Kızlık Soyadı

Bende aynen bu şekilde idim
Son konuma bak.
Sonrasında nd oluyor anlarsın.
Not : dogdugum gunden beri beni buyuten babamın soyadını hala kullanıyorum
Pişman değilim.
Her konuda arkamda hicbir seyime karismaz. Butun mobilyalari benim zevkime gore aldik gikini cikarmadi. Ama bu konuda niye boyle yapiyor anlamiyorum.

selam canim benim.biliyorsun bahsetmistim bizde aldik nikah tarihimizi.bnde kullanicam soyadimi.nisqnlin neden tepki verdiki anlayamadim sakin bi sekilde konusmaya calis cnm.uzuldum gercekten
Bilmiyorum ki canim anlamiyorum. Cok sinirliyim ve cok uzuluyorum. Kisa bir sureligine burda ve bize zamani zehir ediyor suan. Konusmak care degil duymuyor beni.

Ben de sadece eşimin soyadını taşımayı düşünüyorum. Buna rağmen sevdiceğime çıtlattım böyle böyle olsa diye suratı değişti. Bana göre çok manasız tepki göstermiş sonuçta komple onun kütüğüne geçiyorsun ne olacak bir soyaddan? Bu kadar karşındakinin canını sıkmaya gerek yok. Sanırım son anda olmasından kaynaklı en başından söylenseydi böyle tepkiler vermezdi.

Yaa ben kizlik soyismini kullanmayi pekte mantikli bulmuyorum.. Bana gore oyle hani iki isim olurda iki soyisim nedir ya :) hangi soydan oldugun belli olmuyo :)
Ben adimin yaninda sadece sevdigim adamin esimin soyismini tasimaktan gurur duyuyorum

Ben kızlık soyadımı kullanmayı çok istedim ama annem hep kızım ilerde çok zorluk çekersin derdi (devlet prosedürleri, bilumum başka yerler,falan filan) annem çok çekmiş çünkü. Bende eşimin soyadını aldım ama kabullenmem biraz zaman aldı :) Pişman değilim.o benim hayat arkadaşım nişanlınız biraz abartmış bence.

Ay kusura bakmayin da cok garip yaa. Yani isteginiz cok dogal, ben de boyle olmasini isterdim. Hani oyle hayati bir mesele de degil ki. Neyi ispat etmeye calisiyor onun soyadi da eklenecek sonucta. Bence iyi yapmissiniz. Boyle bir seyi mesele haline getirmesi bile komik. Umarim hatasini anlar

Ben eşiminkini kullanıcam ama tek sebebi soyadımın zor anlaşılması ve gerçekten sevmemem. Eşimin soyadıyla daha karizmatik bir ismim oluyor. Ama soyadım anlaşılır olsaydı ikisini de kullanırdım, kimse de karışamazdı.

Butun hayatimizi etkileyecek bir kararmis oyle diyor nesini etkileyecekse sanki onun soyadi eklenmeyecek. Istemiyosan vazgecebilirsin hala evlenmedik seni zorlayan yok dedim.
Hic te etkileyecek bi karar degil canim. Sonucta esinin nufusuna kayitli oluyosun iki turlude.. Kizlik soyismin sadece goruntude kaliyo.benim icin tek sıkınti su oldu.benim kizlik soyismimin anlasilmasi zordu esiminkide zor. Resmi bi islem yapilirken karsi tarafa anlatmakta baya zorluk cekiyorum.ama yinrde memnunum

İyi yapmışsın üzme kendini. Nişanlın da alışacak illa bu duruma.
Ben de çift soyisim kullanıyorum. Ha şimdi pişmanım bu duruma. Eğer çalışıyor ve imza yetkin falan varsa çok zor oluyor. Benim çalıştığım kurum mail adresini eşimin soyismiyle oluşturmuş, masamdaki isimliğim eşimin soyismiyle. Resmi yazışmalarda falan zor oluyor maalesef bu durum. Bir de kendi soyismim aynı zamanda unisex bir isim. Dolayısıyla isim karmaşası da oluyor.

bu konuyla alakalı hiç bir şekilde... ne konuşmuştuk nede yorum yapmıştık... imzalar atıltığında siz onunsunuz oda sizin... gerisi ankara nın bağları.... Allah başka sorun vermesin... Nişanlınıza da ufaktan çıtlatın... daha şimdiden böyle şeyler için surat asıyorsun... seninle işimiz var gibi imalarda bulunun... bu arada da hakkınız olanı kullandığınız için de sizinde zorlu biri olduğunuzu ufaktan çıtlatmış olursunuz.... Şimdiden tebrik eder... Mutluluklar dilerim....

Hiç anlamam bu konuyu ve büyük konuşmayım ama taviz vermem. Ben Bla bla olarak doğdum.Belli bir süre sonra bla bla bla oluyorum niçin soyadımı bırakayım,bu hak bana tanınmış. Ayrıca nişanlınızın yaptığını hiç doğru bulmadım. Tabi ki kendi soyadınızı kullanabilirsiniz,bunda ego savaşına dönüştürülecek bir şey yok,kaldı ki Türkiye'de artık AİHM içtihatlarıyla kadın yalnızca kendi soyadını kullanma hakkına da sahip. Tamam bu ülkemiz için biraz uçuk, ama çift soyadı kullanmak artık yaygın bir şey. Bence doğrusunu yapmışsınız. Destekliyorum. Umarım nişanlınız hatasını anlar,gönlünüzü alır.

Çift soyadı kullanıyorum memnunum, hiç de karışıklık olmuyor 3 ayrı ayrı isim olduğundan karşılıklar daha aza indiyor hatta. Aynı isimleri benzer soyisimleri kullanmayı seven milletiz zaten bu hali daha çok işime geldi. Eşim mobilyalara tabi ki karıştı evimizde beraber oturucaz diye ama soyismi kısmı; hayır, soyadımla ilgili kararımda fikirlerini belirtmeyecek kadar beni tanıyor.

Erkekler bu konuda takıntılı benim eşimde istememişti 2 soyadı taşımamı.
Ben kızlık soyadımı beğenmezdim zaten hep kızardım dedelerime daha güzelini bulamamışlar mı diye.

Benim soyadim uzundu esiminki de uzun o yuzden tercih etmedim hic. Ama biri kisa olsa ikisini birlikte kullanirdim. Esim de buna karismazdi kesinlikle.

Ben kullanmiyorum buda benim tercihimdi eşim istersen kullabnabilirsin demişti. Boyle takintilari olan erkeklerde varmis demekki ilginc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…