- 18 Temmuz 2014
- 1.650
- 1.570
- 163
- Konu Sahibi karmakarisik56
CANIM adam bekar. Esim yillardir taniyor. Bende az cok tanıyorum ickisi kumari yok Allah sahibine bagislasin esmer boylu poslu yakisikli cocuk. O da kiz gibi aynen namazinda niyazinda cok temiz cok efendi biri. Neseli esprili . Valla kacirirsa kiz kaybeder gibime geliyor. Zaten kötü biri olsa asla kefil olup bu islere ugrasmazdik.Öncelikle adamın niyeti ciddi mi (anlaşırlarsa evlilik düşünüyor mu), önceki hayatında bilinmesi gereken kötü tecrübeleri (aldatma,boşanma vb), ya da kötü alışkanlıkları (kumar, içki vb) var mı iyice öğrenin... İleri de böyle sorunları olduğunu bildiğiniz birine aracılık yapmış olmak istemezsiniz...
Eğer herşey yolundaysa, kendi arkadaşınıza evlenmeyi düşünüp düşünmediği, bir aday olup olmadığını sorun... Beklediğiniz cevabı verirse, eşinizin arkadaşının ciddi, iyi niyetli bir genç olduğunu ve onu çok beğendiğini söyleyin. Yalnız gururlu bir insandır direkt tanımadan dinlemeden "hayır" dersen, şimdiki zamane adamları gibi yapışıp ıstar etmez, düzgün biridir diyin. Bence rddetme, bir konusun çay için öyle karar ver diyin. Ve herseyi onlara bırakın böylece.... Hayırlısı...
Ayy o degil de kendi isime bu kafar ugrasmadim ya...

Ben esime soyledim dedim ki kizla acik acik konusayim : elciye zeval olmaz bak eşimin o gumku arkadaşı senden hoslaniyor niyeti de son derece ciddi. Bi tanimak istermisin . Ama hayir dersen gururlu biridir yapiskan degildir seni rahatsız edici hareketlerde bulunmaz diyeyim.. dedim. Esim de ben cocuga bi sorayim tamam derse soyle dedi..