• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardımmmmm :(

danya

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
7
0
6
İstanbul
merhaba kızlar hemen konuya girmek istiyorum uzatmadan ;
1 yıldır nişanlıyım ben ve 1 ay sonra düğünüm olcak inşallah.Nişanlımın annesi yaz temizliğine kalktı.Bende aradım anne bana ihtiyacın varsa geliyim dedim.Kız kardeşi filan gitmiş bana gerek yokmuş tamam dedim kapattım telefonu.Bu konuşmadan nişanlımın haberi yoktu ve ben gitmedim diye benimle kavga etti..Bir şey yapmasan da orada görün en azından dedi.Sonra ben iyi gelin değilmişim o da bundan sonra ona göre damat olcakmış öyle dedi bana.Eskileri açtı ve tartıştık sonra özürdiledi kapattık konuyu ama benim içim buruk hala.Alesiyle ilgili bana şunu yap böle yap demesi hoşuma gitmiyor.Karışma diyorum yine karışıyor.

Evlendikten sonrada böyle durumlarda gitmekte istemiyorum ne yalan söyleyim herkes kendi temizliğini kendi yapsın diye düşünüyorum yanlış mı sizce? yoksa gelin olarak benden bekler mi gitmem mi doğru olur?

ve ben hemen birşey söylesem nişanlım hemen bağırıyor ama annesiyle konuşurken o ne derse desin tamam anne diyor.Galiba kıskanıyorum yada bana daha iyi davranmasını istiyorum.Tek umudum evlendikten sonra böle olmaması tamamen benimle ilgilenmesi.

kardeşimde 2 yıllık evli.3 yıl kadarda flört ve nişanlılıkları sürdü.
o dönemde kardeşim çok giderdi kv sinin temizliğini yapmaya falan ama enişte çaqırıyormuş o zamanda ben
sonradan öğrndim tabi..neyse o zaman nişanlı ya kv ye nişanlıya çıt çıkarmıyo yapıyo hatta evde yataqını toplamazdı
oraya gider temizlik yapardı..neyse evlendikten sonrada doqal olarak kv aynısını bkliyor.
öyle ya bu kız senelerdir yardıma geliyor.ama bu defada bizim kız söylenmeye ve gtmemeye başladı
kv sine demedik laf bırakmıyo (tabi arkasından) geçen hatta sobayı kaldırmaya çaqırmış oqluyla akrdşeimi(eşi yok yanlız yaşıyo)
bana faceden yazıyoda yazıyo soba kaldırcaz temizlik yapılcak illa çaqırcak çaqırmadan duramaz bıktık artık vs
ama ben kardeşime kızdım neden dersen eskiden yapıyordun evlenincede yapacaksın dedim
kendin izin verdin buna.evlnince kötümü oldu falan deidm.
ya onu bırak kadın yanlız hasta yaşlı falan deil ama anne sonuçta tabiki ister oqlum yardım etsin gelinim gelsin.
yani diyeceğim eğer evlendikten sonra değişir diye hiç düşünmeyin aksine o zaman daha zorunlu oluyor.
yapacaksanız şimdi yapın yapamayacaksanızda hiç yapmayın.

merhaba kızlar hemen konuya girmek istiyorum uzatmadan ;
1 yıldır nişanlıyım ben ve 1 ay sonra düğünüm olcak inşallah.Nişanlımın annesi yaz temizliğine kalktı.Bende aradım anne bana ihtiyacın varsa geliyim dedim.Kız kardeşi filan gitmiş bana gerek yokmuş tamam dedim kapattım telefonu.Bu konuşmadan nişanlımın haberi yoktu ve ben gitmedim diye benimle kavga etti..Bir şey yapmasan da orada görün en azından dedi.Sonra ben iyi gelin değilmişim o da bundan sonra ona göre damat olcakmış öyle dedi bana.Eskileri açtı ve tartıştık sonra özürdiledi kapattık konuyu ama benim içim buruk hala.Alesiyle ilgili bana şunu yap böle yap demesi hoşuma gitmiyor.Karışma diyorum yine karışıyor.

Evlendikten sonrada böyle durumlarda gitmekte istemiyorum ne yalan söyleyim herkes kendi temizliğini kendi yapsın diye düşünüyorum yanlış mı sizce? yoksa gelin olarak benden bekler mi gitmem mi doğru olur?

ve ben hemen birşey söylesem nişanlım hemen bağırıyor ama annesiyle konuşurken o ne derse desin tamam anne diyor.Galiba kıskanıyorum yada bana daha iyi davranmasını istiyorum.Tek umudum evlendikten sonra böle olmaması tamamen benimle ilgilenmesi.

