Kızlarım ve kedim

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
Günaydınlar hanımlar,
Kızlarım 5 ve 2.5 yaşındalar. Kedim ikisinden de büyük. Yani kızlar doğduğunda o vardı, aliskinlar. Kedim iran kedisi yani sakin, kimse bana bulaşmasın, kafam dinlensin tarzında ozgur bir kedi.

Bu zamana kadar kadar kızlar yanından geçer, pek yüz bile vermezlerdi. Büyük kız 1 aydır her gördüğünde kediyi kucağına alıp, sıkıştırmaya başladı. Yani kucağına alıp, sarılıp, öpüyor. Kucağında bi süre tutmaya çalışıyor. Hayvan istemiyor, miyavliyor. Günde 30 kez bunu yapıyor. Onu gören küçük de aynısını yapmaya çalışıyor. Hayvancagizda huzur bırakmadılar. 1 aydır boyle. Konusuyorum; "kızım toffie sevmiyor, rahatsız oluyor", "seni kucaklarına alıp, indirmese devler rahatsiz olmaz misin?" vs. Cvp olarak: "Bizim dünyamızda devler yok ki anne" ya da "tuyleri cok yumusak, dayanamiyorum" vs. Kizmayi da denedim, "evi terk eder böyle yaparsan" bile dedim. Yok, vazgeçmiyor. Kapi kilitliymis, cikamazmis. Bu sabah yine saldırdı yerde rahat yatan hayvana.(sevgi dolu öpücükler, kucak ve muzip bir gülüş) 5 yıl boyunca hiçbir rahatsızlık vermemisti. Şimdi niye böyle yapmaya başladı? Soylediklerim fayda etmiyor. Bunu düzeltmem lazım arkadaşlar, yardim edin.

Sevgi eksikliği olabilir mi diye yorumlayanlar olabilir ama kızım bunu muzipliginden yapıyor, içedönük bir çocuk değil. Evde de farkli bir durum yok. Disardaki hayvanları normal bir şekilde sevmeye devam ediyor.

Çok hazırcevap yalnız :)

Büyük kızınızla beraber kural koyup (hatta katakulliyle onun koymasını sağlayıp) sözleşebilirsiniz belki ama küçüğe işlemez.

Bir de ćok düşkünlerse kediyi ortamdan çıkarabilirsiniz her seferinde bir süre ama hayvanı odaya mı hapsetmiş olursunuz.

Benim de 6 yaşındaki kızım kedimizi çok sıkıştırıyor aynı sizinkiler gibi. Neler dedim olmadı. Kızım tırmalar kızım gözün çıkar kızım yüzün yarılır kanar.. Hayvan kızımı görünce topukluyor anında.
Değişmiyor da ben ölür bak deyince biraz uzaklaşıyor. Ama arada sık sık hatırlatmak lazım unutuyorlar.

Buyuge sanki kuçuk problem çıkarıyormuş gibi dediginizi deneyeyim:) birkaç dakika ise yarayabilir.
Başka yere alınca onlar da geliyor maalesef. Zaten kapıyı kapatamam :/

Peki sizin hep mi böyleydi? Benimki 5 yas 3 aylık. 1 aydır geldiler çocuğa.

Maşallah kızınız çok zeki. Ama belli ki yaramaz. Sevgi eksikliği ile alakası yok dediğiniz gibi. Yoksa kediyi sevmeyi bilmezdi. Kedinizle konuşsanız belki anlar sizi . Çünkü kızınız bir süre daha yapmaya devam eder gibi geliyor. Ama kesin bırakır. Çünkü karşılıksız aşk herkesi yoruyor

Peki sizin hep mi böyleydi? Benimki 5 yas 3 aylık. 1 aydır geldiler çocuğa.
Kedimiz 2 yaşında, kızım da son 1 yıldır böyle yapıyor. Bence yaşla beraber kendilerine güvenleri geliyor, kediden de zarar görmeyeceklerinden emin olup mıncıklama moduna geçiyorlar. Valla ikide bir kucaklayıp kaçırıyorum pisiciğimi :)

Saglam bir pati yedikten sonra belki vazgecebilir :) benim yegenim de yaramazliktan kedimin kuyrugunu cekme huyu baslamisti.Kedim zaten yasli ve hastaydi dogru duzgun yuruyemiyordu.Bir gun dayanamadi salladi tirmigi.Sonra vazgecmisti yegenim kuyruk cekmekten.Boyle bir deneyime ihtiyaci olabilir.Korku olusmaz kediye karsi ama oyle bogmasi durabilir gerci kedinizin consi de cidden cok tepki verecek bir kedi ci si de degil.

Keşke pati yese ama atmıyor. Küçüğe bir kez atti. O daha çekimser o yüzden:)

Keşke pati yese ama atmıyor. Küçüğe bir kez atti. O daha çekimser o yüzden:)

Kesinlikle öyle galiba. 2.5 yaşındaki kızım o kadar emin değil kendinden mesela :)

Kesinlikle yaramaz olduğuna emin olabilirsiniz :)

Sorun göremeyen tek ben miyim :)

Ben de yumoş hayvan görünce dayanamam hemen severim. O yüzden ben köpek seviyorum onlar gelip kendileri oynuyorlar hehhhee :)

Ben de yumoş hayvan görünce dayanamam hemen severim. O yüzden ben köpek seviyorum onlar gelip kendileri oynuyorlar hehhhee :)
Cherry hayvan istemiyor günde 30 kez kucaklanıp, bastırilmayi:) Ay ne güzel hiç elleyen yoktu bugüne dek, herkes memnundu. Simdi arkamı donsem bir kızgın miyavlama duyuyorum

Cherry hayvan istemiyor günde 30 kez kucaklanıp, bastırilmayi:) Ay ne güzel hiç elleyen yoktu bugüne dek, herkes memnundu. Simdi arkamı donsem bir kızgın miyavlama duyuyorum

ayy kıyamam o an gözümün önüne geldi sevimli bir görüntü olur ama ya gerçi kedicik bir süre sonra sinirlenip napar bilemem :)

Valla ne yapılır bilemedim, kediyi mıncıkladıklağında sizde onu mıncıklasanız, bak böyle oluyor diye
Ya da hayvanı sıkıştırdığında yanına oturup sakince sevseniz böyle sevilir diye
Kedilerle çok içli dışlı bir yaşamım var, bazen ters tepkiler verebiliyorlar yani hiç tepki vermeyen hayvan çok can yakıcı bir şekilde ısırabiliyor Allah korusun. Kardeşim böyle mıncıklayarak severdi oğlumu, oda hiç sesini çıkarmazdı, bir gün burnunu ısırdı, hemde böyle orta, ince yerinden zor attık hastaneye, kanı durduramadık çünkü, sizin yine gözünüz üstünde olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…