Kızlık Soyadı

Nikah başvurusu yaptığımızda dilekçe doldurdum ben. Nüfus müdürlüğü sonraki aşama orasını bilmiyorum. Kredi kartları için yine de bildirmek gerekli midir? Kendi soyadımı kullanmanın yanı sıra eşiminki de ekleneceği için evliliği bildirmek gerek sanırım.

Kesinlikle konusu edilecek bir mevzu dahi değil ..
Nişanlın hala tavırlı mı peki ?
Gece uyumadan önce iyi konuştu, bu konu hakkında tartışmayalım artık dedi ben de tamam dedim. Yeni yıla birlikte girelim diye ailesinin evine davet etti. Bu sabah henüz konuşmadık.

Ben sadece eşimin soyadını kullanıyorum ama bu benim seçimimdi. Bunu da ne eşim sorguladı ne ailem. Hatta eşim o zaman kendi soyadını da kullan demişti de ben istemedim. Çünkü kendi soyadımla eşimin soyadı birleşince komik birşey oluyordu :)

Dediğim gibi nüfus kağıdını değiştirmeye gittiğinde asıl orada dilekçen geçerli olacak.
Kredi kartları için açıkçası ben yeniden başvurmadım çünkü hiçbir alışveriş yaptığım yer kimlik sormadı:)
Bazı bankalar otomatik olarak sisteme senin yeni isim soyisimle güncelliyor benim maaş hesabım ga..ti bankasında tüm bilgilerimi ben haber vermeden güncellemiş.Yeni kartımı da 2 soyisimli göndermişti.

Eşinin soy adini almak ağaç kavugundan cikmak demek değildir. Kendi soyunu terketmekte degildir. Tabiki isteyen kendi soyadini da kullansin ama bana biraz eğreti geliyor, son birkaç yildir moda oldu. Kendi isini yapan ve soyadi ile taninan bayanlar hakli olarak esinin soyadini soyadina eklettirdi piyasa icin. O gun bugundur herkes is kadini.. Bence ortak bir soyadi kullanmak daha guzel. Sizde kendinize gore haklisiniz, ama erkek arkadasinizi biraz daha fazla hakli buldum.

Bende kullanmak istiyorum ismim 5 harf, soyadım 7 harf, nişanlımın 5 harf soyadı uzun olmaz inşallah

Ben sadece eşimin soyadını kullanıyorum,pişman da olmadım.

ben kullanıyorum yeni evlendim zaten eşim söyledi kullan diye.. biz 2 kız kardeşiz babanın hoşuna gider hem seni herkes kendi soyadınla tanıyor dedi bende kullanıyorum.. iyi yapmışsın sonra üzülürdün.eşinde bi süre sonra kabullenir dert etme canım. hayırlı olsun.

Ben iki soyadımı da kullanıyorum
Eskiden kadınlar ne kadar okuyormuş, hayatında kaç kere evrak dolduruyormuş ismini yazıyormuş ki
Şimdi evlenene kadar milyon kere ismini yazıyorsun, duyuyorsun alışkanlık oluyor
Bizde hiç olsun mu olmasın mı muahabbeti geçmedi direk dilekçemi verdim ikisini de istedim.

Dikkate mi almamış bilerek mi yapmış bilinmez. Ama o nasıl oldu evlenecek çiftlerin başvuru yapması zorunlu diye biliyorum ben?

taaaa 11 sene önce : )) belediye başkanı kayınpederimin arkadaşıydı nikahımızıda o kıymıştı nasıl halletti inan bilmiyorum ...bizim nikah yalanmı yoksa yok yaa evlilik cüzdanımız var

Çok severek kullanıyorum iki soyadimi da :) eşim başta istemedi ama annemin en büyük isteği bu benden diye geri çevirmedi. Bazen zorlanıyorum çok uzun oldu ama olsun böyle daha şık oldu :)

Yaa ben bu konudan esinlendim gittim sözlüme dedim iki soyismimi kullansam ilerde ne olur daha önce konusu olmuştu özentilik demişti kesin istemez diyodum ben karışmam dediii yaşasın kendimi kötü hissederdim bi anda ailemden ayrılınca..ki sözlüm doğuludur buna rağmen gayet anlayışlı çıktı

okeanoss00 Canim benim ilk önce mutluluklar diliyorum ne güzel nikah tarihinizde belli oldu
Galiba araniz düzeldi okuduguma göre, ne güzel .
Ben ikinizi de anliyorum aslinda, ama bence onun bu tepkisi bunu beklemediginden kaynaklandi. Yani bunu daha önce aranzida konusmadiniz sanirim.
Bende müstakbel esimin soyadini tasimak için can atiyorum ama bi de kendi soyadimi da birakmak istemiyorum. Onunla konustuk ve normal karsiladi, yani sorun etmedi. Ikisini kullanmaya karar verdim (o da olursa, çünkü baska ülkede evlencem... )
Saglicakla kal tatlimm

ben de 2 soyisim birden kullanıyorum ne olmuş ki yani eşim hiç laf etmedi ne gereksiz işlere takılıyor bu erkkeler

bu bi kompleks belirtisidir.. bana da aynisini yapmisti eski esim.. sadece ona ait olacakmisim, esyayim ya ben, bi de benim dusuncemin bi onemi yok, kimlik arkasina bile yazdirmami istemedi.. bu baski degil de ne?
gonlu olsun, sorun cikmasin der alttan alirsin, ama onun cikardigi sorunlar bitmez, bilesin.. gerektigi yerde hakkindan vazgecmeyeceksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…