• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

Allah size akıl fikir versin...

Yorum bile yapamıyorum.

Sadece evlatlarınız adına çok üzgünüm...

yok artık ne demek umudu kalmamış?
tamam ben bu konunun sahibinin de verilen örnekteki annenin de çocukları ile ilgil, tutumlarını kesinlikle tasvip etmiyorum
ama bir genç kız şayet 20 yaşındaysa aklı ermiştir çoktan ve annesi onu sildiği için kötü yola düşmesi gerekmez.
anne ona tekmeyi vurmuş da olsa o hikayenin sonu farklı bitebilirdi. Ne yazıkki kız kendisi için en kötüsünü seçmiş, şu an yaşadıklarını da ailesine mi bağlamış?
evet buradaki genç kız konu sahibi anne için çarpıcı bir örnek olabilir ama bir genç kızın tercihi açısından için hiç de iyi bir örnek değil bence:96:

Bu benim fikrim katilmak zorunda degilsiniz. herkesin dusuncesi farkli. Alinti yapip ustune yorum yapmaniz gerekmiyor cunku dusunce ozgurlugu denilen birsey var. Herkesin olaylari algilayisi farklidir. Bana oyle geldi... benim fikrim

ilk eşinden saklayacağına konuşmaya çalışın bu işin çok uzadığı için evlendiğini birde çocuğun olduğunu söyle. nasıl olsa 5yıldır ayrısınız mağdem belki umrunda olmaz. en azından 2.saklamak zorunda kalmassınız. 1.de nasıl olsa öğrenilecek biran önce açıklansın 3-5 gün konuşur susar insanlar.

Konu sahibinin umrunda değil ki çocukları...

Bu saatten sonra söylese ne...

Madem öyle sorumluluk alamayacaksınız ne diye doğrurursunuz...

Çok kızıyorum bu tür cahil insanlara...

MADDE 285.- Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır

MADDE 290.- Çocuk evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğmuş ve ana da bu arada yeniden evlenmiş olursa, ikinci evlilikteki koca baba sayılır.

MADDE 132.- Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.
Doğurmakla süre biter.
Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hâllerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.

bu durumda yasal olarak 2. kızınızın babası eski eşiniz. valla dua edin de 2. kızınızı da elinizden almasın.

MADDE 285.- Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır

MADDE 290.- Çocuk evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğmuş ve ana da bu arada yeniden evlenmiş olursa, ikinci evlilikteki koca baba sayılır.

MADDE 132.- Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.
Doğurmakla süre biter.
Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hâllerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.

bu durumda yasal olarak 2. kızınızın babası eski eşiniz. valla dua edin de 2. kızınızı da elinizden almasın.[/QUOT

yorumlarda okumuştum evlenmeye niyeti olmadığı halde 300günlük süreyi hakime bildirip kaldırtmış.

zaten konu sahibi 5 senedir boşanmaya çalışıyormuş.şahitlerle bu iddet süresi kaldırılabilir ama burda garip bir durum var.evlenmeyi bekleyen insan hemen çözüm bulurdu:51:

zaten konu sahibi 5 senedir boşanmaya çalışıyormuş.şahitlerle bu iddet süresi kaldırılabilir ama burda garip bir durum var.evlenmeyi bekleyen insan hemen çözüm bulurdu:51:

ne evlenmesi evlenecek adam sevdiği kadının çocuğunu da sahiplenirdi hadi yapmadı en azından ÇEVRESİNDEN (ne çevreymiş be çocuktan önemli) saklamazdı

adam da nasılsa resmiyet yok gönül eğlendiriyor o süre bitince nasılsa bebek var gidemez diye nikah da yapmayacak yaparsa ben de seyyah değilim

yorumların hepsini okumadım ama fenalık geldi açıkcası...yani anlayamadım desem yeridir..başlıkta kızlarım için yazıyor fakat nikahsız biriyle yaşamanın nesi fedakarlık anlamadım..hatam varsa kusura bakılmasın ama ilk yorumlardan bunlar çıktı sayılr..yani kocası böyle yaşayan birine nasıl tepki versinki hele d,ğer kişinin yanına çocuk götürülüyorsa..çocıklar için diye başlık göünce bende sevsede asla evlenmez düşünmez öncelik çocuklarıdır diye tahmin etmiştim..yanılmışım..ne diyim yanlışta olsa yapılanlar hakkında hayırlısı ne diyim..

