• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yardımıniza ihtiyacim var ! Versemmi Vermesem mi ?

Devleti soymu?
Kim kimin parasını soyuyor acaba? bilginiz yok anlaşılan...
Benim sskamdan kesilen tutarı devlet tekrar bana ödüyor..
Babasının hayrına.. aaa hadi sen işsiz kalda sana bu maaşı vereyim değil olay...

Peki Devlet her isteyen şahsa işten keyfi ayrılmak istediğinde maaş bağlasa ve gün gelipte siz, o, bu, şu emekliliğe hak kazandığınızda yani hak ederek, ter dökerek finish çizgisini gögüslediğinizde "Para kalmadı ya kusura bakma, dağıttık biz onları" dese nolcak ?

Burda sorun son derece kolay istismar edilebilecek bir konuda kapıları açıp / açmamak.

Son düzenleme:
Bilgilendirin o zaman.
Ve ayrıca buna karşılık siz de haksız yere o parayı birine vermeye göz yumabilirsiniz öyle mi?
Biz birey olarak doğru olanı, etik olanı yapmazsak bir başkasından bir şey bekleyebilir miyiz?
bi zahmet ücret bordronuzu imzalarken inceleyin...

Selam kizlar konuyu anlatmaya basliyorum ben kendi isimin patronuyum muhasebecimle cok iyi anlasiyoruz.O beni cok seviyor ende onu seviyorum onu adi seyma yani abla kardes gibiyiz bazen benim isim ciktigi zman isyerini paspaslar kahve yapar.vs.onun isi olmayan seyleri bile yapar beni sevdigi icin.Fakat 3 gun once isyerine gittigimde bircan hnm gorusebilir miyiz dedi bende peki seymacim dedim baa dediki ben isten ayrilmayi istiyorum dedi neden diye sordum maas yuzunden mi ? Dedim hayir ben kendimi gelistirmek istiyorum.bu yuzden muhasebe birosund calisacagim dedi bende peki dedim sonra dediki bana beni siz cikartmis gibi gosterin.ben gittigim yerde para almadan calisicam.issizlik parasi alayim bir dusuneyim dedim.Dusundum Hani durumlari iyi yeni evliler evleri var bir dublex bide oturduklari evleri var kocasida iyi para kazaniyor.Yani gerek yom diye dusundum be ertesi gun yapamiycaz dedim oda ben sizin sadece muhasebeciniz iydim ? Dedi ama gerceken onun hakkini odeyemem . Ertesi gun face snde tiksiniyorum yazmis (beni kastederek ) yinede sesimi cikartmadim.Birde aile dostumuz olan oguz bey vardi muhasebeci ona sordum oda hayir kesinlikle vermeyin sonucyta o kendi icin keyfikeder cikti dedi.bende seymayi (muhasebecimi) arayip olanlari soyledim oguz beyin boyle dedigini bana hakretler saydi vetlefonu yuume kapatti.sonrada oguz bey guya beni tehtit etmis sey,ayi cikariyim diye kocasini oguz beyin burosuna yollamis kocasi girtlagina yapismis agir kufurler etmis.bni aradi oguz bey polise vericem dedi duyunca soke oldum cunku seya gayet saygili bir insandir ama ben polise vermeyin dedim cunku coook emgi var haram eder fln isyerinin bereketi kacar dedim simdi ariyorum elefonlara cevap vermiyor simdi parayi versemmi veresemmi ? Simdiden tsekkurler kizlr

bence kesinlikle ben çıkardım demeyin. işsizlik maaşını haketmiyor bu durumda. yani haksız kazanç sağlayacak ve kul hakkı yani ve sizde bu duruma yardım etmiş gibi oluyorsunuz eğer kabul ederseniz

Ya keyfine cikiyo maddi durumu da iyi niye veresin bosver. Oguz beyi karistirmanin bi manasi yokmus patron sensin sonucta

Demek ki neymiş bir çalışan kendi görev tanımının dışına çıkmayacakmış. Örnekte de görüldüğü üzere sonra yüz göz olma durumu doğuyormuş.

