Kizlarrrr ve bebeğimin kafası yamuk 😭

Benim oğlumunda yamuk bebekken saçları azken gözüm sürekli o bölgedeydi, doktorum sıkıntı yok dedi sadece estetik ama ben o güzel günlerimizi kaygi üzüntüyle heba ettim pişmanım bu kadar çok taktığımda,sonuç halen yamuk ama saçları kapatiyo çok yakışıklı dört yaşında eğer kontrollerde problem yoksa zerre kadar üzülmeyin!!!saçlar uzayınca hiç belli olmuyor

Sizin bebekte tek bölgedemiydi? yüzü asimetrik durmadı mı?yada ne sağ farklı sol farklı mıydı?

Rica ederim ne demek. yardımcı olduysam ne mutlu bana bizimki kafasına üstten bakınca bir taraf daha çıkık diğer taraf inik sürekli yattığı yer ezilmiş olduğu için yamuktu ama dediğim gibi 3 aylık sürede baya düzeldi bariz belli hatta hiç kalmadı gibi birşey.
Estetik açıdan çok sorun edenler kask tedavisi görüyor. Hatta biz bir Dr a gerek var mı diye sorduğumuzda gerek yok zaten düzelecek dedi. İki kulağı aynı eşitlikte mi Diye baktı mesela bir kulağı üstte diğer tarafı altta olsa tedaviyi önerecekti. Ama kulakları arkadan bakınca aynı hızada olduğu için gerek görmedik.. sizde o şekilde bakın bebeğe kontrol edin yani en azından ne kadar yamukluk olduğunu anlarsınız.
Bu arada önden bakınca yüzüne hiç belli değildi. Sorun tamamen arkadan bakınca ve üstten tepeden bakınca görünüyordu.

Yardımcı oldunuz ayrıca içim rahatladı tekrar teşekkür ederim kulakta bı sıkıntı Yok, anladığım kadarıyla aynı sizinki gibi benim bebekte düzelir diye düşünüyorum bende dediklerinizi uygulamaya başlamıştım zaten birde sağ tarafına çok dönüyor benimki istese solada döner ama sağ daha rahat geliyor ona,bununda etkisi olduğunu düşünüyorum döndürme egzersizlerini de ayriyeten yaptırıyorum anne olmak ne zormuş

Rica ederim evet bencede aynı şeylerden bahsediyoruz aynı yanı durumumuz. Birde şuan bebeğiniz küçük büyüdükçe sürekli yüz üstü vakit geçirmek isteyecek, hatta yüz üstü kendi yatacak benim bebeğim bir aydır sürekli yüz üstü vakit geçiriyor, yüz üstü yatıyor zaten bariz düzelmeyi 5 -6 ay arasında fark ettik.
Zamanla senin bebeğinde aynı olacak. Şimdilik sen kontrol edersin dediğim aylara gelince kendi zaten dediğim şekilde vakit geçireceği için otomatik kendi egzersizlerini kendi yapacak. Drlar o yüzden düzelir diyorlar. İnşaallah düzelecek canım

oğlumun 2 buçuk aylıkken kafasının arka kısmı epeyce uzundu. çocuk doktoruna kontrolde sormuştum, biraz da alay ederek artık çok düzelmeyeceğini söylemişti. yatmasına çok dikkat etmedik, yüz üstü rahat ediyordu en çok öyle yatırıyorduk. şimdi gayet muntazam, yuvarlak bir kafası var. demem o ki geçer kafanıza takmayın

Yeğenim öyle.suan 6aylik yavaş yavaş geçiyor önden bakınca kafasının arka tarafı baya yamuk duruyordu.Sanki sağ taraf soldan yüksek gibi yani

İnşallah ya, teşekkür ederim

İnşallah canım ya teşekkür ederim

Duzelir biraz sağ tarafına birazda sol tarafına yatir büyüdükçe düzeliyor benim oğlumda öyledi

Ay inşallah düzelir üç gün sola 1 gün sağa yatircam bir hafta on gün değişiklik görürüm inşallah
Söyle yap uyudumu sağ yatır uyandimi solla biraz sırt üstü sürekli çevir ucgun sola bir sağa olmaz hep aynı tarafa yatırma genelde uyuyunca solla yatır boğazında kusmuk kalmasın uyanica sağına yatir merak etme duzelir

Uyunca solla tarafına yatir

Sadece bir kaç gün aynı tarafa yatircam düzenlediğini farkettigim an eskisi gibi eşit yatircam uyanıkken zaten sağ sol sırt üstü yatıyor sadece uyuduğu da aynı tarafa yatircam

Canım benim de bebeğim aynı durumda ama düzelmedi merak ediyorum seninki düzeldi mi

Canım benimde 3.5 aylık bebeğim var aynı dertten muzdaribim bu düzelme oldu mu

Canım benimde 3.5 aylık bebeğim var aynı dertten muzdaribim bu düzelme oldu mu
Evet canım düzeldi o zamanlad baya takmıştım bende yanlız ben bide bir ay boyunca neredeyse hep bi tarafa yatırdım yani düzelmesini istediğim tarafta yatırdım gece gündüz,bide durduğu sürece yiz üstü bıraktım beş dakika bile olsa yaptım

Ayy bide sana bi şey daha sorsam. Şimdi sol tarafınin aşağı kısmı düzlesti sol tarafa göre, tepesi yüksek kaldı. Bu sefer soluna yatirinca da hep orası duzlesiyor acaba sağa mi yatirsam birazda sence. Eğer musaitsen özelden kafasinun fotoğraflarını atsam bir baksan olur mu

Olur olur ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…