Elinize yapışmaz yardım ediceksiniz tabi..Ama eşiniz ailesiyle ilgili her durumda sürekli fedakarlık beklerse çok sorun yaşarsınız..
Neticede herkesin kendi düzeni var..

e$in evlenince duzelmez once bunu koy kafana, fazla hayal kurma derim sonra hayal kirikligina ugrarsin ..
ben gelin olupda kv ye yardim etmeyen az gordum onlarda kocalarini wc ye izinle gonderen cinsten gelin, yine olay kocada bitiyor yani , e oda sizde yok
pa$a pa$a gidip yardim edeceksin yada evde $imdiki gibi kavga edeceksin, maalesef o kavga baba evindekinden çok daha farkli olur ..

iyi du$un karar ver derim ...

Son düzenleme:
Bizi ailelerine köle diye aliyorlar!

Mecbur degilsin daha evli bile degilsiniz hem zaten yalnizda yapmiyormus kötü gelin vs. laf hic takma kafana :34:

Siz nisanlanmadan hatta nisanlinizla tanismadan önce kim yapiyormus temizligini? Kadin yine de gelmene gerek yok biz hallederiz demis nisanliniza ne oluyor? Sizi kendine es mi aliyor yoksa köle mi? Annenin kayinvalidenin ihtiyaci oldugunda tabiki gidilir yardim edilir, eksigi gedigi var mi bakilir ama rutin olarak her temizlik gününde gelin niye gitsin ki? Nisanliniz malesef ariza bir tip. Yani bakis acisi; annemin her isi temizligi, misafir agirlama isi artik sana bakar diyor. Bu konuda önleminizi alin. Sonra tartismaktansa simdi tartisin ve cözün. Niye anneme temizlik yapmaya gitmedin diye hesap soramayacagini kesinlikle belirtin kendisine. Bugün temizlikle baslar, yarin her hafta sonunu her tatil gününü annesine gitmeye zorlar.

Bakin bu sorununuzla ilgili burada acilmis o kadar konu var ki. Evlendikten sonra anneci olup karisini annesinin kölesi yapmak istemeleri yüzünden cok yikilan yuva var. Sorun degil ben evlendikten sonra gider yaparim diyorsaniz yapin ama yok ben hic gelemem o islere derseniz simdiden tavrinizi koyun.

kayınvalideni arayıp yardıma ihtiyacı olup olmamasını sorman bence hoş bir davranış
ama çok da gerekli değil
sormayabilirdin de yani, sormuşsan nişanlının bu sebeple seni takdir etmesi gerekirdi
şimdiden sana iyi gelin değilsin diyorsa çekeceğin var senin bu adamdan

evlendikten sonra bu durumlara girmek istemiyorum demişsin ama
mecburen gireceksin belli ki nişanlın seni zorlayacak, değişmeyecektir
hem erkeğin temizlik işine falan karıştığını da ilk defa duyuyorum
aklına gelmesi bile ilginç geldi bana

kv nin sağlığı yerinde ise yapsın kendi temizliğini
sen neden iki eve birden yetmeye çalışasın ki
ama arada gidersen kv nin gönlü olur
mecburiyete binerse iş sen sıkılıcaksın belli oluyor

sen birşey söyleyince bağırıyor ise
nişanlına neden bu kadar yüz verdin derim
buraya üye olup da hala bunlara izin verenlere şaşıyorum
keşke ben de evlenmeden önce burdaki sorunları okusaymışım

Allah yardımcın olsun

arkadaşım temizlikle senin ne alakan var anlamış değilim herkes evini temizlesin sen yokken ne yapıyorlardı.eline yapışmaz diyen arkadaşlarıda anlayamıyorum elbette yapışmazda neden yapsınki,üstelik birde daha nişanlı.nişanlına gelince şimdiden böyleyse evlenince düşünemiyorum.seni sevimli gösterme çabası içinde annesine,neymiş annem daha kıymetli ya yorulursa sen gelinsin çalış.ayy cinlendim akşam akşam.arkadaşım kendi kıymetini bil sende bir tanesin,sende önemlisin etrafındakilere bunu hissettir.temizlik mesele değil,mesele baştan nasıl olursan,sonrası malesef öyle geliyor.evlenmeden al önlemini koy tavrını.benim naçizane fikrim yaşanmışlıklarım ve geçmişte attığım nişandan kalan tecrübeler:)

