• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlık zarı küçükse...

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
kızlık zarını aldıran ya da yapısından dolayı operasyonla açtıran var mı?kızlık zarındaki delik küçük ve zar çok arkada.dünyada tek örnek benim heralde.gittiğim bazı doktorlar o deliği göremediler bile.evliyim ve bu nedenle yapamıyoruz.acıdan dayanamıyorum.kesinlikle doktor müdahalesi gerekmiş.gittiğim bir doktor söylemişti.ameliyattan da korkuyorum güvenemiyorum.lütfen birileri yardım etsin.buna benzer bir örnek yok mu ne olur? bir de üstüne vajinismusum varsa diye çok korkuyorum.kimseye de anlatamıyorum.

ne dedigini tam olarak anlayamadim canim, yani zar nasil cok arkada olabilir bilmiyorum hic boyle bir sey duymamistim daha once. umarim en kisa zamanda sorununuzu cozersiniz. bende hic bekle doktorlar ne diyorsa oyle yapin canim. bir kac doktora daha git bakalim onlar ne diyecek CADIARZU doktorlar ne diyorsa yaptir gitsin, sen de kurtul...

düzenli adet görebiliyorsan bir delik vardır mutlaka.çok arkadaysa ilişkide yırtılmada bir problem olabilir,yani doğumdan önce yırtılmayabilir.ilişki sırasında ağrı yaşıyorsan başka sebepleri de olabilir,başka bir doktora tekrar görün.ama yapısal bir bozukluk varsa şu an anlayamadığım doktorlar halletsin,illaki biz ilişkiyle zarı yırtıcaz diye zorlamayın.ameliyat dedikleri öyle zorlu birşey değil güzelim,iyice konuşursan doktorla zaten gerekli bilgiyi verip rahatlatırlar seni.konuşmuyorlarsa sen ısrarla sor,anlatsınlar,anlatmaları gerekir çünkü çekinme.genelde zara ufak bir kesik atıyorlar ama yapısını tam bilmeden anlatmak doğru olmaz şimdi.
üzülecek birşey yok,vajinismus psikolojik bir olay,kendini rahat tut.olmuyo,acıyacak yok yapamayacağız dersen kendini zorla vajinusmus yaparsın.

benimki mikroperfore hymen miş.artık tüm kızlık zarı çeşitleri hakkında bilgi sahibi oldum nerdeyse.adet görüyorum.yani hiç deliksiz değil.adet olacak kadar delik var.doğuştanmış zaten.her gören doktor soruyor nasıl adet oluyorsun diye.ilk başta görünmüyor çünkü.hani normalde deliğin küçük de olsa ortada olması gerekirken benimki sol iç tarafa doğruymuş.zaten doktorumda küçük bir kesik atılacak dedi.yoksa yapamazsınız kesinlikle girmez dedi.ilk başta korkudan yaptırmadım.belki kendiliğinden olur dedim.deniyoruz ama kendi kendinede olmayacak gibi duruyor.ama işte dediğim gibi başka şehirdeyim ve en ufak tatilde gidip yaptıracağız.ya o zaman da olmazsa...korkuyorum işte!çok teşekkür ederim ilginize canım benim. bu çok kötü bir şey kendimi hastalıklı gibi hissediyorum. Allah herkese yardım etsin.benden daha kötü olanlar da var. umarım biran önce sorunlarını çözerler.

benimki mikroperfore hymen miş.artık tüm kızlık zarı çeşitleri hakkında bilgi sahibi oldum nerdeyse.adet görüyorum.yani hiç deliksiz değil.adet olacak kadar delik var.doğuştanmış zaten.her gören doktor soruyor nasıl adet oluyorsun diye.ilk başta görünmüyor çünkü.hani normalde deliğin küçük de olsa ortada olması gerekirken benimki sol iç tarafa doğruymuş.zaten doktorumda küçük bir kesik atılacak dedi.yoksa yapamazsınız kesinlikle girmez dedi.ilk başta korkudan yaptırmadım.belki kendiliğinden olur dedim.deniyoruz ama kendi kendinede olmayacak gibi duruyor.ama işte dediğim gibi başka şehirdeyim ve en ufak tatilde gidip yaptıracağız.ya o zaman da olmazsa...korkuyorum işte!çok teşekkür ederim ilginize canım benim. bu çok kötü bir şey kendimi hastalıklı gibi hissediyorum. Allah herkese yardım etsin.benden daha kötü olanlar da var. umarım biran önce sorunlarını çözerler.

