• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızlarınızın ismini yazar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yeğenlerim var ikiside kız
Adları Ceren Sude ve Burcu
Prenseslerim :69:

Benim isimim Deniz olduğu için uyumlu olsun diye ilerde olur da kızım olursa Dalya yada Derin koymayı düşünüyorum.

ELVİN: rengarenk anlamında. ama türkçe , arapça veya farsça değil

Elvin arapça kökenli ve anlamı cennette bir çicektir

hayır elvin arapçadır, levn kökünden gelir. levn renk demektir elvin de rengarenk. biriniz kökeni diğeriniz anlamı tutturmuşsunuz :) yalnız ne olur her şeye "cennetteki bilmem ne" diye anlam uydurmayın ya!

hayır elvin arapçadır, levn kökünden gelir. levn renk demektir elvin de rengarenk. biriniz kökeni diğeriniz anlamı tutturmuşsunuz :) yalnız ne olur her şeye "cennetteki bilmem ne" diye anlam uydurmayın ya!

valla cnm ben çok araştırdım, arapça sözlük dahil, sözlüğe inamadım, arapça bilen imam dahi "elvin"in arapça olmadığını söyledi.
arnavut göçmeni komşum "elvin" ismini boşnakların kullandığını söylemişti.
ayrıca azerbeycandada erkek ismi olarak kullanıloıyormuş.
nette arapça kökenli olduğu geçiyor bazı sitelerde ama değilmiş
peki cnm sen hangi kaynaktan öğrendin?
ben uzunca bir süfre araştırdım bulamadım

valla cnm ben çok araştırdım, arapça sözlük dahil, sözlüğe inamadım, arapça bilen imam dahi "elvin"in arapça olmadığını söyledi.
arnavut göçmeni komşum "elvin" ismini boşnakların kullandığını söylemişti.
ayrıca azerbeycandada erkek ismi olarak kullanıloıyormuş.
nette arapça kökenli olduğu geçiyor bazı sitelerde ama değilmiş
peki cnm sen hangi kaynaktan öğrendin?
ben uzunca bir süfre araştırdım bulamadım
hem farsça hem arapça biliyorum ve asıl branşım türk dili ve edebiyatı. ferit devellioğlu'nun osmanlıca ansiklopedik lügatine bakabilirsin. buradan indirebilirsin : Ferit Devellioğlu - Osmanlıca Türkçe Ansiklopedik Lügat | Tarih ve Medeniyet

Son düzenleme:
hem farsça hem arapça biliyorum ve asıl branşım türk dili ve edebiyatı. ferit devellioğlu'nun osmanlıca ansiklopedik lügatine bakabilirsin. buradan indirebilirsin : Ferit Devellioğlu - Osmanlıca Türkçe Ansiklopedik Lügat | Tarih ve Medeniyet

çok teşekkür ederim, bu konu benim için çok önemliydi. Sözlüğü indirdim. "levn" ve "elvan" geçiyor ama tek başına "elvin" yazmıyor.
sen "levn" kökünden geldiğini belirtmişsin zaten. (levn: (a.i.c. elvan) 1. renk, boya; sıfat. (bkz. fam). 2. nevi, çeşit,
(bkz: gün). 3. beniz, yüzün rengi.)
elvin'in levn kökünden geldiğini nasıl anlıyoruz?
sakın yanlış anlama bilmediğim için soruyorum, çünkü kızımın ismnini kim duysa yabancı ismi nerden buldun diyip duruyorlar

Back
X