Kızlık Soyadı

Ben de oyle soyledim :) Dert etmiyorum artik genel kaniyi merak ettim bu konuda :)

O kadar şeyi yaptığı için bir soyadı almayı da bana çok görmesin diye düşünmüş olabilir mi? Biraz ince düşünce erkekler için ama. Yoksa sadece öyle gördüğü, üstünlük istediği için mi? Hoş her şekilde buna "Hayatimizi etkileyen en onemli karar" demesi çok saçma. Siz anlaşın huzurla sağlıkla yaşayın da neresi hayati bunun :) Biraz bozulabilir de abartılı bir şey yok..
Benim soyadım uzun maalesef muhtemelen de uyumsuz olur, zor olacak gibi ileride, ama çok isterdim, ne kadar eşimin kütüğüne geçsem de benim "özüm" başka, bu değişemez ve ben de bunu terketmek istemiyorum. Bu çok doğal. Belki diğer soyadı kısa olursa düşünürüm ama diğer türlü çok zor görünüyor.
Bir keresinde bir kız arkadaşımla konuşurken(o zaman sevgilisi vardı) konu nasıl açıldı hatırlamıyorum "aa olur mu öyle o da istemiyor ben de istemem, onun soyadını alırım sadece" gibi bir tepki vermişti, o an garipsemiştim, olabilir tabi ama beklemiyordum sanırım "aa olur mu" diye bir tepki :) Vallahi hiç gelemem böyle şeye, yapmayacağım varsa da yapasım gelir :)

Ek olarak sadece kendi soyadım kalsın da istemem sanırım.. Eşiminki de olsun diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Bütün hayatınızı nasıl etkileyecekmiş bu durum merak ettim, söylesinde bizde bilelim.

Gayette ıttırıktan bi mevzu, resmi işlemlerde eşinin soyismini kullanıosun zaten, bi tek nüfus cüzdanında yazıo..

Ben kendi soyadımı kullanmıyorum. Zaten uzundu, İspanyol futbolcu zannedilmem olasıydı.

Bir de sizin kararınız tabii saygı duyuyorum birçok kadın da bunu destekliyor ama bu soyadı olayının da biz kadınlar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum. soyadımı babamdan almışım o da babasından almış soyadı kanunuyla nüfus memuru ya da dedem öyle uygun görmüş. ee yani burada benim bir tercihim, bir katkım, bir emeğim, bir başarım var mı ki neden böyle delicesine beni tanımlayan tek şeymiş gibi sahipleneyim adımı soyadımı? x, y, z ne fark eder?

Ama şunu anlarım kadın kendi adı soyadıyla belli bir kariyer yapmış ve öyle tanınmıştır haliyle değiştirmek istemez. Bu mantıklı bir gerekçe ama aksi türlü biraz "ben bireyim, birilerinin eşi değilim, ben özgürüm" kompleksi gibi geliyor bana.

Aslında kendi soy isminizi kullanmanın pek bir mantığı yok. Çünkü evetü zaten nüfus kağıdında yer alacak,devlet işlerinde filan ama sadece o kadar. Yani evlatlarınıza kendi soy ismini veremiyorsunuz eşinizin soy adı yanında. Yani soy yürütmek, nesilden nesile devamını sağlamak gibi bir misyonumuz olamıyor sadece soy ismimizden vazgeçmemek sorulduğunda kendi soy ismimizi de söylemek ve kağıt üzerinde olan birşey. Ben mesela istemedim çünkü zateb açıkçası sevmiyordum anlamı olan birşey değil söylenmesi zor anlamıyorlar filan eşimin soyadından memnunum bir erkek kardeşim var zaten o versin evlatlarına yürüsün soyadı ama kullananlara da çok saygım var o ayrı ve gayet insani bir istek. Sadece uzun olması filan sorun olabilir. Ama bunun için dilekçe veriliyor filan prosedürleri var diye biliyorum.

Ozgurlukle ilgisi yok bu durumun. Beni onca sene ailem yetistirmis biranda onlar yokmus gibi soyadi degistirmek hosuma gitmiyor. Hissayatim beni buna sevketti. Ayrica devlet memuruyum ve herkes beni bu soyadimla taniyor. O da zor olacakti yani.

Benim de uzun ona ragmen vazgecmedim :) tesekkur ederim yorumunuz icin.

Hiç böyle dertlerim olmayacak ne hoş. Nişanlımla benim hiçbir akrabalık bulunmamasına rağmen soyadlarımız aynı.
Sizin olay biraz inada binmiş gibi. Evet soyu devam ettirme şansımız yok ama babadan kalma, özünü bilme şeysi işte..
Nişanlınıza da hak verir gibi yapın, nasıl olsa kabullenecek.

Soy yurutmek gibi bir istegin yok zaten. Sadece benin olani kullanmak istedim. Oldukca uzun bir soyadim var buna ragmen istedim. Bilmiyorum duygusal bakiyorum belki de ama varligimi inkar etmek gibi geliyor bana vazgcmek. Ailemi terkediyormusum gibi hissettim ondan oyle yaptim belki sacma ama :)

Benim kızlık soyadım anlaşılması güç bir soyısmı idi.esımınkıyle bırlesseydı iyice karışıklık olacağından ben sadece eşimin soyadını kullanmayı tercih ettim.

Anlattim guzel guzel yumusamaya basladi iyi davraniyor simdi. Tam da anlatmaya calistigim buydu ozumu terkediyomusum gibi hissettim vazgecmedim bu yuzden. Siz sansliymissiniz :)

Hayatimizi etkileyen en onemli karar lafını muhtemelen alındığı için söylemiştir. Yoksa öyle büyük bir olay değil ki.
Sonuçta onun soyadını da kullanacaksınız. Sahiplenmekten kaynaklı bir alınganlık gibi.
Çözmüş sayılırsınız sanırım zaten. Ailesiyle de bu kadar kolay halledersiniz umarım :)

Ben kendi soyadımı kullanmam gerçi. O kadar önemsemiyorum ben.
Çünkü soyadı kanunu çıkınca her kardeşe farklı soyadlar verilmiş.
Şimdi bile Çerkesce soyadımı önde kullanıyorum zaten. :)

Bence direkt kendi soyadımızla devam etmeliyiz, neden ben evlenince soyum mu değişiyor? Benim soy yine aynı.. Eğer öyle bir hakkımız olsaydı kendi soyadımla devam ederdim ama 2 soyadı kullanmak bana değişik geliyor, hele de erkek arkadaşımla soyadlarımızın son 2 hecesi aynı olduğu için tekerleme gibi oluyor ikisi yan yana..

Bilmiyorum ki canim anlamiyorum. Cok sinirliyim ve cok uzuluyorum. Kisa bir sureligine burda ve bize zamani zehir ediyor suan. Konusmak care degil duymuyor beni.
acaba ailesimi tepki verdi diycem ama bi konuyuda aileye soylemeye luzum yokki nikah gunumuzu aldik su.gun su saat bitti gitti.inan cok uzuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…