• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

konun gidişatını tahmin etmiştim, konu amacına çok güzel ulaştı bence:27::27:

Arkadaşlar lütfen ikili diyalogları,tartışmaları bırakalım.
Yoruma yorum değil,konuya yorum yapalım.

Canım şuan için belki saklamak en iyi çözümdür ama ilerde çocukların psikolojisi etkilenecek bundan...
Bence doğru yapmıyorsun :(

Hem konu sahibinin durumu için, hem de aşağıda bahsi geçen kötü yola düşmüş 20 yaşındaki genç kız için söylemek istediğim şey şu.
Başımıza gelen her olumsuz olayda milyonda bir bir bile olsa muhakkak bir payımız vardır, buna inanıyorum.

Annesi tarafından dışlanan her kız kötü yola düşmüyordur, 20 yaş çocuk yaşı değil, yetişkin yaşı.
Ama zaten güçsüz olan bir kişilik için, bir de ebeveynler tarafından dışlanmak elbette olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Böyle bir durumda ebeveynler birinci derecede suçlu olur. Ama genç kızımızda da bir miktar suç olduğunu kabul etmek gerek.

KK'daki birçok hanımın (ben dahil) çok kolay yaşadığı bir geçmişi olmamış gördüğüm kadarıyla, kimi arkadaşlarımız için olumsuzluklar hala devam etmekte.
Burada kendi aklımız,irademiz devreye girmeli.
Hayatta 1 kişi bile başarabiliyorsa aynı zor durumdan feraha çıkmayı, o zaman biz de başarabiliriz.
Başaramazsak kaderi veya 3.kişileri suçlamak mümkün tabi, ama bize faydası olmaz.
Aksine gerekli dersi almadığımız için, aynı musibet karşımıza muhakkak tekrar çıkar.
Biz de "hep beni bulur zaten" deriz..

Yahu bi boşanma davası nasıl 5 yıl sürer... bi kere minimum 6 aydır ayrı yaşandığının belgelendiği anda hakim boşamıyor mu zaten.
Ayyyy... kafam çook karıştıı... :35:

Yahu bi boşanma davası nasıl 5 yıl sürer... bi kere minimum 6 aydır ayrı yaşandığının belgelendiği anda hakim boşamıyor mu zaten.
Ayyyy... kafam çook karıştıı... :35:

ben taraflardan biri boşanmak istemezse uzar diye biliyorum ama maksimum 3 yıl sonra mecburen boşanıyorlar diye biliyordum..

ben taraflardan biri boşanmak istemezse uzar diye biliyorum ama maksimum 3 yıl sonra mecburen boşanıyorlar diye biliyordum..

aynen öyle cnm hakim 3 yıl süre tanır çiftler halen bir araya gelmemiş ve davada ısrarcıysa tek celsede biter bu iş ama 3 süreyi tanıması içinde belli bir süre lazım diye biliyorum
yanlız 300 gün dolunca kasımda nikah yapıcaz demiş ya işte o nikahı yapsa bile nafile bu 11 yaşındaki kızının velayetini almasına engel olabilir baba sizi benden boşanmadan başka ilişki yaşadı üstelik şu tarih doğumlu çocukta ıspatıdır derse velayet direk babaya verilir diye biliyorum
bide anlamadığım burdaki bayan arkadaşlar boşandıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamanın güven duyamamanın sıkıntısını,helede çocukları var ise çok çok ince ince düşünüyorlar bizlerden yorum istiyorlar haklı olarak takdir ediyorum hepsinin güçlü duruşunu evlatları için ne kadar kahrolduklarını :46:
ama siz 5yıl sürdü diyosunuz hiç bitmeyecek sandım diyosunuz ya kızınız 6 aylık +9 = 15 ay etti peki bu adamı ne kadar süre nikahsız yaşamayı kabul edecek üstelik bir bebek dünyaya getirecek kadar tanıdınız güvendiniz :50: biraz karışık bir durum hayat sizin ama ortadaki 2 yavruya yazık hakkınızda hayırlısı

