo 35 yaş altına ilk ve ikinci transferlerde tek embriyo yasası varmış ama kıbrısta öyle bir sınırlandırma ve yasa yokmuş serbestmiş yani kimi doktor sınırlandırma dinlemiyomuş türkiyede kimiside yasa neyse o diye tutturuyo olan gene bize oluyo malesef embriyo taşıma nasıl oluyo nasıl yapılır ankarada hangi doktor iki embriyo transfer eder bilmiyorum kafam çorba gibi oldu ne yapıcağımı bilmiyorumDaha neler öyle bişeymi olur bende KKTC yaptım yaşım 24 tüp beneğe göre küçük yaşım ama yinede ilk transferimdi çift verildi düşük yaptım haziranda tekrar gidip çift alacağım öyle bişeymi olur tam tersi benim doktorum garanti olsun diye çift verdi tuttu ikizdi ama düştüler işte.
Doktorunuzdan memnun değilseniz değiştirmelisiniz çünkü bu maneveyeti geçtim maddi insanı çok zorluyan durum isterseniz taşıyabilirsiniz embriyolarınızı Ve şunu söylemek isterim inanın Kıbrs daha uygun Türkiye göre burası adım atıyorsun para istiyorlar biz Kıbrıs’ta 2. Gidişimizde verdik toplu şekilde opu oldum yine vermedim bura olsa hemen alırdılar çünkü bir ara İstanbul memeorial da tedavi gördüm adım atıyorduk para istiyorlardı yok böyle bişey insanları bir mal müşteri gbi görüyorlar nerden para koparsak diye
Daha neler öyle bişeymi olur bende KKTC yaptım yaşım 24 tüp beneğe göre küçük yaşım ama yinede ilk transferimdi çift verildi düşük yaptım haziranda tekrar gidip çift alacağım öyle bişeymi olur tam tersi benim doktorum garanti olsun diye çift verdi tuttu ikizdi ama düştüler işte.
Rabbim gönlünüze ferahlık versin ama burda okuduğumda oldu sistemde tek gözüktürüp çift verenlerde olmuş doktprdan doktora değişiyor demekki Rabbim merhametli doktorları çıkartsın önümüze inşallahDoğrudur kıbrıs belki daha uygundur fiyat olarak tabi ben bilmiyodum bilseydim kıbrısta yaptırırdım türkiye yasalarına göre 35 yaş ve üstüne 2 embriyo 35 yaş altına ilk ve ikinci transferlerde tek embriyo yasası varmış ama kıbrısta öyle bir sınırlandırma ve yasa yokmuş serbestmiş yani kimi doktor sınırlandırma dinlemiyomuş türkiyede kimiside yasa neyse o diye tutturuyo olan gene bize oluyo malesef embriyo taşıma nasıl oluyo nasıl yapılır ankarada hangi doktor iki embriyo transfer eder bilmiyorum kafam çorba gibi oldu ne yapıcağımı bilmiyorum
Amin inşallah ALLAH razı olsun rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun..Rabbim gönlünüze ferahlık versin ama burda okuduğumda oldu sistemde tek gözüktürüp çift verenlerde olmuş doktprdan doktora değişiyor demekki Rabbim merhametli doktorları çıkartsın önümüze inşallah
rabbim seninde benimde kucağımızı tez vakitte doldursun inşallah sizin tutunmama sebebi nedir aceba bende nasipse 2 haftaya kadar tekrar 2.transfer olacağımCanım benim doktorumda senin gibi 3. Transfer olacağım ama çift koymayız diyor riskler açısından ve yaş faktörü var tabi . Bende nasip diyorum ikiz gebeliklerin getireceği sıkıntılar fazla olabilir doktorun iyi embriyoları tek tek denemek istiyor olabilir bu şekilde düşün
Genetiğe gittiyse kesinlikle tek transfer yapılıyorMerhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden
Selam canim,Kimse yokmu cevap vericek lütfen
Neden? Biraz aciklaya bilirmisiniz? Bilgim yok çünküGenetiğe gittiyse kesinlikle tek transfer yapılıyor
