kk hanimlari bir akil verin

ruru_

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2019
42
67
18
Merhaba hanimlar ne yapacagimi ve nasil davranacagimi bilmedigim bir konu var. Bu mu derdin diye dusunebilirsiniz ama fikirlerinizi tecrubelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Ben Ankara'da kitap alim satimi yapiyorum. Cok bir kazanci yok ucuz almaya calisip, uc bes kurus karla satmaya calisiyorum. Hala da dogru duzgun bir para kazanabilmis degilim. Ee dediginizi duyuyorum. Kv de sagolsun kitap okumayi seviyor. Bir gun gelip depoya gelip kitaplara bakti 7-8 tane secti arkasini tam dondu gidiyorken anne bunlari satin aliyorsun dimi diye sordum. Cunku ben kendi kardesim ve anneme de birakin gelis fiyatindan vermeyi disariya nasilsa oyle sattim. Benim bir hesabim var sonucta. O da saskin yuzume bakti bana da mi satilik diye sordu. Benim beynim de o an error verdi ne diyecegimi bilemedim. Satilik desem gelin uc bes kitabin hesabini mi yapiyor diyecek diye kirilacak diye.. Bir bakicam oyle dedi. Hani bakip biraz okuyup geri getirecek yani. Ben kimseye birinin okuyup geri getirdigi kitabi satamam bunu da soyledim anne bu sekilde ben kabul edemem bir seyler geveledim. Velhasil kelam kitaplari aldi gitti. Cok icime oturdu oyle arada kalmis olmak.
Uc kitap daha siparis verdi ustune bunlari da istiyorum diye. Normalde ban cok pat kut dumduz soyleyen bir insanim . Fakat soz konusu kv olunca mala bagliyor beynim yanlis anlar mi diye. Kitaplarin parasini istesem mi, istesem ne gozle bakicak ne dusunecek bir yandan hic sesimi cikarmasam boyle devam edecek gelip alip alip gidecek. Siz olsaniz ne yapardiniz ?
Ikinci bir sorum ise, o kirilirsa diye hic bir seyi dogrudan soyleyemiyorum. Bir seyler aliyor getiriyor begenmiyorum kenara koyuyorum kullanmak istemiyorum. Alma dersem kirilir diye. Hmm guzelmis diyip gecistiriyorum. Umrumun olmadigi milyonlarca sey anlatiyor. Ilgilenmiyorum diyemiyorum. Dinlemek istemiyorum oyle robot gibi hmm hmm diyorum. Icimde kaliyor ne dusundugumu soyleyememek. Siz boyle seylerle nasil basa cikiyorsunuz Allah askina? Cok fazla stres kaynagi oluyor bana kv iliskisi .
Not: 1 yillik evliyim ve su ana kadar hic bir problem yasamadik

Sipariş bile verdiğine göre kayınvalidenin işinize pek saygısı yok ve bu siparişlerin de arkası gelir. O yüzden illa ki kaba saba konuşmanıza gerek yok ama kibarca bu işin önünü almanız lazım. Burası benim gelir kapım, zaten çok kazanamıyorum, böyle kitaplar gidince bir de zarara uğruyorum, o yüzden veremeyeceğim diyebilirsiniz. Ben olsam daha dan dun konuşurum da fevrilik de çok iyi bir şey değil tabi, =)) önce kibarca konuşun, olmadı çirkefleşmeyi de göz ardı etmeyin.

Kayınvalidenin aldıkları için bir şey demenize gerek yok bence. Sonuçta size bir zararı olmadığı gibi kullanmak zorunda da değilsiniz. Eşimin annesi de sağ olsun, her gelişinde eli kolu dolu gelir. Ama en son öyle bir pijama getirmiş ki bana, babaanneme versem yaşlı işi bulur, giymez. =P Oluyor öyle şeyler. Zevkiniz uyuşmayabilir ama sonuçta iyi niyetle yapılan bir şey. Bunun için boşuna kalp kırmayın.