Stajyerken ve ilk çalıştığım şirkette yapardım basit ayak işlerini şimdi kimsenin çayına kahvesine karışmam. Çalışanlar için söylüyorum küçük şirkette olsa karışmayın alsınlar bir yardımcı.
Konu sahibine de akıl parası olmuştur. Bundan sonra ona göre ricacı olur çalışanından.

Ondan sonra ben paspas yaptım ver benim fırsatçılık belgemi denebiliyor.

Aranızda o kadar hukuk varmış, vereydiniz nolurdu?
"Kurallara uygun davranmışsınız" tamam ama, o muhasebeciyken yerleri paspaslaması da yazmıyormuş kurallarda, onu napcaz?
Siz "samimiyet" kisvesi altında kadını köle gibi çalıştırın, sonra kadın aynı samimiyete dayanarak sizden yardım isteyince "kurallara uygun" davranın birden bire. Haksızlık bu.
Ayrıca daha okurken gereksizliğini fark etmiştim, kadına "oğuz bey böyle böyle dedi" demişsiniz, bu ne gereksiz bi cümledir, hiç mi usul erkan bilmiyorsunuz canım, kadını zaten reddediyorsunuz, başkasının ismi verilir mi? Kadının kocası burada her gün okuduğumuz psikopat heriflerdense ve gidip oğuz bey'i tartakladıysa, bunda herkesten önce "isim veren" sizin suçunuz var.
Kadın zengindir, değildir, bu sizi ilgilendirmez ki, cebinizden bile çıkmayacak bir para için ciddi haksızlık etmişsiniz. Normalde ota b.ka tepki gösteren bi üye değilim, ama cidden sinirim bozuldu yani.

agzına saglık canım.demem gereken ne varsa dedın zaten

doğru olan uygulamayı yapmışsınız.
sizden böyle bir durumu talep etme hakkı olabilir, sizin insiyatifinizdedir, fakat sonuç ne olursa olsun gönül koyma, ya da olayları büyütme hakkı yok. hem de muhasebeci yani mevzuatı az çok bilen insan.
kurum adına zararlı davranışlarda bulunan işçi, tazminat verilmeden dahi işten çıkarılabiliyor.
İş kanunun da bununla ilgili hükümler var. bunları netten okuyun, kararlarınızdan pişman olmayın.

özel durum olarak ta, işyerinde cım cim konuşmaları, aşırı samimiyetleri uygun bulmuyorum.
böyle şeyler varsa bile o ortamda yapılmamalı.
sizin insanların gözündeki konumunuzu etkiler,
iyi niyet düşünerek belli ki sevdiğinizden dolayı vicdanen rahatsız olmuşsunuz. olayın son kısmını da pek anlayamadım.
olay gereksiz yere uzamış.
şu an tazminat vermeden çıkardınız, işsizlik maaşı aldı diyelim, ilerde beni çıkardı haklarımı almadım diye dava açabilir.
o zaman daha çok şaşırırsınız.