Birde dikkatimi çekti ilk eşinizle 7 yıllık evliliğiniz olduğunu söylemişsiniz ancak 11 yaşında kızınız var.Asla yargılamıyorum.Çünkü o noktada ne yaşadığınızı bilmiyoruz fakat evlenmeden çocuk durumu gerçekten çocuk için riskli.Siz her iki defa da bu riski göze almışsınız sanırım.En azından bu saatten sonra çocuklarınız için daha dikkatli olun.​

matematiğiniz biraz zayıf sanırım yada algılarınız kapalı 7 yıl evli kaldık 5 yıldır da ayrıyız

benim de bir tanıdığım var aynı durumda çok çok iyi örnek olur size lütfen okuyun
çok iyi tanıdığım abla şu an 45 yaşında güzel bir kadın
27 yaşında ilk evliliğinden 13 yaşında ikinci evliliğinden kızları var
ikinci eşi üst düzeyde bir asker ve lojmanlarda o ortamda yaşıyorlar
bu yüzden arkadşları komşuları hakkında kötü konuşmasnlar dedikodu yapmasınlar komutan olan eşinin itibarı zedelenmesin die
hala ilk evliliğinden olan kızını ikinci evlilik yaptığı çevresinden saklıyor hiçbirzaman evine davet etmemişti kızıda onu sakladığını bilmiyordu
7 yıl önce 20 yaşındayken annesinin yaşadığı şehire gitti görüşmeye o günde ilk kez annesinin evine gitti kalmaya
ve komşuları aile dostları eve geldiğinde kızının yanında kim bu cnm dediklerinde kardeşim dediği günden beri
annesinin adını ağzına almıyor

o olaydan sonra babasının evinide terk etti 7 yıldır istanbulda hayat kadınımı artık ne anlam verirseniz verin o durumda yaşıyor
bir gün onunla birgün bununla evli adamlarla takılıyor sabahlara kadar barlarda takılıyor ve bu kızda benim çok yakınım
ve söylediği şey umrumda bile değil ne olduğum annem bana tekmeyi vurmuş hayat vursa nolur dio tek başına yaşıo
annesinin ikinci eşinden olan kızıda prenses gbi yaşıyor

bu çok farklı bi olay ben kızımı asla dışlammıyorum bazı şeyler geçici dedim sadece şuan içimi dökmek istedim ama herkes herşeyi yanlış anlamış ne diyim herkes takılsın kafasına göre bana o eleştirileri yapanların kendi hayatında ne hatalar yaptıklarını da allah bilir...

aynen öyle cnm hakim 3 yıl süre tanır çiftler halen bir araya gelmemiş ve davada ısrarcıysa tek celsede biter bu iş ama 3 süreyi tanıması içinde belli bir süre lazım diye biliyorum
yanlız 300 gün dolunca kasımda nikah yapıcaz demiş ya işte o nikahı yapsa bile nafile bu 11 yaşındaki kızının velayetini almasına engel olabilir baba sizi benden boşanmadan başka ilişki yaşadı üstelik şu tarih doğumlu çocukta ıspatıdır derse velayet direk babaya verilir diye biliyorum
bide anlamadığım burdaki bayan arkadaşlar boşandıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamanın güven duyamamanın sıkıntısını,helede çocukları var ise çok çok ince ince düşünüyorlar bizlerden yorum istiyorlar haklı olarak takdir ediyorum hepsinin güçlü duruşunu evlatları için ne kadar kahrolduklarını :46:
ama siz 5yıl sürdü diyosunuz hiç bitmeyecek sandım diyosunuz ya kızınız 6 aylık +9 = 15 ay etti peki bu adamı ne kadar süre nikahsız yaşamayı kabul edecek üstelik bir bebek dünyaya getirecek kadar tanıdınız güvendiniz :50: biraz karışık bir durum hayat sizin ama ortadaki 2 yavruya yazık hakkınızda hayırlısı