yorumların hepsini okumadım ama fenalık geldi açıkcası...yani anlayamadım desem yeridir..başlıkta kızlarım için yazıyor fakat nikahsız biriyle yaşamanın nesi fedakarlık anlamadım..hatam varsa kusura bakılmasın ama ilk yorumlardan bunlar çıktı sayılr..yani kocası böyle yaşayan birine nasıl tepki versinki hele d,ğer kişinin yanına çocuk götürülüyorsa..çocıklar için diye başlık göünce bende sevsede asla evlenmez düşünmez öncelik çocuklarıdır diye tahmin etmiştim..yanılmışım..ne diyim yanlışta olsa yapılanlar hakkında hayırlısı ne diyim..

Yok arkadaşım hatan matan yok.

Gayet doğru anladın; hatta bence daha ne teraneler vardır da eksik anlatılmıştır...

Başlık ile konu arasında bu kadar çelişkili bir topic yoktur başka.

Neyse, konu sahibi buhar olmuş uçmuş, bizde halen kafa yoruyoruz.

Aslında ben o çocuğa üzülüyorum,başka birşey değil.

Böyle sorumsuz, bencil, cehalet pençesinden çıkamamış sözde "anne"ler eksik olmadıkça bizim daha toplum olarak çoook başımız ağrır.

Topluma sorunlu birey yetiştirmekten başka birşey değil...

Doğurmakla süre biter.

bu durumda yasal olarak 2. kızınızın babası eski eşiniz. valla dua edin de 2. kızınızı da elinizden almasın.[/QUOT

yorumlarda okumuştum evlenmeye niyeti olmadığı halde 300günlük süreyi hakime bildirip kaldırtmış.

iddet müddeti içerisinde doğum yapmış zaten, nasıl kaldırsın ki o müddeti mecburen bekliyor kasımda dolacağını yazmıştı, bu süreyi kaldıran konu sahibi değildi.
o kadar karışık anlatmış ki, kendini haklı gibi göstermeye çalışırken sanırım kk kadınlarının bu işin her tarafını kurcalayabileceği aklına gelmedi:)) bazen çocuklar yetişkinlerden daha olgun oluyorlar. annesinin yaptığı hatayı omuzlarında taşıyan 11 yaşında ergenlik çağında bir kız çozuğu için çok büyük bir yük bu. Benim ailemde hiçbir sorunum yokken bile kızkardeşimi kıskanmıştım ha tabi ki ergen psikolojisiydi tabi ki şimdi en iyi arkadaşım bu hayatta, şimdi bu yavrucağı düşünemiyorum..

nikahsız beraber yaşamanız çocuk yapmanız kimseyi ilgilendirmez.bu sizin hayatınız toplumun ahlak normlarına göre yaşamak zorunda değilsiniz elbette ama en azından biraz mantıklı davransaydınız da biraz bekleseydiniz. olan olmuş ne desek boş. 6 aylık kızınız bir şeyden anlamaz şimdi ama büyük kızınıza daha fazla yük yüklemeyin.

Lutfen konuları açarken seri ve anlaşılır cümleler kurunuz..Diğer insanlara boş yere ''kimi ''neden ''niye gibi sorular sordurup zaman harcattırmayınız:31:

Gayet doğal bişey insanlar aştı bunları bence doğru neyse çevrennizde öyle bilsin......:74:

Birçok arkadaşa katılıyorum.
Siz kızlarınız için değil kendiniz için saklıyorsunuz.
Böyle yaşanır mı
bu hayat bu çocuklara yaşatılır mı

anneler böyle. benim de sırf kendini düşünen bi annem olduğu için çok canım yandı. şu an 24 yaşındayım 12 yaşımdan beri çekmediğim eziyet çekmediğim sıkıntı ve aşağılanma kalmadı annemin kocası olacak insan bozuntusundan. ve sonunda da hep böyle dersiniz. HAYAT BENİ BURAYA GETİRDİ. ama ne anneler var ki hayat onlara çok zor şartlar sunmuş olsa bile evladından asla geçmeyen.

canım benim senin durumuna çok üzüldüm ama gerçekten ben kızımdan vazgeçmiş diilim ve eşimde böyle bi talepde bulunmadı bulunamazda ben herşekilde anlaşıp öyle karar verdim bu evliliğe. şu ana kadar ne beni nede büyük kızımı zor durumda bırakıcak bişey yapmadı iki kızım da benim herşeyim

Back
X