Çok çok geçmiş olsun bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olsun inşallahNeden Redüksiyon Yapılır?
- Anne sağlığı için risk varsa (yüksek tansiyon, diyabet, erken doğum riski vs.)
- Bebeklerin sağlık riski artarsa (erken doğum, gelişme geriliği)
- Tıbbi zorunluluk: Bazen embriyolardan biri anomali taşıyorsa, sadece o bireye yönelik de redüksiyon yapılabilir.
Öncelikle geçmiş olsun umarım diğer transferiniz pozitif olurtamamen aynı süreci yaşamışız bende de pco var 32 yaşındayım ilk transferim negatif, ikinci transferim çift embriyo olacak , öyle bişey ben hiç duymadım açıkçası hatta 3 embriyo transfer olanı bile gördüm
Yaa bu insülin direncinin tek çaresi kilo vermek sanırım ama kilo vermekte kolay değil özellikle bizler için ne zaman diyet yapsam yada dikkat etsem kilo veriyorum okey ama bıraktığım an tekrardan alıyorumMerhaba canım
Herşeyimiz aynı tıpa tıp yaşımıza varana kadar tek fark bana tek embriyo transferi yapıldı ikinciside tek olucak neyapmalı aceba bu illet insilün direnci için benimde 2 haftaya kadar tekrar transfer var
Yani bir şeyler ters gitti embriyolarım kaliteli değildi 2 transfer sonrası tekrar opu olmak zorunda kaldım bu sefer embroylarıma genetik test yapıldı tek tek transfer planlıyor doktorumrabbim seninde benimde kucağımızı tez vakitte doldursun inşallah sizin tutunmama sebebi nedir aceba bende nasipse 2 haftaya kadar tekrar 2.transfer olacağım
Yani bir şeyler ters gitti embriyolarım kaliteli değildi 2 transfer sonrası tekrar opu olmak zorunda kaldım bu sefer embroylarıma genetik test yapıldı tek t
Embriyolarım kaliteli değildi oyüzden tutmadı diye düşünme benimki 5 AA en iyi kalitedeydi genede tutmadı 2CC yani en en düşük kalitede embriyoyla gebe kalıp doğuran var yani demem oki nasipten ileri yol yok daha imtihanımız bitmemişYani bir şeyler ters gitti embriyolarım kaliteli değildi 2 transfer sonrası tekrar opu olmak zorunda kaldım bu sefer embroylarıma genetik test yapıldı tek tek transfer planlıyor doktorum
Yaa bu insülin direncinin tek çaresi kilo vermek sanırım ama kilo vermekte kolay değil özellikle bizler için ne zaman diyet yapsam yada dikkat etsem kilo veriyorum okey ama bıraktığım an tekrardan alıyorum
Canim bana birsey olmamis:)))Çok çok geçmiş olsun bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olsun inşallah
Canim bana birsey olmamis:)))
Islemin anlamini anlattim
sorun degil canimanladım bende bu saydığınız sebeplerden biri başınıza geldide oyüzden bu işlem yapılıyo sandım dua ettim kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam☺
Doktorunu değiştir. Saçmalık okudum şu an. Ne demek zinhar 2 adet embriyo koyamam. Uğraşma kardeşim böyle basma kalıp doktorlarla. Git aklı başında olan ,reklam yapmayan,inat olmayan sadece işini yapan doktor bul. Onla yola git.Merhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden
Orası öyle nasip her şeyEmbriyolarım kaliteli değildi oyüzden tutmadı diye düşünme benimki 5 AA en iyi kalitedeydi genede tutmadı 2CC yani en en düşük kalitede embriyoyla gebe kalıp doğuran var yani demem oki nasipten ileri yol yok daha imtihanımız bitmemiş
İnsülin direnci yüzünden tutmama faktörünü yeni duydum desem pcoslu endolu ve haşimatolu biri olarakYaa bu insülin direncinin tek çaresi kilo vermek sanırım ama kilo vermekte kolay değil özellikle bizler için ne zaman diyet yapsam yada dikkat etsem kilo veriyorum okey ama bıraktığım an tekrardan alıyorum
Herşeyimiz aynıİnsülin direnci yüzünden tutmama faktörünü yeni duydum desem pcoslu endolu ve haşimatolu biri olarak
Herşeyimiz aynıpcos haşimato ve insülin direnci… doktorum bana onu sebep göstermişti başka birşey bulamadı daha doğrusu olmamasında bir neden yoktu
Nerede tedavi görüyorsun canımEvet öyle diyorlar embriyo gelişirken problem olduğunda onu vücut atıyor diye anlatmıştı bana doktorum. Ama genetiğe göndermeyelim çok maliyetli vs demişti belki bakılsa genetiğine daha garanti olacak gibi
Ve benden herhangi bi kan testidir o dur budur hiç bişey hiç bi zaman istemedi. Soruncada gerek yok diyor İstiyor ki biz ona gözü kapalı böyle sorgusuz sualsiz güvenelim. İlk transfer negatif olunca bi kaç soru yönelttik doktora hemen yüzü değişiyor doktorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?