Nişanlıyken kayınvalidenin evini temizliğine yardım etmek zorunda olduğunu söyleyen nişanlın evlenince neler demez sence?
Gelin niye temizlik yapmak zorunda? Mantık çok yanlış.
Gelin yerine ev işlerine yardımcı bayan alsınlar o zaman

Erkekler evlenince düzelmez bende senin gibi durumlar yaşadım ve şuan düğünüm olmadan boşanıyorum. O yüzden lütfen mantıklı düşün nişanlınla konuş ..inan bana herşeye tamam desende olmuyor bizzat canlı örneği benim.

sana öyle diyen adama diyemedin mi
ben ardım anneni annen kızlarım var sen lazım değilsin dedi diye
bi erkeğin bu muhabbetlere girmesi ne kadar itici ya
ayrıca bunlar analarının lafı ve yorumu oluyor genelde bilesin canım
yoksa temizliğe uyuz olan en başta erkeklerdir ve yapılıyosada o gelmiş bu gitmiş umurlarında olmaz
anası demiştir nasıl biri bu gelmedi vs o da papağan gibi tekrarlıyor
amaan boşver hiç duyma yeri geldiğinde de kendini üste çıkar aradığın halde aramamış oldun bak..
bu arada bu adamın değişme ihtimali ancak anasından uzakta kalırsa yada ona kulağını kaparsa olur
öbür türlü çok zor malesef..
umarım yakın oturmayacaksınız evlenince

Erkekler evlenince düzelmez bende senin gibi durumlar yaşadım ve şuan düğünüm olmadan boşanıyorum. O yüzden lütfen mantıklı düşün nişanlınla konuş ..inan bana herşeye tamam desende olmuyor bizzat canlı örneği benim.

Senin konunu okudum cok üzüldüm gercekten allah yardimcin olsun insallah aminn:17:

hiç evlenme bence ölene kadar annesine köle olursun anne sözü dinleyen erkekden birşey olmaz

Degisirler degisirler bazen bizim elimizde :17: Erkekler gercekten cocuk gibiler bende bu ara bu sorunlarla bogusuyorum ve ne cok insanin sorunu oluyormus kayinvalidesi ile cok yazik basta iyiler hoslar sonra cocuklarini mi paylasamiyorlar ne anlamiyorum:19:

hiç evlenme bence ölene kadar annesine köle olursun anne sözü dinleyen erkekden birşey olmaz
anasının lafını dinlemeyen
yada tüm bunlara asıl neden olarak "anasının lafından etkilenmeyen"
bir erkeğin henüz o kutsal kadından doğduğuna inanamıyorum :1:
malesef beyinleri ve idrak kabiliyetleri çok yüzeysel lduğundan kim ne dese ne tarafa çekse o tarafa gidiyolar:31:

Degisirler degisirler bazen bizim elimizde :17: Erkekler gercekten cocuk gibiler bende bu ara bu sorunlarla bogusuyorum ve ne cok insanin sorunu oluyormus kayinvalidesi ile cok yazik basta iyiler hoslar sonra cocuklarini mi paylasamiyorlar ne anlamiyorum:19:

öyle teferruatlı bir konu ki valla bu canım
baş edeyim desen olmuyor kendi haline bırakıyosun o hiç olmuyor
ama yanlış taraf her zaman kendini kabak gibi belli ediyor bunu bilirim sadece
dediğin gibi ilk başta çok iyiler sonra bişiler oluyor sonra bunu oğluşlarının yanında çaktırmamaya başlıyolar
ve sonra (ki bu aşama en berbat olanı) sen kendini sorgulamaya başlayınca ve vicdan yapınca acaba yanlış mı düşünüyorum diye
işte tam bu aşamada kadıncağızlar melek kimliğine bürünüyorlar ve sen kendinden utanıyosun
taki bidahaki iyi davranıp alttan alışına kadar

evlenince nasıl yaşamak istiyorsan nişanlıykende öyle olmanı tavsiye ederiim.

öyle teferruatlı bir konu ki valla bu canım
baş edeyim desen olmuyor kendi haline bırakıyosun o hiç olmuyor
ama yanlış taraf her zaman kendini kabak gibi belli ediyor bunu bilirim sadece
dediğin gibi ilk başta çok iyiler sonra bişiler oluyor sonra bunu oğluşlarının yanında çaktırmamaya başlıyolar
ve sonra (ki bu aşama en berbat olanı) sen kendini sorgulamaya başlayınca ve vicdan yapınca acaba yanlış mı düşünüyorum diye
işte tam bu aşamada kadıncağızlar melek kimliğine bürünüyorlar ve sen kendinden utanıyosun
taki bidahaki iyi davranıp alttan alışına kadar

Konu sahibini cok iyi anliyorum cünkü aynisi geldi basima ve konuda actim buraya....

