• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

Merhaba konuyu okudum baştan sona yapılan yorumları da okudum,
ama arkadaşım ben sana şunu söylemek istiyorum extra olarak-gerekenleri zaten diğer arkadaşlar söylemişler- sen nasıl bir vicdana ve insanlıa sahipsin ki kendi zevklerin için, kızını feda ediyorsun,
onlar benim her şeyim deyip durma, madem kızın her şeyindi, neden adamın tekiyle evlenme gerei duydun,
madem kızına bu kadar düşkündün, ve başından kötü bir evlilik geçmişti, hiç mi ders almadın, nefret etmedin erkeklerden,
daha hala evlilik peşindesin ve o kadar da dyanamaz haldesin ki, iddet müddetini bile beklemeden nikahsız bi şekilde adamın tekiyle beraber olup bir de ondan çocuk yapıyorsun..bence senin yaptığın ahlaka sığmaz, insanlığa sığmaz ve hatta anneliğe asla sığmaz,
bence sen kendini bi sorgula, çocuklarım deyip durman da kendi vicdanını susturmak için kendi kurduğun bi oyun sadece...
Allah büyük kızını senin elinden kurtarsın da kaliteli bi hayat sürsün inşallah ne diyeyim !

cok sacma:45:
insanlar daha sonra ögrendiginde ne kadar komik bir duruma düseceginizi düsündünüzmü

Bir de aklıma takılıyor, bu ünlüler nasıl evleniyor? bu yasal süre sadece sıradan insanları mı bağlıyor? Ali Taran nasıl evlendi 20 gün içinde ne kadar karışık işler ya :44:

Erkeklerde boşandıktan sonra bekleme süresi diye birşey yok. bu sadece kadınlar için geçerli bir durum. Kadın boşandığı eşinden eğer hamile ise çocuk
doğmadan evlenemiyor. Bunun nedeni mezhep karışmaması içinmiş. O yüzden kadına 9 ay gibi bir süre evlenme yani nikay kıyma yasağı var. Fakat
Siz boşandıktan sonra devlet hastanesinden alacağınız hamile değildir raporu ile mahkemeye başvuruyorsunuz tek mahkemelik bir olay evlenme yasağınız
kalkıyor bundan sonra isterseniz boşanalı 1 ay olsun nikah kıyabilirsiniz.

ne anlatırsanız burada gene de ne yaşadığınızı siz bilirsiniz. Sizi yargılayamayız. Bakınca ister istemez insanınan aklına "kızına yazık ama" diye geliyor. ama bunu biz bilemeyiz. belki siz çok ilgili sevgili bi annesiniz ama öyle şeyler yaşadınız ki bu duruma düştünüz. belki de kızınızı çok seveniz de kendinizi de seviyorsunuz kadınlığınızı anneliğinizin gerisine atamyırsonuz ve çok çok fedakar bir anne değilsiniz. Hangisisiniz tam anlayamadım.

Ama eski eşiniz sakladığınızı öğrenirse daha kızacaktır bence. 6 aylık kızınız olduna göre en az 1.5senedir bi yalan var ortada. bence korkunuzla yüzleşin. bi saatten sonra toparlayamazsınız da. eşinizi ailesine büyük kızınızı sölememniz o yersiz bence de. boşversin kocnaızda ağzı olan konuşur. kızınızı sölemiyosunuz da şu an hiç dedikodunuz yapılmıyo mu? yapılır bu böyle. beni asıl korkutan eski eşinizin yeniden evlendiğinizi bilmemesi. acaba umutları mı var sizin için? zor olmuş boşanma. güzellikle konuşun. belki o da evlenir. ama kızınız 11 yaşında daha ilkokulda bile değilmiş bu zor boşanma davası başladığında. yazık. bence kızım iyi diye siz kendinizi avutuyorsunuz. yaralıdır o yavru. sizden de çok yaralıdır.

Yeniden evlenmek, çocuk... normal. Ama gönül isteri doğru sırayla yapılsın. Boşanıp, kızınızı yanınıza alıp, kızınızla biraz vakit geçirip, eski eş ile işleri sakinleştirip öyle 2. evliliğinizi yapabilirdiniz. kızınız ile yeni eşiniz kaynaşınca da 2. çocuk.. Olamamış böyle. Kimbilir ne yaşadınız yargılamıyorum sizi asla.

ama yanlış yapmaya devam etmeyin. bakın saklama süresi arttıkça adam sinirlenebilir.

Ben de küçüktüm.
Babam beni de saklamıştı. İkinci evleneceği eşinin ailesinden.
Düşündüm de, yüreksizliğin önde gideniymiş.
Çünkü ilk başta böyle yaptı, daha sonraları ise beni ezdirdi.
Karşı taraf düşünmüştür tabi, şimdi kızını saklamayı göze alıyorsa ilerde kızını ezdirebilir de.

Ben de küçüktüm.
Babam beni de saklamıştı. İkinci evleneceği eşinin ailesinden.
Düşündüm de, yüreksizliğin önde gideniymiş.
Çünkü ilk başta böyle yaptı, daha sonraları ise beni ezdirdi.
Karşı taraf düşünmüştür tabi, şimdi kızını saklamayı göze alıyorsa ilerde kızını ezdirebilir de.

canım ya... özür dilerim ama bencillik babanınki. ben anne değilim bilemem. ama "anne" ya da "baba" isen bu vazifen önceliin olacak. aşka hürmetim sonsuz. aşk adına yapılan herşeye sempatim var ama. çocuğun varsa önce annelik babalık sonra aşk. napacak seni söleseydi terk mi edecekti kadın? etsin. evlat için insan canını veriyor ya aşkını feda etmiş kalbi kırılmış çok mu?

Evet canım , merak etme söylediklerini yanlış anlamam. İnsanlar çocukları üstünde yalan söylememeli... Allah korusun çocuklarına bir şey olsa, kaybetseler nolucak? Sen zaten yok sayıyordun çocuğunu çevrendekilere karşı, Allahta aldım çocuğunu işte diyecek.

Back
X