evet mahkeme 3 yıl sürdü zaten. şahitler çocuğun velayeti derken ve farklı şehirlerde olduğumuz için evrakların gidip gelmesi 3 seneyi buldu sonra karara itiraz etti kararın temyizden dönmesi de 2 seneyi buldu. malesef resmi işlemler özellikle adliyede öyle kolay ilerlemiyo başıma gelince öğrendim bende umarımm sizde öğrenmek zorunda kalmazsınız

sadece tek şey söyleyeceğim size,
resmi nikah olmadan dini nikahla yaşamak bir suçtur bu ülkede.
türk ceza kanunu 230. madde 5. fıkra:
"Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medenî nikâh yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar."

matematiğiniz biraz zayıf sanırım yada algılarınız kapalı 7 yıl evli kaldık 5 yıldır da ayrıyız

Siz gerçekten kendinizi ne sanıyorsunuz?Anlatımınıza göre böyle çıkardım olamaz mı?Siz her şeyi anlıyor falan mısınız?İnsanlık hali deyip geçemeyecek kadar anlayışsız mısınız?

Aaa pardon bunları kime soruyorum ki.Kendi mutluluğu için kızlarını önemsemeyen,yaşadıklarını kendisi için saklaması gereken ama kızlarını bahane eden birine dimi?Çok özür dilerim sizden anlayışlı,saygılı yorum beklemek hata olurdu hanımefendi. =)​

evet benim kızım harika bi çocuk çünkü onu ben yetiştirdim. hayat beni olmak istemediğim bi noktaya getirdi diye umarsamaz bencil annelikten nasıbini almamış duyarsız bi insan değilim ve kızlarımı ne kadar çok sevip düşündüğümü kimseye ispatlamak zorunda değilim. evet kızım şu anda zor zamanlar yaşıyo ama hepsi geçicek ve annesiyle mutlu yaşıcak herşeyin en güzelini hakediyo.. çünkü o benim kızım onu benden daha çok kimse düşenemez

Valla kusura bakmayın ama başlığınız her ne kadar kızlarım İÇİN olsa da ben büyük kızınız için yapılmış en ufak bir şey göremiyorum. :63:
Şu an o çocuğun psikolojiisnden haberiniz var mı ? 'annem beni saklıyor evlendi başka bir bebeği var artık' diye düşünmemesi iiçin bir sebep yok ki zaten 1 yıldır babasıyla yaşıyormuş.
Velayeti sizden alırlar konusuna gelince evet yuva kurdunuz ama siz şu anda nikahsız yaşıyorsunuz hakim tabiki bunu göz önüne alacak. Evet güzel birşey aşk yuva yeni bir bebek ama nikahsızsınız.. Arkadaşlar size bunu anlatmaya çalıştı..

Ayrıca hiçbir ama hiçbir aşk ne kadar büyük olursa olsun insanın evladından daha değerli olmamalı.. Sert yazmış olabilirim ama lütfen o 11 yaşındaki kızınıza kollarınızı açıp yanınıza alın :2: Tek üzüldüğüm o kız... (Bu arada çevremde sizin çocuğunuzun durumunda olan ve psikolojisi mahvolmuş pırıl pırıl bir çocuk olduğu için böyle yazdım... Aşktanda öte o çocuğun anneye ihtiyacı var :43: :43: :43:

Size bir sır vereyimmi? Bir gün öğrenecekler...

kızınız olsaydım ; bende sizin varlığınızı saklardım!!
kendi hayatı için benim varlığımı yok sayan annemden kimselere bahsetmezdim, kendime bile!!