anladım canım,sakın korkma telaş yapıp stres de yapma.Küçük bir kesik sadece göreceksin ondan sonra çok kolay olacak.kendiniz yapamazsınız bu olayı,uğraşırsan sürekli acı duyacağından daha sonra vajinismus olabilirsin.bak doktorlar halletsin şimdiye kadar niye bekledim,niye bu kadar üzdüm kendimi dersin.o kadar çok insanın başına bu tip olaylar geliyo ki şaşırırsın,gayet normalsin oluyor böyle şeyler üzülme.

merhaba aranızda sohbet iyice ilerleyip neredeyse çözüme de ulaşmış görünüyor:) benim tavsiyem de bir an önce hekime başvurup bu sorunu gidermenden yana. çünkü ikinci korkun olan vajinismusun varlığını ancak anatomik sorunlar ortadan kalktıktan sonra anlayabilirsin. yapılacak operasyonun sana hiç bir sıkıntısı olmaz anesteji ile yapılır ve ağrı duymazsın. aranızda bu konu derinleşip sorun olmaya başlamadan halletmelisin sevgiler.

çok teşekkür ederim ikinize de. desteğiniz için.çok tatlısınız!zaten bir kurtulsam bağıra bağıra söylerim heralde burada!:lepi: çok az rastlanan bir durum olunca insan kendini bir garip hissediyor.sanırım gittiğim doktorlara hayatlarında karşılaştıkları ilk vaka hissini yaşatıyorum :))

orkide 55 geçmiş olsun canım bende 1.5 aylık evliyim çok afedersin bendede tam birleşme olmadı doktorada gitmedim burdan okuduklarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum annem olmadığı için kimse evlenirken pek bilgi vermedi.burda vajinusmus bölümündeki arkadaşlar ayna ile bakın demiş bende ayna ile bakmaya çalıştım ilk defa baktım internettekilerle karşılaştırma yaptım büyük ve küçük dudak var birde idrar deliğinin altında bir açıklık var orası kızlık zarımı oluyor vajina girişi mi?terübeli olduğun için sanada sormak istedim.kusura bakma canım hayırlı günler.

orkide 55 geçmiş olsun canım bende 1.5 aylık evliyim çok afedersin bendede tam birleşme olmadı doktorada gitmedim burdan okuduklarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum annem olmadığı için kimse evlenirken pek bilgi vermedi.burda vajinusmus bölümündeki arkadaşlar ayna ile bakın demiş bende ayna ile bakmaya çalıştım ilk defa baktım internettekilerle karşılaştırma yaptım büyük ve küçük dudak var birde idrar deliğinin altında bir açıklık var orası kızlık zarımı oluyor vajina girişi mi?terübeli olduğun için sanada sormak istedim.kusura bakma canım hayırlı günler.

selam evet orası vajen girişi ama kızlık zarı biraz daha içeri de olup muayene sırasında daha kolay görülebilir. ama bence kendi başınıza halletmeniz zaman almaya başladı ise doktora başvur derim. bunlar ciddi konular.

cevabınız için çok teşekkr ederim doktor hanım maalesf bu konuların hç konuşumadığı bir ortamda büyüdüm pek bilgim yok.bilgisayar aldıktan sonra bazı şeyleri öğrenebildim.arkadaşlar genital bölgemi incelememizi söylemişler bende çok afdersiniz ayna ile bakmaya çalıştım ama kendimi çok kötü hissetim nedense.büyük ve küçük dudakları ayırdığımda idrar yaptğımız yerin altında çizgiye benzer bir açıklık var ıkınınca biraz açılıyır genişliyor benim gördüğüm ye vajina gitişimi oluyor kızlık zarımı?bu gördüğüm yerin içindemi kızlık zarı?bende bir anormallk mi var çok sıkıntılıyım?iyi günler.

Back
X