Canım özelde mi devlette mi yaptırıyorsun bilmiyorum ama benim yaşım 26 ve özelde yaptırdım ilk transferimde 5. Gün çift embriyodu tutmadı şimdi tekrardan başladık tedaviye cumartesi transferim var yine çift embriyo transfer edilecek. Ayrıca aynı durumdayız bende pcos hastasıyım aynı zamanda haşimato yani hem troit hem pcos benim doktorum da çok ümitliydi hatta biz emindik olumlu olacağına ama maalesef olumsuz oldu ilk. Doktorum sadece insülin direncin yüksek o yüzden tutmamıştır dedi bana o zaman aradan 8 ay geçti umarım şimdi herşey yolundadır ve bu sefer bebeklerim tutunur. Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasınKimse yokmu cevap vericek lütfen
Selam canim,
Evet benim de bildigim kadariyla maalesef Turkiyede ve galiba Amerikada yasal sinirlama var. 2 embriodan fazla transfer olmuyor. 1 embrio transferi tutma %5, 2 %20 , 3 ve daha fazla %60 mis. ( bunu bana Bakude calisan Turk doktor dedi)
O yuzden ben de baslayinca 3ve daha fazla edicekmis. Cogul gebelik riskini sordugumda ise merak etme dedi reduksion islemi ile onu
Merhaba canımSelam canim,
Evet benim de bildigim kadariyla maalesef Turkiyede ve galiba Amerikada yasal sinirlama var. 2 embriodan fazla transfer olmuyor. 1 embrio transferi tutma %5, 2 %20 , 3 ve daha fazla %60 mis. ( bunu bana Bakude calisan Turk doktor dedi)
O yuzden ben de baslayinca 3ve daha fazla edicekmis. Cogul gebelik riskini sordugumda ise merak etme dedi reduksion islemi ile onu da hal ediyoruzz.
Herşeyimiz aynı tıpa tıp yaşımıza varana kadar tek fark bana tek embriyo transferi yapıldı ikinciside tek olucak neyapmalı aceba bu illet insilün direnci için benimde 2 haftaya kadar tekrar transfer varCanım özelde mi devlette mi yaptırıyorsun bilmiyorum ama benim yaşım 26 ve özelde yaptırdım ilk transferimde 5. Gün çift embriyodu tutmadı şimdi tekrardan başladık tedaviye cumartesi transferim var yine çift embriyo transfer edilecek. Ayrıca aynı durumdayız bende pcos hastasıyım aynı zamanda haşimato yani hem troit hem pcos benim doktorum da çok ümitliydi hatta biz emindik olumlu olacağına ama maalesef olumsuz oldu ilk. Doktorum sadece insülin direncin yüksek o yüzden tutmamıştır dedi bana o zaman aradan 8 ay geçti umarım şimdi herşey yolundadır ve bu sefer bebeklerim tutunur. Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın
Tek tek denemekte hem maddi hem manevi gerçekten zor rabbim herkesin yardımcısı olsunCanım benim doktorumda senin gibi 3. Transfer olacağım ama çift koymayız diyor riskler açısından ve yaş faktörü var tabi . Bende nasip diyorum ikiz gebeliklerin getireceği sıkıntılar fazla olabilir doktorun iyi embriyoları tek tek denemek istiyor olabilir bu şekilde düşün
Selam canim,
O yuzden ben de baslayinca 3ve daha fazla edicekmis. Cogul gebelik riskini sordugumda ise merak etme dedi reduksion islemi
Genetiğe giden ve sağlıklı gelen embriyolar çok kaliteli oldukları için içeride bölünme olabilir çift yumurta ya da tek yumurta ikizleri olabiliyor doktorlarda bunun çok önermiyorlar mesela benim arkadaşım tek transfer oldu genetikten geldi içeride bölümü olmuş tek yumurta ikizlerine hamile kalmıştı o da düşük de sonuçlandı o yüzden Doktorlar çok önermiyorlar.Neden? Biraz aciklaya bilirmisiniz? Bilgim yok çünkü
Redüksiyon işlemi, çoğul gebeliklerde (özellikle üçüz ve daha fazla bebek oluştuğunda) bebek sayısını azaltmak amacıyla yapılan tıbbi bir müdahaledir.Rabbim kucağımızı fazlasıyla doldursun inşallah reduksiyon işlemi nedir aceba
Rabbim kucağımızı fazlasıyla doldursun inşallah reduksiyon işlemi nedir aceba
Öncelikle geçmiş olsun umarım diğer transferiniz pozitif olurMerhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?