Yani bilemedim ayda kac kitap alıcak ki zarara uğrayacaksınız
Ha cok rahatsızsanız kvnizle siz değil eşiniz konussun bence aldıgı kitaplardan sizin gelir elde ettiginizi vs vs
Eve getirdigi seylerede anne cok sagol ama ben kullanmam veya yemem vs demek zor olmamalı ben diyorum kadında bosuna begendigimi düşünüp bi daha benzer şeyleri alıp masraf etmiyor

Onlar siparişle geliyor sahipleri gelirse mahcup olurum desen ? O ilgi alanı olmayan ama dinlemek zorunda olduğumuz şeyler hepimizin başında var sadece kv değil diğer insanlar da yapıyor.

kendimi geçindirecek param varsa, işleri döndürebiliyorsam, kvnin aldığı kitapların parası beni sarsmayacaksa hiç bir şey söylemem. O saatten sonra da kendi anneme de parayla satmam hatta o kaç kitap aldıysa bir o kadar da kendi anneme götürürüm.
Bazen insanlar öyle maddi sıkıntı içinde oluyorlarki 100 lira bile çok önemli hale geliyor. Öyle bir durumdaysam anne bizim durumumuz belliyken şu kadarlık ürün alman hoş değil. Biraz düşünceli olman gerekiyor, ekmek paramı zevkin için harcıyorsun derdim.

Eşinizle paylaşın durumu. Bence kayınvalidenizle bu konuda direkt muhattap olmanız doğru olmaz. Maddi durumunuzu anlıyorum kaygılarınızı da anlıyorum ancak bana bunu bile çok mu görüyora gelir konu. O nedenle eşinizin konuşup durumu anlatması çok daha uygun olur. Ne de olsa öz evladı...

Merhaba hanimlar ne yapacagimi ve nasil davranacagimi bilmedigim bir konu var. Bu mu derdin diye dusunebilirsiniz ama fikirlerinizi tecrubelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Ben Ankara'da kitap alim satimi yapiyorum. Cok bir kazanci yok ucuz almaya calisip, uc bes kurus karla satmaya calisiyorum. Hala da dogru duzgun bir para kazanabilmis degilim. Ee dediginizi duyuyorum. Kv de sagolsun kitap okumayi seviyor. Bir gun gelip depoya gelip kitaplara bakti 7-8 tane secti arkasini tam dondu gidiyorken anne bunlari satin aliyorsun dimi diye sordum. Cunku ben kendi kardesim ve anneme de birakin gelis fiyatindan vermeyi disariya nasilsa oyle sattim. Benim bir hesabim var sonucta. O da saskin yuzume bakti bana da mi satilik diye sordu. Benim beynim de o an error verdi ne diyecegimi bilemedim. Satilik desem gelin uc bes kitabin hesabini mi yapiyor diyecek diye kirilacak diye.. Bir bakicam oyle dedi. Hani bakip biraz okuyup geri getirecek yani. Ben kimseye birinin okuyup geri getirdigi kitabi satamam bunu da soyledim anne bu sekilde ben kabul edemem bir seyler geveledim. Velhasil kelam kitaplari aldi gitti. Cok icime oturdu oyle arada kalmis olmak.
Uc kitap daha siparis verdi ustune bunlari da istiyorum diye. Normalde ban cok pat kut dumduz soyleyen bir insanim . Fakat soz konusu kv olunca mala bagliyor beynim yanlis anlar mi diye. Kitaplarin parasini istesem mi, istesem ne gozle bakicak ne dusunecek bir yandan hic sesimi cikarmasam boyle devam edecek gelip alip alip gidecek. Siz olsaniz ne yapardiniz ?
Ikinci bir sorum ise, o kirilirsa diye hic bir seyi dogrudan soyleyemiyorum. Bir seyler aliyor getiriyor begenmiyorum kenara koyuyorum kullanmak istemiyorum. Alma dersem kirilir diye. Hmm guzelmis diyip gecistiriyorum. Umrumun olmadigi milyonlarca sey anlatiyor. Ilgilenmiyorum diyemiyorum. Dinlemek istemiyorum oyle robot gibi hmm hmm diyorum. Icimde kaliyor ne dusundugumu soyleyememek. Siz boyle seylerle nasil basa cikiyorsunuz Allah askina? Cok fazla stres kaynagi oluyor bana kv iliskisi .

