- 21 Mart 2013
- 7.876
- 4.308
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor.
Ben de aynen bunu soyledim :) Erkek egosu sanirim sacmaladi yani. Bir ust mesajimi da okuyup tekrar yorum yapar misiniz rica etsem :)Hayatınızı etkileyen en önemli kararın bu olduğunu düşünüyorsa evlenmeyi bir daha düşünün.
Ben de hoslanmiyorum ama kanunlarda bile oyle yaziyor ben de o nedenle oyle yazdim.Şuna "kızlık" soyadı denmesinden nefret ediyorum ya.
Nasıl istiyorsanız öyle kullanın, anlayışla karşılaması gerektiğini düşünüyorum.
Yok size demedim zaten genel bir sitem benimki.Ben de hoslanmiyorum ama kanunlarda bile oyle yaziyor ben de o nedenle oyle yazdim.
ben kullanmıyorum, uzun olur diye istemedim. eşimde kullanmamı istemezdi.Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Ben de aynen bunu soyledim :) Erkek egosu sanirim sacmaladi yani. Bir ust mesajimi da okuyup tekrar yorum yapar misiniz rica etsem :)
Nasil yani dinimizde sadece kocanizin soyadini kullanmaniz caizdir diye bir sey mi var? Bir yasima daha girdim.ben kullanmıyorum, uzun olur diye istemedim. eşimde kullanmamı istemezdi.
Dini açıdanda kullanılması doğruymuş.
hayır yanlış anladınız kızlık soyadımızı kullanmak doğruymuşNasil yani dinimizde sadece kocanizin soyadini kullanmaniz caizdir diye bir sey mi var? Bir yasima daha girdim.
Cok tesekkur ederim. Cok mantikli bir adamdir bazen sacma sapan seylere takilip beni boyle uzuyor sok oluyorum. Herkesin taktigi bir sey var buda onun takintisi sanirim. Son konusmamiz iyi gecti dedigim gibi. Insallah hepimiz cok mutlu oluruz.Şimdi okudum hemen benden önce yazdığınız için görmemiştim.
Önceki konunuzu da biliyorum ev tutmanızla ilgili. Ev konusunda yanınızda durmuştu kararlı bir şekilde.
Siz saçma beyanlarına tepkinizi belirtmeye devam edin. Çünkü ''Biz böyle gördük.'' bastırılmazsa ileri gidebilecek bir mentalite aslında.
Çok mutlu olmanızı dilerim.
Allah senden razi olsun arkadasim bu cok iyi oldu. Ailesi bir sey derse ben de bunu soylerim :)) Nisanlimi zaten takmiyorum ikna oluyor son konusma basarili gecti :)hayır yanlış anladınız kızlık soyadımızı kullanmak doğruymuş
peygamber efendimiz kızlara soyadınızı terketmeyinki hangi aileden geldiğiniz belli olsun demiş:)
kiimmmm tutar seni yürü be arkadaşım:)))Allah senden razi olsun arkadasim bu cok iyi oldu. Ailesi bir sey derse ben de bunu soylerim :)) Nisanlimi zaten takmiyorum ikna oluyor son konusma basarili gecti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?