anneler böyle. benim de sırf kendini düşünen bi annem olduğu için çok canım yandı. şu an 24 yaşındayım 12 yaşımdan beri çekmediğim eziyet çekmediğim sıkıntı ve aşağılanma kalmadı annemin kocası olacak insan bozuntusundan. ve sonunda da hep böyle dersiniz. HAYAT BENİ BURAYA GETİRDİ. ama ne anneler var ki hayat onlara çok zor şartlar sunmuş olsa bile evladından asla geçmeyen.

konunuzu ilk okudugumda 2.evliliginzi ilk esinizden saklama sebebinizin velayeti alamamaktan korktugunuz icin oldugunu sanmistim.
taa ki aslinda velayetin sizde oldugunu ogrenene kadar.
siz ne yaptiginizin farkinda misiniz?
asik olmus 2. kez evliligi dusunmussunuz.buna bisey diyemem belki cok zorluklar yasadiniz ilk evliliginizde ve aski tekrar yakaladiniz.
amenna !
peki kizinizi askiniz ugruna yok saymak,cevreden saklamak niye?
bu kadar buyuk bi sirri onun omuzlarina yuklemek niye?
11 yasinda kucucuk bir kiz cocugu,1 yildir annesinin baska biriyle olup 2. bir cocuk sahbi oldugunu herkezden saklamaya calisiyor.
o sizin ilk goz agriniz degil mi?
niye bu travmayi ona yasatacaksiniz?
askiniz ugruna mi?
esinizin cevresi 1 ay hakkinizda konusur daha sonra unutup giderlerdi.
ama kiziniz unutacak mi sizce?
birgun kiziniz karsiniza dikilip "anne neden ?" diye sordugunda
"hersey sizin icindi" cevabini vermeyin
asla ve asla inanmayacaktir.
bu "neden" li sorularin ardi arkasi kesilmeyecek.

Son düzenleme:
küçük kızınız eşinizle boşanmadan önce veya 300 günlük yasal süreden önce mi doğdu?yanlış bilmiyorsam o dönemde doğduysa miniğiniz,kanunen ilk eşinizin kütüğüne yazılır.

cok üzüldüm
bende ikincili evliliğimi yapacağım Allah nasip ederse
eş adayım bekar
annem oglum için onu yanına alma bız bakarız orada ezılır atılır sıkıntıyasar arada ıstedıgınde alırsın dıyor ( oglum tüp bebek cok emek verdım canım benden nasıl boyel bısı beklerler )
babasıda bıraktı gıttı dogumdan sonra ne aradı ne sordu benımde o adamdan ne farkım kalacak
bu durumda kalmak asla ıstemem
ayrıca oglumu almayarak kurdugum hayattan asla mutluluk duyamam ben huzurum olmaz
pişmanlık duyp herkezi hırpalarım

ılk kızınızın gunahı nedır sımdı yanınızda gule oynaya buyuyen cocugunuzdan?

secim yapsam oglum derım
elbette
hayat yadırgamamam yargılamamam gerek ama cıddı anlamda cok uzuldum durumunuza

es adayımın aılesı bende boyle bısı ıstemez sanıyorum oglumu yanıma almamı ıstememek gibi ni düşünceleri olmaz sanırım
ama biz yakın cevrede oturmak ıstemıyoruz
yanı kapıcının cocugunu bıle olgumun ınsallah dogacak kardeslerıyle babalarının bır olmadıgını bılmesıne gerek yok cevrenınde
ama sonrasında katlanarak bır yuk olarak uzerıme gelırmı bu durum bılemıyorum
bılmedıgım bır semtte nerden bılsınler ne yasandıgını o evde.. bakalım hayırlısı

Son düzenleyen: Moderatör:
boşandıktan sonra yasal süre 300 gün. dolmadan tekrar nikah yapamıyosunuz bu sürenin dolmasını bekliyoruz kasımda dolucak

6 ay
isterseniz hakimle görüşüp o süreyi kaldırabiliyorsunuz
ben kaldırtmıştım evlenmicek olmama ragmen

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X