Kızlık Soyadı

Ben de isterim aslında kendi soyadımı kullanmayı, ama iki isim olunca bir de soy isim uzun olunca bir de eşiminki eklenince ooo işkence gibi olur. Şimdilik kullanmayı düşünmüyorum ama belli de olmaz. Nişanlınızla empati yapın biraz, anlatın güzelce neden kullanmak istediğinizi. Yapıcı olun yıkıcı değil.

Evet canım ben de kullanıyorum. Bunda ne var bilemedim yani kötü olan ne. Nişanlın bence haksız. Eşim kendi soyadimla birlikte onunkini de kullandığım için seviniyor yani adımı ve iki soyadimi soyleyip mutlu oluyor. Bence çok taviz vermemek lazım. Senin nisanlin da kendi soyadinla birlikte onunkini de kullandigina sevinmeli Neden kendininkini de kullanıyorsun diye huzursuzluk cikartmak yerine. Sadece nisanlin için söylemiyorum ben dahil bütün insanlar için geçerli bir şey var ki o da bir insana ne kadar taviz verir sözlerini harfiyen yerine getirirsen o derece yetinmez daha fazlasını ister. Seninki çok masum ve haklı bir istek için rahat olsun.

Böyle bir hak sana tanınmış tabiki kullanırsın.Bende kullanıyorum,hem babam çok gururlanıyor hem eşim.
Onun soyadınıda taşıyacaksın sonuçta neden bu tafra?Hangi yüzyılda yaşıyoruz?

Resmi işlemlerde sıkıntı olur diyen arkadaşlara anlam veremedim. 2 yıldır evliyim öyle fantastik resmi işlemler yaptırmadım. Bir tane daha kelimeyi yazmak da nasıl sıkıntı verir anlamadım.

Hangi soydan gelindiği belli olmuyor cümlesine ise hiç bir şey diyemiyorum. Kim kocasının soyundan gelmiş ki? Ağaç kavuğundan mı çıktınız anlamıyorum ki.

Ben nişanlinızi da haklı buldum sizi de. Kendimi onun yerine koydum bi an, evet gerçekten moral bozucu
Bence bunda moral bozacak bir şey yok onun soyadını almıyor değil ki kendi soyadını adının yanına yazıyorlar sadece ben de şahsen istiyorum kızlık soyadımı biri babamı biri eşimi mutlu etmektir bu fazla abartmış nişanlınız hoş şeyler söylememiş nikaha 1 hafta kala.

bende kendi soyadımı kullanmak istedim biz iki kız kardeşiz istedimki en azından benim soyadım benimle dvam etsin ama nikah işlemlerimizi kayınpederim yaptığı için söylediğim halde dikkate almamış ...soyadım sadece imzamla devam ediyor

Yazımda ben de aynı şeyi yazdım. İnsan ağaç kovuğundan mı çıktım neden direkt değişsin diye düşünüyor, en azından bende öyle oldu. Ben kamu kurumunda çalışıyorum. Her gün yazı yazıyoruz ve altına imza atıyoruz birçok bayan iki soyismi kullanıyor hiç de zorluk yaşamıyorlar.

Dikkate mi almamış bilerek mi yapmış bilinmez. Ama o nasıl oldu evlenecek çiftlerin başvuru yapması zorunlu diye biliyorum ben?

Bence çok iyi yapmışsın, bunu yapmasan belki içinde kalacaktı ..
Bana sormadılar nikah işlemlerinde ben de düşünemedim ..
Keşke düşünebilseydim diyorum şimdi .

Ben de anlamadım moral bozacak ne var? Bir de empati yapın anlarsınız deniliyor. Yahu neden empati yapayım sanki kötü bir şey yapmışım gibi. Neden sürekli bu kadar basit şeylerde karşı tarafa haksızlık yapılmış hissi aşılanıyor kadınlara.

Bence çok iyi yapmışsın, bunu yapmasan belki içinde kalacaktı ..
Bana sormadılar nikah işlemlerinde ben de düşünemedim ..
Keşke düşünebilseydim diyorum şimdi .
Sormuyorlar zaten canım. Orada yazıyı görünce farkettim yoksa unutmuştum ben de telaştan. Sen görmedin mi ki? Duvara asıyorlar genelde.

