Kızlarrrrr.....Turşu yapıyorum... yardım ve fikirlerinize ihtiyacm varrrr

Ayy kızlar... konu taşınmadan şöyle kıtır kıtır çok tuzlu olmayan turşu yapan Marifetli hanımlar.tam tarifinizi yazıverin de bizler de yapıverelim.Ohhh bi güzel yiyelim.benim turşularım yumuşuyor malesef
Malzemelrini yika hangi kaba koyacaksan en alta biraz nohut koy sonra malzemeni koy aralarina sarimsak at.
Baska bi kaba su,sirke,limontuzu,kayatuzu,cok az toz seker koy karisitir.tadina bak tuzu boyle dilinde hisset yemeklik tuzdan biraz fazla olacak.
Kapagini sikica kapat serin yere koy 20 gune kadar unut onu;)
Afiyet olsun

Malzemelrini yika hangi kaba koyacaksan en alta biraz nohut koy sonra malzemeni koy aralarina sarimsak at.
Baska bi kaba su,sirke,limontuzu,kayatuzu,cok az toz seker koy karisitir.tadina bak tuzu boyle dilinde hisset yemeklik tuzdan biraz fazla olacak.
Kapagini sikica kapat serin yere koy 20 gune kadar unut onu:KK66:
Afiyet olsun

turşulara yemeklik değil kaya tuzu iyi oluyor

Ayy kızlar... konu taşınmadan şöyle kıtır kıtır çok tuzlu olmayan turşu yapan Marifetli hanımlar.tam tarifinizi yazıverin de bizler de yapıverelim.Ohhh bi güzel yiyelim.benim turşularım yumuşuyor malesef

konu sahibinin yaptığı gibi önce tuzlu su yapıp sonra sirkeli su yaparsanız yumuşamnaz

ama ilk su çok tuzlu olacak

eskiden taze bir yumurta ile ölçerlerdi suyu

tabii şehirdeki taze yumurtaların ne kadarı taze bilemeyiz

tuzu yani kaya tuzunu bir kaba dökeceğiz suyu döküp eriteceğiz ama büyük kap kova gibi falan sonra içine yumurtayı atacağız az tuzlu ise yumurta üstüne çıkmaz gerektiği kadar tuzlu ise yumurta yüzer

tadına bakınca çooook tuzlu gelir bize

işte bu suda bekleteceğiz önce salamura yaprak gibi olacak

yenileceği zaman yakın da sirkeye alacağız

Bir Derdim Var bölümüne uygun olmayan konular kapatılmakta ve konu sahibesine uyarı verilmektedir.

Lütfen konuları uygun bölümlere açınız Yemek Tarifleri

Back
X