Selam kizlar konuyu anlatmaya basliyorum ben kendi isimin patronuyum muhasebecimle cok iyi anlasiyoruz.O beni cok seviyor ende onu seviyorum onu adi seyma yani abla kardes gibiyiz bazen benim isim ciktigi zman isyerini paspaslar kahve yapar.vs.onun isi olmayan seyleri bile yapar beni sevdigi icin.Fakat 3 gun once isyerine gittigimde bircan hnm gorusebilir miyiz dedi bende peki seymacim dedim baa dediki ben isten ayrilmayi istiyorum dedi neden diye sordum maas yuzunden mi ? Dedim hayir ben kendimi gelistirmek istiyorum.bu yuzden muhasebe birosund calisacagim dedi bende peki dedim sonra dediki bana beni siz cikartmis gibi gosterin.ben gittigim yerde para almadan calisicam.issizlik parasi alayim bir dusuneyim dedim.Dusundum Hani durumlari iyi yeni evliler evleri var bir dublex bide oturduklari evleri var kocasida iyi para kazaniyor.Yani gerek yom diye dusundum be ertesi gun yapamiycaz dedim oda ben sizin sadece muhasebeciniz iydim ? Dedi ama gerceken onun hakkini odeyemem . Ertesi gun face snde tiksiniyorum yazmis (beni kastederek ) yinede sesimi cikartmadim.Birde aile dostumuz olan oguz bey vardi muhasebeci ona sordum oda hayir kesinlikle vermeyin sonucyta o kendi icin keyfikeder cikti dedi.bende seymayi (muhasebecimi) arayip olanlari soyledim oguz beyin boyle dedigini bana hakretler saydi vetlefonu yuume kapatti.sonrada oguz bey guya beni tehtit etmis sey,ayi cikariyim diye kocasini oguz beyin burosuna yollamis kocasi girtlagina yapismis agir kufurler etmis.bni aradi oguz bey polise vericem dedi duyunca soke oldum cunku seya gayet saygili bir insandir ama ben polise vermeyin dedim cunku coook emgi var haram eder fln isyerinin bereketi kacar dedim simdi ariyorum elefonlara cevap vermiyor simdi parayi versemmi veresemmi ? Simdiden tsekkurler kizlr
yahu kadının kendi değil ki kocası zengindir kadına vermiyordur sonuçta buradaki çalışan çoğu bayanın kocası zengin e onlar da çalışmasın madem öyle saçmalık mı olur kadın o arada kendini garantiye alacağı bir meblaya başvurmak istemiş ki cebinizden çıkmayacak madem o kadar seviyordunuz ölüp bitiyordunuz bu yaptıklarınız ne ?:KK14:

NOTERDEN 3 GÜN MZAERETSİZ İŞE GELMEDİ DİYE ÇEKİN İHTARI bitsin bence ama bazı iyi niyetli işverenler kendide çıksa hakkını verebiliyor .

Aranızda o kadar samimiyet varmış, çıkarıldı olarak gösterseniz sizden çıkan bir para olmayacaktı. Ben şahsen hem azıcık parası olsun hem de sevdiğim insan kendini geliştirsin diye bunu yapardım. Sonradan rezillik çıkartmış, bu saatten sonra tabii ki vermeyin istifa olarak gösterin ama en başından ben sizde suç buldum. Evet kanuna uygun davranmışsınız ama birşey de kaybetmezdiniz ;) Hem işverenin çalışanı ile bu kadar samimi olmasına gerek yok.

bence vermeyin hadi devletten aldı issizlik maaşını ama ısten cıkısı işveren oldugu ıcın ıkı gün sonra sizden tazminat ister dava acar almadım tazminatimı dıye.
son verecegınız maaşı biraz fazla verin emeğin çok geçti falan filan ben olsam boyle yapardım

içiniz biraz rahatlayacaksa, evet prim/ek ödenek yapabilir, helalleşip ayrılabilirsiniz.
kötü olmanıza gerek yok
İş kanunu iş akdi sonlanmadığı sürece, iki kişi arasındaki ahlaki hükümlerden de bahseder.

ayrıca hayat bu, döner dolaşır ne olacağı belli olmaz. gördüğüm örnekler var.

Devlet o parayı neyle veriyor, bunu düşündünüz mü ?? Oldu hanımefendi keyfine çıksın işten kendini bilerek mağdur göstersin devlette ona para versin.
Vermeyin tabi ki hiç bir şey yapamaz. Sizin yeriniz de olsam asla böyle bir şeye müsade etmezdim.
Devlet o parayı çalışanın her ay maaşından kesip fona atıyor zaten, devlet Allah rızası için vermiyor :))

İşsizlik maaşını alamadığı için yakıp yıkan birinin zaten niyeti farklıdır..

İnsanlık için işten ben çıkardım seklınde gosterseydın..
Veya devleti soymaya ortak olsaydın dıyemıcem..

