Öncelikle Allah bebeklerinize sağlık versin ikiz bebeklere tek başına bakmak herkesin harcı değil.
15 aylık bir bebeğim var tabir-i caizse donumu başıma giyiyorum,sabah kahvaltısı,sonra parka götürmesi,eve gelip ışık hızıyla çorba hazırlarken jet hızıyla evi toplamaya çalışmak,bu arada günde 84736374 kere çalışan çamaşır makinesindekileri asmak,kuruyanları katlamak,kaldırmak (bu arada kahvaltımı hala yapamamış oluyorum),kızıma çorbasını içirmek,bir şeyler dağıttı veya döktüyse onları toplamak,banyo lavaboları şöyle üstünkörü bir adam etmek,sonra kızımı uyutmak,akşam için yemek yapmak,bu arada kızımın uyanması,dinlenmeme asla fırsat vermemesi,eşimin gelmesi ve yemek faslı,eşimle kızım oynarken mutfağı toplamak,şanslıysam 5 dk bir duş almak,kızıma gece maması yedirmek ve kapanış.
Oyh yazarken bile yoruldum. Ama gün aynen bu şekilde geçiyor su gibi hem de 15 aydır.
Sana naçizane işini kolaylaştıracak tavsiyeler vermeye çalışayım:
-Durumun varsa 15 günde bir yardımcı bayan mutlaka gelsin.MUTLAKA.
-Eğer çamaşır kurutma makinen yoksa yeme içme bir tane edin zira ikiz bebekle eninde sonunda alacaksın.Bir an önce al ki çamaşır yükü hafiflesin biraz.
-Madem annen,kayınvaliden yardıma gelmiyor,sana yemek yapıp göndersinler bari o işe yarasınlar.Sen de yemek yaparken elini bol tut.Tencere yemeklerini sıcakken konservelere koyup kaynattığında uzun süre dayanır.
-Deep freezede pillar,köfte,hazır mantı,katmer,poğaça,haşlanmış fasülye,nohut,gibi bakliyatların her zaman olsun bunlar işini kolaylaştırır.
-Ve lütfen bebişlerini sallayarak uyumaya ve yatırarak beslemeye alıştırma benim gibi.Pişmanım çok pişmanım.Sallamak derdi olmasa işim çok azalacak.
Son olarak da Allah kolaylık versin.
Not:Zili bozma,sök.