Kızlık zarı hakkında bir soru

şekerim sen kendine güveniyorsan eşinde güveniyorsa sorun yok bence
ve kızlık zarı olmayan ve doğumda yırtılan esnek olan insanlar var bunu belirt eşine madem
öenmli olan iki damla kan demek değildir bence güven+aşk=evlilik

nee farketmeyebilirmiyiz bile mi
1 kaç damla pembe bir şey mi
ben gene adet kanı gibi koyu kırmızı gelir diye düşünmüştüm ama

Bizde evlendikten 20 gün sonra beraber olduk.

Olduğumuz zaman benden de kan gelmedi. Eşime neden kan gelmedi falan dedim. eşimde ya bu soruyu benim sormam gerekirken, ben sorun etmezken sen neden sorun ediyorsun demişti. Yarım saat sonra tuvalete gidince orda gelmişti. Tesadüfen görmüştüm. Belki sende tuvalete gittiysen o an gelmiştir. Ama görmemiş olabilirsin.

Sonuçta neden senden kan gelmediğini kimse bilemez ki. Eğer çok süphen varsa doktora görün. O daha açıklayıcı cevap verecektir sana.

esnek olabilecegi gibi kanama adledilen sey de sakir sakir bir kanama degil, farketmemis bile olabilirsin. 1-2 damla pembemsi ya da daha sonradan kahverengi minik bir akinti. kanamam olmadi, kilcal damarda zedelenme olursa ve cinsel iliski sirasinda kasilma olursa kanama olur. kanama olmamasi da olmasi kadar normal.

nee farketmeyebilirmiyiz bile mi
1 kaç damla pembe bir şey mi
ben gene adet kanı gibi koyu kırmızı gelir diye düşünmüştüm ama

aynen.
ha nadiren bazi kisilerde öyle de kanama olabiliyor, sonra onlar efsanelesiyor. hymen dedigin incecik sogan zari gibi bir doku, tek tük kilcal damar var. penetrasyonda ordan "yirtilirsa", bir iki damla gelir. hadi 3 damla olsun.

Neler neler anlatiliyor bu konuyla ilgili.
Gozunu korkutuyorlar insanin:))
Ama olan topu topu 2 damla pembemsi bisi.
Birde bana da garip geldi, 2yil sonra bunu merak edip sorman.

benim arkadaşımın da kanaması olmamış.balerindi kendisi.ben de eşin bişey demedi mi demiştim.anlaşılıyor zaten ilk defa olduğu,zorlanma oluyor sonuçta demişti.bi erkek de kan geliyor mu diye bakmaz.hisseder sonuçta ilk mi değil mi diye.bilmeyen adam sorun eder.o yüzden kafanıza takacağınız bişey yok

Arkadaşlar eşim asla konusunu bile açmadı. Aksine ben irdeledim neden olmadı diye. Eşim benden şüphe duymadığını söyledi. Benim 2 sene sonra merak etmemin sebebi de acaba geçmişte mi zarar gördü onu merak ettim. Bisikletin demirine düştüğüm olurdu. Ordan falan mı acaba? Eşimle 2 senedir konusunu bile açmadık. Doktora sorarsam ben sorarım.

Neler neler anlatiliyor bu konuyla ilgili.
Gozunu korkutuyorlar insanin:))
Ama olan topu topu 2 damla pembemsi bisi.
Birde bana da garip geldi, 2yil sonra bunu merak edip sorman.

aynen öyle benim de ahım şahım bir kanamam olmadı ki peçeteye sürmesem göremicektim o derece . 2 yıldır eşinde sormamıs düşünmemiş senın kafana neden bu kadar takıldı boşver bozulsa ne olur ki bisikletin demirinden sen kendine güvenmıyor musun sorun etme bunu .

böyle bişeyi düşünüpote hayatı neden kendine zehir ediyosun yaa anlamyırum...
olmuş bitmiş daha uğraşıp durmaa..,
adam sormuyomuş eşşeğin kulagınıda bu meseleyi sokma....

İlle de adet kanı gibi çok bi kanama olmazmış ki..

Bünyeden bünyeye farklılık göstermekle beraber..

Benim pembe tonda çok az birşey olmuştu hatta görmemiştik, kirlileri makineye atarken fark ettik

canım benim de ilk gelmemişti sonra annem olduğunu hissettiğin anda ayağa kalk demişti.ben anlamamıştım tuvalete gittiğimde pembe kahve bişeyler gelmişti sonunda oh çekmiştim o yüzden hemen ayağa kalkmalı zaten iki damla bişey

olmayabilir, doğa bazen yanılabilir
hoş hymeninde fiziolojik bi faydası yok ama neyssse.....

''Kadın cinsel organlarının dışarı açıldığı vajinanın girişinden 1-3 cm. kadar içeride, himen ya da kızlık zarı denilen, ince, esnek, ortasında bir delik bulunan bir doku parçası yer alır. Kızlık zarının görevi, ilk adet kanamasına kadar, kadının iç cinsel organlarını mikroplardan korumaktır. İlk adet kanamasından sonra herhangi bir işlevi yoktur. Bu dokunun esnekliği ve ortasındaki deliğin biçim ve büyüklüğü kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle soğan zarı inceliğinde olan bu dokunun üzerinde, burnumuzun içinde de olduğu gibi kılcal damarlar vardır. Vajinaya herhangi bir cisim girmeden, ip atlamak, bisiklete binmek, cinsel organlar bölgesine dıştan temaslar, kaşıma vs. ile kızlık zarında bir değişiklik oluşmaz. İlk cinsel birleşmede, dokunun ortasındaki delikten daha büyük olan penis, vajinaya girdiğinde, bu doku kenarlara çekilir ve üzerindeki kılcal damarlar çatlar. Bunun sonucunda genellikle birkaç damla kan gelir. Esnekliği fazla olan dokular, damar çatlaması olmadan vajina duvarlarına kadar çekilebildiği için kanama olmayabilir. Bu sırada hiçbir acı duyulmayabilir veya parmağımızı bıçakla kestiğimiz zaman duyduğumuz acıdan daha az bir acı duyulabilir.''

ülkemizde cinsellik uzun zaman bir tabu olmuş,halada başta kırsal kesim olmak üzere bir çok insan için ayıp ve konuşulmayan bir konu cinsellik.kulaktan dolma,yanlış bilgilerle bir çok genç kız evlendiğinde çok acı çekeceğini ve bunun sonucunda yoğun bir kanama olacağını sanır.ortada ne bir zar var dır aslında nede patlayan bişey...

kızlık zarı denilen basit bir doku parçasıdır ve çok fazla zorlama olmadığı ve ilişki öncesi kadının ilişkiye hazırlanarak kendini kasması azaltıldığında esneyerek herhangi bir tahriş önlebilir.

umarım size yardımcı olabilmişimdir .sevgiler...

Son düzenleme:
esnek olabilir canım,eşin sorun yapmadıysa sende takma kafana
bendede kan gelmemişti eşim sağolsun sorun yapmadı
hatta bana açıklama yapmıştı, esnek olabilir sorun değil falan demişti ayyy aşkım benim kıyamam ona:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…