Ben işveren ve işçinin gereksız samımıyetine ve kanunların çiğnenmesine karşıyım..

Devlet ınsanlara o işten ayrılıp,başka bı yerde iş ogrenene kadar para vermeyi uygun gorseydi zaten verirdi..olmayanı oldurmak bana düşmez..

Devlet o parayı çalışanın her ay maaşından kesip fona atıyor zaten, devlet Allah rızası için vermiyor :))
Tamam, peki kurallar gereği herkes iş veren çıkarıldığı zaman alıyorken.. bu kişinin anlaşmalı bir şekilde alması sizce doğru mu?

Tamam, peki kurallar gereği herkes iş veren çıkarıldığı zaman alıyorken.. bu kişinin anlaşmalı bir şekilde alması sizce doğru mu?
Kanunen doğru değil, ancak kanun da benden her ay yüklü bir meblağ fona atıyor. Haraç kesiyor resmen. O nedenle sevdiğim birine bu güzelliği yapardım. Ayrıca öğrenmek için giriyorsa muhasebe bürosuna, evet maaş vermezler uzun bir süre ona.

Kanunen doğru değil, ancak kanun da benden her ay yüklü bir meblağ fona atıyor. Haraç kesiyor resmen. O nedenle sevdiğim birine bu güzelliği yapardım. Ayrıca öğrenmek için giriyorsa muhasebe bürosuna, evet maaş vermezler uzun bir süre ona.

kesinlikle katılıyorum , ben art niyet olarak düşünmedim asla bundan 7 yıl önce evlilik nedeniyle çalıştığım yerden istifa ettiğimde işverenim yeni evlisin ihtiyacın olur diyerek kendisi imzalamıştı ve işsizliğimi almıştım ben...yıllarca zaten çalışmışım maaşım üzerinden bir sürü kesinti yapılıyor, devlet bedavaya kimseye ödeme yapmaz zaten merak etmeyin

Ne münasebet vermeyin, böyle terbiyesizlik olur mu hiç :110: bence siz o kadını hiç tanıyamamışsınız

Herşeyden önce çok profesyonel bir işveren değilsin.Senin işyerini paspas etmesi kahve yapması kendi insiyatifinde.Sen zorlamadıktan sonra önemli değil.Hee sen de altta kalmamak için ara sıra jestler yapabilirdin.Hediye,maaşına ek avans filan.Bir insan paspas yaptı diye ona borçlu hissetmene gerek yok.
Sen aile dostun Oğuz beyden fikir alıyorsun o da sana yardımcı olarak fikrini söylüyor.Sen neden adamı öne atıp,oĞuz bey böyle dedi diyor onlarla muhatap bırakıyorsun (Ne kadar yanlış acemice bir hareket)
Para vereyim mi diye sormuşsun da,bu işsizlik parasını sen vermiyorsun ki?Sen çıkışını vereceksin.Bugün bu kadar çirkefleşen bir insan,yarın o çıkışı gösterip tazminatımı almadım da der.

Bu insan zaten senin yanında muhesebede çalışmıyor mu? Nerde öğrenecekmiş muhasebeyi.Hem de parasız.

İşin özü şu,sen istersen çıktı gösterirsin işten.O da bütün haklarımı,tazminatımı aldım ibaresi olan bir dilekçeyi onun imzalaması şartıyla.Yoksa tazminat hakkı doğar.

Hayır yapmak istemiyorum dersen de sana birşey diyemez buna hakkı yok.Çıkmak istiyorsa çıkar.Sonuçta o da seni yarı yolda bırakıp gidiyor.En az 1 ay öncesinden çıkıyorum diye sana haber vermeliydi.Sen ona çık demedin.Sana bu şekilde davranamaz,suçlayamaz.Aranızda samimiyet olmuş,sen ona patronluk taslamamışsın,o da sana yardımcı olmuş diye böyle davranma hakkı yok onun.

Bu saatten sonra da bu şekilde çirkefleşen insana hiçbirşey yapma bence.

Back
X