- 24 Şubat 2013
- 6.865
- 9.901
- 448
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Nikah başvurusu yaptığımızda dilekçe doldurdum ben. Nüfus müdürlüğü sonraki aşama orasını bilmiyorum. Kredi kartları için yine de bildirmek gerekli midir? Kendi soyadımı kullanmanın yanı sıra eşiminki de ekleneceği için evliliği bildirmek gerek sanırım.
Ya aslında daha önce konuştuk canım. Ama o hep karşı çıkıyordu. Bir ara aman nolcak zaten soyadım da uzun deyip kabul edermiş gibi oldum. Sonra yine vazgeçtim. İçime böylesi sinerdi. Düzelttik zaten iyi davranıyor şimdi.okeanoss00 Canim benim ilk önce mutluluklar diliyorum ne güzel nikah tarihinizde belli oldu
Galiba araniz düzeldi okuduguma göre, ne güzel .
Ben ikinizi de anliyorum aslinda, ama bence onun bu tepkisi bunu beklemediginden kaynaklandi. Yani bunu daha önce aranzida konusmadiniz sanirim.
Bende müstakbel esimin soyadini tasimak için can atiyorum ama bi de kendi soyadimi da birakmak istemiyorum. Onunla konustuk ve normal karsiladi, yani sorun etmedi. Ikisini kullanmaya karar verdim (o da olursa, çünkü baska ülkede evlencem...)
Saglicakla kal tatlimm
Vazgeçmedim zaten. Sadece bana ait olacaksın gibi şeyler söylemiyor. Mantıklı bir açıklaması da yok.bu bi kompleks belirtisidir.. bana da aynisini yapmisti eski esim.. sadece ona ait olacakmisim, esyayim ya ben, bi de benim dusuncemin bi onemi yok, kimlik arkasina bile yazdirmami istemedi.. bu baski degil de ne?
gonlu olsun, sorun cikmasin der alttan alirsin, ama onun cikardigi sorunlar bitmez, bilesin.. gerektigi yerde hakkindan vazgecmeyeceksin..
eski esim de orda oyle terslenmedi, gulerek aldik kimligimi, sonra face de iki soyisim var diye beni dikbasli ilan ettiVazgeçmedim zaten. Sadece bana ait olacaksın gibi şeyler söylemiyor. Mantıklı bir açıklaması da yok.
ozamanlar filancalardan diye anılırmış, şimdiki soyad la aynı manada yani ondan bahsediliyorda ben kestirmeden söyledim:)o zaman soyad var mıymış ilk defa duyuyorum
Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?