Kızlık Soyadı

Bu eskiden gelen bisey, nisanlinizda bu yüzden sorun yapiyor bence, yani "erkeklik" tasliyor, gurur meselesi gibi bisey... Herneyse artik... Halledersiniz umarim... Ben tek esimin soyismini tasiyorum, bana göre bu daha normal geliyor, yani bir aile oldugumuz belli, ama kullananlarida normal buluyorum... O degilde bisey sorucam... Cocuk olunca hangi soyismi aliyor? Tek babaninkinimi yoksa sizin gibi iki soyisimlimi oluyor? Vallah merak ettim... Yok iki soyismi alirsa ilerde diYelimki kiz ve oda kullanmak istiycek olacak sana üc soyisim ... Ayyy bu böyle uzar gider yaaa...

ufukta evlenme gibi bir durumum yok ama evlenseydim ben de soyadımı kullanmak isterdim ve kullanırım da büyük ihtimal . zaten bu soyad bir tek bizim ailede var .

"Hayatimizi etkileyen en onemli karar" dediği onun soyadını almanız mıymış? Saçmalık. Elbette nasıl istiyorsanız öyle yapmak en doğal hakkınız, bunu da ona soracak değilsiniz. İkinizin hayatını etkileyecek konularda elbette ortak karar alırsınız da, soyadı denen şey sadece kullanacak kişiyi ilgilendiren bir meseledir.

Ben erkek arkadaşımın soyadını bile almayacağım. Almaya için süresiz oturumumdan, pasaportuma kadar herşeyimi değiştirmem gerekecek bunun için de İstanbul, Köln, Johannesburg arası mekik dokumam lazım, bugün konuştuk, "bir soyadı için o kadar uğraşmanı istemem, sana uygun olanı yapalım" dedi. Birçok kadın çift soyadı kullanıyor zaten burada yazılanları da okutun, belki fikri değişir.

Kadınların en büyük sorunlarından biri bence bu; düşünmek ama söylememek..!
O saatlerce surat asıp, düşünüp, kafasında kurarken size söylemek yerine ailenin yanına gittiğinizde söylüyorsa;
siz de aynen onların yanında söyleseydiniz keşke bu düşüncelerinizi..
Aynı şekilde; "benim de bir ailem ve soyadım var, devletin bana verdiği hakkımı tabii ki kullanacağım" diye söyleyin..
İlla ki bahane gerekiyorsa, " kredi kartlarımı ve diğer belgelerimi kullanabilmem için kendi soyadımı da ekletmem gerek.. değiştirmeye kalkarsam prosedürler filan çok uzun ve zor iş" diyebilirsin..
Bazı erkekler nedense çok önemsiyor bu soyadı olayını.. sanırsın ki hepsi kraliyet soyundan geliyorlar..

Herkese fikirleri icin tesekkur ediyorum. Pisman degilim. Kendisine de soyledim. Yumusamaya basladi. Kabullenmeyip ne yapacak ki verdim dilekceyi istemiyorsa evlenmesin :) Ailesi onlarla yasamami istiyordu o konuyu halletti. Hatta annemlerin iki ust katinda bos bir daire var orayi kiralamak istiyoruz. O yok ben de tek basima yasayacagim icin ailemin destek cikmasi adina. Biraz fazla kira istiyorlar eger anlasabilirsek orayi tutacagiz. Ailesini bu konuda da ikna etti. Kimse bana bir sey demedi. Bunca seyde arkamda olan adam bir soyadi meselesine takti ona sasiriyorum :/ En son konustugumda ikna oldu gibi iyi davrandi. Kotu biri degil orada bana baski yapmadi yapamazsin diye sen bilirsin dedi. Sonradan bir surat bir laflar ki sormayin. Alisacak artik. Ailesinin henuz bu durumdan haberi olmadigini soyluyor. Olunca da bir sorun cikip yuklenir mi bana tekrar bilmiyorum.

Hayatınızı etkileyen en önemli kararın bu olduğunu düşünüyorsa evlenmeyi bir daha düşünün.
Ben de aynen bunu soyledim :) Erkek egosu sanirim sacmaladi yani. Bir ust mesajimi da okuyup tekrar yorum yapar misiniz rica etsem :)

Şuna "kızlık" soyadı denmesinden nefret ediyorum ya.
Nasıl istiyorsanız öyle kullanın, anlayışla karşılaması gerektiğini düşünüyorum.
Ben de hoslanmiyorum ama kanunlarda bile oyle yaziyor ben de o nedenle oyle yazdim.

ben kullanmıyorum, uzun olur diye istemedim. eşimde kullanmamı istemezdi.
Dini açıdanda kullanılması doğruymuş.

Ben de aynen bunu soyledim :) Erkek egosu sanirim sacmaladi yani. Bir ust mesajimi da okuyup tekrar yorum yapar misiniz rica etsem :)

Şimdi okudum hemen benden önce yazdığınız için görmemiştim.

Önceki konunuzu da biliyorum ev tutmanızla ilgili. Ev konusunda yanınızda durmuştu kararlı bir şekilde.

Siz saçma beyanlarına tepkinizi belirtmeye devam edin. Çünkü ''Biz böyle gördük.'' bastırılmazsa ileri gidebilecek bir mentalite aslında.

Çok mutlu olmanızı dilerim.

Cok tesekkur ederim. Cok mantikli bir adamdir bazen sacma sapan seylere takilip beni boyle uzuyor sok oluyorum. Herkesin taktigi bir sey var buda onun takintisi sanirim. Son konusmamiz iyi gecti dedigim gibi. Insallah hepimiz cok mutlu oluruz.

hayır yanlış anladınız kızlık soyadımızı kullanmak doğruymuş
peygamber efendimiz kızlara soyadınızı terketmeyinki hangi aileden geldiğiniz belli olsun demiş:)
Allah senden razi olsun arkadasim bu cok iyi oldu. Ailesi bir sey derse ben de bunu soylerim :)) Nisanlimi zaten takmiyorum ikna oluyor son konusma basarili gecti :)

Zaten onun kütüğüne geçeceksin Artı Çocuklarınız olduğunda onlarda eşinin soyadını alacak.. Bunları göz önünde bulundurursa verdiği tepki çok Saçma olmuş.. Ha gerçi bende sadece eşimin soyadını kullanıyorum ama surat yapsaydı inadımdan kızlık soyadımı da alırdım :)

Allah senden razi olsun arkadasim bu cok iyi oldu. Ailesi bir sey derse ben de bunu soylerim :)) Nisanlimi zaten takmiyorum ikna oluyor son konusma basarili gecti :)
kiimmmm tutar seni yürü be arkadaşım:)))
umarım ikna edersin mtluluklar canım Allah sendende razı olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…