Kızlarım telefon bağımlısı oldu

Thedadlab, piapolya, ervanurunannesii Instagram hesapları ve #etkinlik hashtag’i altında dünya kadar daha alternatif aktivite bulabilirsiniz. Günde iki tanesini yapıp sonra bununla ilgili konuşup daha neler yapmak isteyeceklerini sorabilirsiniz. Resim çizebilir, karaoke yapabilir birlikte tatlı kek pasta yapabilirsiniz kız erkek çocuk fark etmez, çocuklar severler bunu. Küçüğü tezgaha oturtun ona bir görev verin ortancaya daha büyük bir görev büyüğe daha zorlu bir görev; mutlu olurlar ve bir şeyler başarmanın gururunu yaşarlar. Masa oyunları büyüklerle; Monopoly, Scrabble, Tabu kim bilir o yaş aralığına hitap eden kaç çeşit daha oyun vardır bayılırlar. İlgilenmek istedikten sonra imkan bol.

Önümüz yaz, kapanmayın eve çıkın parka gidin, pikniğe gidin, aktivite alanlarına gidin. Onlar oynarken bazen onlara eşlik edin bazen de beklerken kitap okuyun. Sizin her fırsatta telefonla ilgilenmediğinizi onun yerine kitap okuduğunuzu gören çocuklar siz bırakın tabletleri telefonları dediğinizde ‘ama sen de oynuyorsun’ diyemez. Elinizde bir kozunuz olur ve çocuğunuza örnek olmuş olursunuz. Ekrana alışmak kolay ama çocukların aktiviteye alışmasını sağlamalısınız. Biraz zor olacak ama geç olduğunu düşünmüyorum. Kolay gelsin.

Hepsini ortadan kaldırın,ulaşamasinlar.Bir süre sonra oynamak için size bile ihtiyaçları olmayacak,boş kalınca buldukları oyunları görünce çok şaşıracaksınız.

1.Evdeki interneti komple kapattır.
2.Ellerindeki ve sizin elinizdeki tablet,telefon vs. onları da kaldırın.
3.Kitap okusun,oyun oynasınlar,çocuk olsunlar...

Ben çözümü bunda buldum.

Back
X