Hicte ipleri vermedim kaynananin eline ben hep iyi davrandim kadin ne dediyse sustum ve onun bir istedigini yapmadim diye gercek yüzü cikti nisanlimada acik acik dedim ben hep iyi davrandim sabretdim ama öyle olunca deger görmüyormussun dedim bundan sonra bende onun istedigi gibi davrancam aramam sormam ilgilenmem :34: Deger vermeyen deger görüyor böyle bir zamanda yasiyoruz malesef :19:

Asla bu konudan dert yanan bayanlara söylüyorum kendinizi ezdirmeyin biz onlarin ogullarinin sevdikleri cocuklarinin anneleriyiz annelerin köleleri degil :19: Cok doluyum vallahi:1:

Konu sahibini cok iyi anliyorum cünkü aynisi geldi basima ve konuda actim buraya....

Hicte ipleri vermedim kaynananin eline ben hep iyi davrandim kadin ne dediyse sustum ve onun bir istedigini yapmadim diye gercek yüzü cikti nisanlimada acik acik dedim ben hep iyi davrandim sabretdim ama öyle olunca deger görmüyormussun dedim bundan sonra bende onun istedigi gibi davrancam aramam sormam ilgilenmem :34: Deger vermeyen deger görüyor böyle bir zamanda yasiyoruz malesef :19:

Asla bu konudan dert yanan bayanlara söylüyorum kendinizi ezdirmeyin biz onlarin ogullarinin sevdikleri cocuklarinin anneleriyiz annelerin köleleri degil :19: Cok doluyum vallahi:1:

ben de öyle çok doluyum valla
aslında adamlar biliyor neyin ne olduğunu da analarına toz kondurmuyolar
yada buna maruz kalıyolar ne bileyim
amaaan 3günlük dünyada 5günlük dert çekiyoruz valla
üstüne üstlük dört dörtlük olup , değil bi kere denileni iki etmemek bişe denilmeden yerine getiriyoruz
gene de zararlı çıkan bizleriz..dediğin gibi hiç ezdirmiyecen kendini her seferinde o ağırlıkla girip çıkacan yanlarına

ben de öyle çok doluyum valla
aslında adamlar biliyor neyin ne olduğunu da analarına toz kondurmuyolar
yada buna maruz kalıyolar ne bileyim
amaaan 3günlük dünyada 5günlük dert çekiyoruz valla
üstüne üstlük dört dörtlük olup , değil bi kere denileni iki etmemek bişe denilmeden yerine getiriyoruz
gene de zararlı çıkan bizleriz..dediğin gibi hiç ezdirmiyecen kendini her seferinde o ağırlıkla girip çıkacan yanlarına

Aynen öyle vallahi biliyorlar neyin ne oldugunu da kabullenemiyorlar " o da annemin düsüncesi " diyor benimki :1:

Iste en büyük hata o deger kiymet verme gelinimde gelinim diye kosarlar pesinden :34:

Bizim gelin/damatlar bize kim bilir neler derler :1::1:

bence biraz beceriksiz görünmek bu durumlar için en iyisi elinden pek bi iş gelmiomus gibi göstereceksin o zamn kımse sana bulasmıo varsın annesi öğretmemiş beceriksiz o bu desinler sen kendini bildikten sonra tasıman için bişey mi verdıler ay off de yalap salap yap ben esime bile beceriksizi oynıyorum heryere kosarsam herseyi yaparsam ben yıpranırım çünkü ole yap bunun çözümü bu ayrıca nişanlının bağırıp çağırmalarına acil çözüm bul derim bu haliyle sen bu adamla yasarım diosan evlen yoksa değiştiremezsin kimseyi kendi istemedikçe

Aynen öyle vallahi biliyorlar neyin ne oldugunu da kabullenemiyorlar " o da annemin düsüncesi " diyor benimki :1:

Iste en büyük hata o deger kiymet verme gelinimde gelinim diye kosarlar pesinden :34:

Bizim gelin/damatlar bize kim bilir neler derler :1::1:

biz onlardan yana da pek gülemeyiz bana öyle geliyor :1:
alır tepeme çıkarırım ben o da bana haketmediğim tavrı yapar :1:

Back
X