Kızlık soyadı kullanmak

Evlendiğimde kocamın soyadını taşımayacağım.
Babamın soyadı kalacak.

Kesinlikle başkalarının lafı umrumda olmaz.
Çok anlam yükleniyor şu soyad alma olayına. Ben ise kabullenemiyorum kendimi bildim bileli ismimle birlikte kullandığım soyadımı evlenince kesip atmayı.
Kesinlikle böyle bir şey yapmayacağım.
Benim fikrim, benim tercihim. Başkaları b*k yesin. Kendi işine gücüne baksın.

yasalara göre sadece baba soyadı olmuyor şu anda.
ya sadece eşinki ya da hem baba hem eşin soyadını almak zorunda kadınlar.
bunda bile özgürlük yok bize :KK62:

ben de kendi soyadımı da kullanıyorum, eşime sormadım bile, neden sorayım ki hem :)
mis gibi çok spesifik bir soyadım var, hatta isim soyadı kombinasyonuyla Türkiye'de tek bile olabilirim :))
eşimin soyadını sadece resmi işlerde ekliyorum yanına :)

İkisinide kullanırken uzuunnn bir isim çıksada ortaya ben ve eşim mutluyuz... O esprilere bende maruz kalıyorum elbette ama umrumdışı :KK76:

Üstünde durdugum bir durum olmadi esimin soyadini kullanıyorum..
feministliklede alakali yokki ama nedense cevre faktörü irdelerde irdeler

Evlendiğimde kocamın soyadını taşımayacağım.
Babamın soyadı kalacak.

Kesinlikle başkalarının lafı umrumda olmaz.
Çok anlam yükleniyor şu soyad alma olayına. Ben ise kabullenemiyorum kendimi bildim bileli ismimle birlikte kullandığım soyadımı evlenince kesip atmayı.
Kesinlikle böyle bir şey yapmayacağım.
Benim fikrim, benim tercihim. Başkaları b*k yesin. Kendi işine gücüne baksın.
Eğer evlenirseniz bir tek kendi soyadınızı kullanamazsınız,hem babanızın hem de eşinizin soy adını kullanırsınız.

yasalara göre sadece baba soyadı olmuyor şu anda.
ya sadece eşinki ya da hem baba hem eşin soyadını almak zorunda kadınlar.
bunda bile özgürlük yok bize :KK62:

ben de kendi soyadımı da kullanıyorum, eşime sormadım bile, neden sorayım ki hem :)
mis gibi çok spesifik bir soyadım var, hatta isim soyadı kombinasyonuyla Türkiye'de tek bile olabilirim :))
eşimin soyadını sadece resmi işlerde ekliyorum yanına :)

Eğer evlenirseniz bir tek kendi soyadınızı kullanamazsınız,hem babanızın hem de eşinizin soy adını kullanırsınız.

Yaaa inanamıyorum. Sanki bir ara artık öyle bir şey olabilecek demişlerdi.
Bu ne saçmalık ya. =(( Gerçekten üzüldüm. Belki ben evlenene kadar öyle bir hak verilir de ben soyad ekletmem.

Ben evlenince sadece esimin soyadini kullanmayi dusunuyorum..
Ama kendi kizi icin bile "kocasininkini kullansin artik kocasinin oluyor" diyebilen ve resmen kizina mal muamelesi yapan bir adam hic muhattabim bile olamaz zaten..

Bu kadına tanınmış bir hak.Burda erkeğin söz hakkı zaten yok.
Kimseyi takmayın.Size bu şekilde yaklaşanlarada bu bana verilen bir hak ve ben böyle uygun gördüm deyip geçin.

bende babamın soyadını kulladım ve eşimle hiç konuşmadım . tartışmadık. kimsede sorgulayamazz. ÇÜNKÜ akrabayızzzzzzzzzzz :D :D HAHA mecburiyetten yani. soyadlarımız aynıı

Bu aslında iş hayatında adını duyurmanla alakalı.

Geleneklerimize ve soy ağacına göre eşinin soyadını alırsın.
Kendi soyadını kullan ama çok zor yaa.
Benim de arkadaşlarım çift isimli. hem kendi soyadı hem eşinin soyadı japon isimleri gibi. Gerek yok bence. Eşinin soyadını taşımak güzel.

Evlenince düşünürüm :D

Ben de cift soyadi kullananlardanim. Soylenisi zor ve hicbir zaman ilk seferde anlasilamamis olmasina ragmen, soyadima asik olmamdan kaynakli bir tercihti. Etrafin soyledigi gibi benim feministligim ya da esimin kilibikligiyla ilgili bir durum degil bu. Esimin zerrece sorun etmeyip hatta kadina saygi gostergesi diye adlettigi icin gururla dillendirdigi bir durum kimseyi ilgilendirmesin,germesin bir zahmet.

Back
X