Asıl o şekilde yapsaydım bana haksızlık olacaktı. Zaten saçma sapan bir şekilde kütüğümüz başka yere geçiyor. Onun bile değişmemesi gerek. Empati yapamıyorum maalesef devlet bana bu hakkı tanımış, bu karar ne benim ailemi ne nişanlımı ne de onun ailesini ilgilendirir. Sadece beni ilgilendiren bir durum.

Sormuyorlar zaten canım. Orada yazıyı görünce farkettim yoksa unutmuştum ben de telaştan. Sen görmedin mi ki? Duvara asıyorlar genelde.

Ben 2012 de evlendim o zaman da vardı bu yasa ama yeniydi galiba ..
Hiç dikkatimi çekmedi ki nerede yazıyordu, yoksa vardı öyle bir düşüncem ...
Eğer dalgınlığıma denk gelmeseydi, kim itiraz ederse etsin yapardım, kötü birşey de yapmıyorsun zaten kendi soyadın o senin
değiştirmek saçma olanı .

Ah biz ve bizim gibi narin kadınlar kızım üzülmeye bile değmez aslında bakarsan adam seni yıllarca büyütmüş 2. ad gibi soyadının bi köşesine de yıllarca kullandığın bi ad olmuş çok mu, o utanacak ileride ne kadar saçma bir şeye takılmışım diye, sen empati yapma bırak o yapsın.

Evet kötü bir şey yapmadım, sadece kendi soyadım da kalsın demedim onunki de ekleniyor sonuçta. Kabullenecek bir şekilde yapacak bir şey yok.

Bu kadar abartılacak neyi vardı anlamadım yani gurura dokunacak bişey değil ki bu..
bizde gün alırken görevli söyledi isterseniz dilekçe doldurabilirsiniz diye ama ismim ve 2 soyisim hem uzun hemde birbiri ile uyumlu olmadığı için sadece eşimin soyadını kullanıyorum. ama eşim senin hakkın istersen kullanabilirsin tabiki dedi bana yani. Sizin nişanlınız erkek te anlayışlı olanlar değil mi yani nasıl bir bakış açısı anlamadım ki..

Erkeklikle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Geçmişten gelen ataerkil toplum baskısıyla yetişmiş düşünce dayatması bence. Başka konularda inanılmaz anlayışlıdır. Alışacak yapacak bir şey var mı yok :)

Evet kötü bir şey yapmadım, sadece kendi soyadım da kalsın demedim onunki de ekleniyor sonuçta. Kabullenecek bir şekilde yapacak bir şey yok.

Aynen öyle bunda kızacak gücenecek de hiçbirşey yok ..
Sen kararından emin durursan nişanlında bir zaman sonra kabullenir, sonuçta nişanlının ablası, kız kardeşi böyle bir şey
yapsa kötü mü düşüneceklerdi ... Asıl empatiyi nişanlın ve ailesi yapmalı bu durumda .

Nikah işlemlerin de mi bu konuyu söylüyoruz yoksa nüfus müdürlüğüne gittiğiniz de dilekçe verilirse yeter diye biliyorum.
Benim düğünüm başka şehirde idi kayınpederim nikah işlemlerini halletti o yuzden bilmiyorum ama nüfus müdürlüğünde nüfus kağıdını değiştirmeye gittiğimde hazır dilekçeler var onu doldurup verdim o anda kayıt yaptıkları için tüm devlet kurumlarında kayıtlı adın çıkıyor.
Devlet dairelerinde hiçbir problem çıkmıyor çünkü nüfus cüzdanın ile aynı ad soyad hatta kredi kartlarında asıl sorun çıkar.
Evlenmeden önceki soyadınız ile çıkan kartlar ile nüfustaki kayıttaki soyad farklı.

Ailesinin haberi yok sanırım. Bir şey derlerse de ben de empati yapmalarını söylerim hatta bu konunun mevzusu bile geçmemeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…