• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızlarınızın ismini yazar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Tatlim_10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
608
1
66
Almanya
arkadaslaaaaaar cok yakin bir arkadasim hamile ve allah izin verirse kizi olacak...isim bulmakta zorluk cekiyor
aklima siz geldiniz :66:...bircogunuz anne yada anne adayi

buraya kizlarinizin isimlerini yazarmisiniz??? hem arkadasima hemde baska anne adaylarina yardimci olmus olursunuz

simdiden cooook tesekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim

Benim iki kızım var birinin adı Serra digerinin ki Ayse Beril
Ama değişik diye tutturursa kiZ kardesimin ismi Mislina... Kuran da geçiyor vede karınca duasında ... Hz ısa gelmeden önce Allah'a inanan 7 uyurlardan birinin adi

ceylin-ecrin-
muna- azelya-sitare
valla bunlar benim beğendiğim isimler ama kendime sakladığım 3 isim var onlar sır:)

Ben de Derin ismine taktım, çok güzel görünüyor.
Bir de benim yengem var hafız kendisi, bir ismin anlamı güzelse eğer onun illa kur-an da ve ya duada geçmesine gerek yokmuş.
İlla dini isim olsun diye uğraşılmasın yani, isim kulağa hoş geliyor ve anlamı da güzelse o ismi koyun ^^

illa kuranda gecen veya dini isim olsun diye kulaga hos gelmeyen isimler koymayi pek uygun bulmuyorum ya:44:

tabiki de gerekmiyor o zaman büdü de koyulur tek husus kuranda geçmesi olsaydı..
bunlar bana göre güzel isimler. insanların isimlerinin etkilerinde yaşam sürdüğüne inanıyorum. ki bununla ilgili birsürü açıklamalar da var.
o yüzden anlamı oldukça önemli benim için ve bu saydığım isimlerde tanıdığım ve bildiğim insanların ne şekilde duruşları olduğunun gözlemini yaptığımda daha da çekici geliyor....
tabi ki bu seninle benim bakış açılarımızın farklılığına göre farklılaşır. ama ben sırf dilaver cebeci nin sitare şiirine olana sevgim için bile bu ismi koyabilirdim....

sitare: kabenın örtüsü demek
muna: tanrının emri,sevgi anlamları var:)

farsça bliyorum ve sitare yıldız demek.ille her şeyi dine bağlamayın allah aşkına!
muna da arapçadır ve dilekler demektir. nereden nasıl anlam uytduruluyor anlamadım ya!

begüm
berra
su eda
asli berrak

siz degisik bir isim ariyorsunuz galiba, komsumun kizi oldu daha yeni, adini LINA koydular.
bir baska komsumda BELINAY koydu, bu aralar Eslem'de pek popüler.
sahsen asiye'yi cokk seviyorum, genc kizkende cok severdim, cok eski olmasina ragmen kalbimde her daim parlak durdu. kizim oldugunda muhakkak koymayi dusunuyorum.

sena
şeyda
rüveyda
buğlem
mahinur

bu isimlerde hoş :) :emir_bebek:

iki kızım olursa onu bilemiyorum,bir oğlan bir kız olursa adları rüveyda ile emir eymen olacak...iki erkek olursa emir ve eymen olacak inşallah :)

Son düzenleme:
yardimlariniz icin cok tesekkür ederim....
isimlerin cogu güzel

arkadasim ve esi ayse, fatma gibi monoton olmayan bir isim istiyorlar
birde kulaga hos gelen almanlarinda telaffuz edebilecegi bir isim istiyorlar yani ç, ş, ğ, ı siz
hele birde bazi isimlerin almancasi garip oluyor misal: Berk-Berg= berg almanca dag demek...cocukla dalga gecme ihtimali oluyor

yardimlariniz icin cok tesekkür ederim....
isimlerin cogu güzel

arkadasim ve esi ayse, fatma gibi monoton olmayan bir isim istiyorlar
birde kulaga hos gelen almanlarinda telaffuz edebilecegi bir isim istiyorlar yani ç, ş, ğ, ı siz
hele birde bazi isimlerin almancasi garip oluyor misal: Berk-Berg= berg almanca dag demek...cocukla dalga gecme ihtimali oluyor

yardım istemişsiniz ama sonrada ç,ş,ğ olmasın demişsin komik geldi kusura bakma ama bir taraftanda çok garip isimlerde önerilmiş muna mesela anlam güzel olabilir ama isim olarak türkçe konuşulan bir ülkede anlamsız bir kelime gibi duruyor

yardım istemişsiniz ama sonrada ç,ş,ğ olmasın demişsin komik geldi kusura bakma ama bir taraftanda çok garip isimlerde önerilmiş muna mesela anlam güzel olabilir ama isim olarak türkçe konuşulan bir ülkede anlamsız bir kelime gibi duruyor

Yurtdışında yaşadığımız için ve türkce alfabesi yurtdisindakilerden farklı olduğu için burdaki insanlar bazi harfleri söyliyemiyorlar ondan ş, ı siz istiyor arkadadim
Tabi herkesin kendi düşüncesi benim cocuğum olsaydı farketmezdi :)

benim kzımın adı DEFNE..

kızımın adını soran yaşlı teyzeler anlamasa da ben kızımı ve ismini çok seviyorum

illa kuranda gecen veya dini isim olsun diye kulaga hos gelmeyen isimler koymayi pek uygun bulmuyorum ya:44:

evet doğru
kulağa hoş gelip gelmemesi bi yana bazen edat bağlaç veya tek başına anlam ifade etmeyen kelimeler isim olarak konuluyo ve arapçaya az çok hakimiyeti olan biri ismin ne anlama geldiğini ya da bi isim olarak abes durduğunu anlayabilir.internetteki isim karşılıklarına da çok güvenmemek lazım kimi yerlerde yanlış mana verilebiliyor

Back
X