- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.678
- 748
- 49
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ELVİN: rengarenk anlamında. ama türkçe , arapça veya farsça değil
Elvin arapça kökenli ve anlamı cennette bir çicektir
hayır elvin arapçadır, levn kökünden gelir. levn renk demektir elvin de rengarenk. biriniz kökeni diğeriniz anlamı tutturmuşsunuz :) yalnız ne olur her şeye "cennetteki bilmem ne" diye anlam uydurmayın ya!
hem farsça hem arapça biliyorum ve asıl branşım türk dili ve edebiyatı. ferit devellioğlu'nun osmanlıca ansiklopedik lügatine bakabilirsin. buradan indirebilirsin : Ferit Devellioğlu - Osmanlıca Türkçe Ansiklopedik Lügat | Tarih ve Medeniyetvalla cnm ben çok araştırdım, arapça sözlük dahil, sözlüğe inamadım, arapça bilen imam dahi "elvin"in arapça olmadığını söyledi.
arnavut göçmeni komşum "elvin" ismini boşnakların kullandığını söylemişti.
ayrıca azerbeycandada erkek ismi olarak kullanıloıyormuş.
nette arapça kökenli olduğu geçiyor bazı sitelerde ama değilmiş
peki cnm sen hangi kaynaktan öğrendin?
ben uzunca bir süfre araştırdım bulamadım
hem farsça hem arapça biliyorum ve asıl branşım türk dili ve edebiyatı. ferit devellioğlu'nun osmanlıca ansiklopedik lügatine bakabilirsin. buradan indirebilirsin : Ferit Devellioğlu - Osmanlıca Türkçe Ansiklopedik Lügat | Tarih ve Medeniyet
benim kızımın adısı da zeynep babannesinin adını koyduk.. aslında elvin istemiştim.. onu da göbek adı yaptık![]()