Hiç problem yaşamadıysanız, bence kitapların parasını istemeyin... Eşinizden isteyin :D

Polyannacılık oynayasım geldi nedense. Çünkü ne desem olmayacak en iyisi aaa ne güzel kitap okumayı seven bir kv.niz var okusun kişiliği gelişir diyeyim😌

Kırmak istemediğinizi belli ederek konuşabilirsiniz. “Anne kazandığım günler gelse de size hediye edebilsem keşke, durumu hala oturtamadım. Şimdilik en azından geliş fiyatını verin ileride durumu kurtarınca ben telafi ederim yine diyin” İnsansa mahçup dahi olur, yaptığını anlar

Aslında bu tamamen kv ile ilişkinizle ve ona karşı hislerinizle ilgili bir durum. Eski kv evimde bir yudum su içse yük olurdu dert olurdu içime kendi kendime kızardım hatta yedi kat ellere yağdırırsın ona gelince nasıl böyle hissediyorsun diye. Ama gerçekten kötü kalpli ve bana da hatta kendi öz torunu olan çocuğuma bile kötü davranırdı. Şimdi yeni bir ilişkim var. Onun annesinin ayaklarının altına dünyaları seresim geliyor :KK200: Oğlunu da sürekli para gönderdin mi diye sıkıştırıyorum. Ama öyle bir kadın ki masadaki tuzu uzatsan zahmet oldu yavrum Allah razı olsun der :KK37:

Kayınvalıdenızın size ve isinize saygısı yok, onca kemkumden sonra hala sipariş verebıldıgıne göre.
Hakettıgı gıbı davranın. Hanı bizi buyuten guzel annelerimiz sınırlarımızı gectgınde onlara dur diyebiliyoruz ya misal kitapları satıyormussunuz annenize.
Kayınvalıdenız annenizden degerlı veya ustun degıl

aslinda bu gibi durumlar icin guzel bir sozumuz var, esnaflar genelde kullanir.

"Para es dosttan kazanilir"

Direk bunu soyleyin guler yuzunuzle kayinvalidenize,
artik alinacaksa da alinacak,
ama baska turlusu de olmaz.
Bugun kayinvalide boyle yapar, e yarin anneniz der ben de isterim, kuzen gelir, elti gelir, ...

Bunu yapıyor musunuz gerçekten yav? Böyle pasif agresif saygısızlıklar yerine, bodoslama ne hissettiğinizi söylemek daha iyi göründü gözüme. =)
Bizimki anlamıyor eşimde uyardı anne söylediğini 100 kere söylemene gerek yok diye.. vazgeçmiyor isim gücüm kalıyor ne yapabilirim başka 7 yıl olmus alisdim😂

Hehe, derdiniz cidden dert ama hoşuma gitti kitap okuyan bir kv olması 😃

Ama kitap okuyan insan biraz ince olur. Ne bileyim yontulur yani. Sizinki sanki pek yontulmamis. Benimki olsa herhalde destek için fazla fazla verirdi. Ayıp etmiş. Eşinize citlatsaniz kırmadan söylese diyorum ben.

Bizimki anlamıyor eşimde uyardı anne söylediğini 100 kere söylemene gerek yok diye.. vazgeçmiyor isim gücüm kalıyor ne yapabilirim başka 7 yıl olmus alisdim😂
Ha sizde aşırı doz var, ona bir şey diyemem. Delirmemek için kendi yolunuzu bulmuşsunuz demek ki. Bu konudaki kayınvalide henüz o aşamada değil ama. =))

Ha sizde aşırı doz var, ona bir şey diyemem. Delirmemek için kendi yolunuzu bulmuşsunuz demek ki. Bu konudaki kayınvalide henüz o aşamada değil ama. =))
Zamanla öyle olacak iste yani bence😂 tabi tabi bizimki hiç kesmiyor kimseyi tanımıyorum bütün köyünün dedikodusunu yapıyor 😁 dinlesem bende günaha gireceğim beraberinde kısacası susmuyor yani . Kırmayın diyorum napim o konuşurken ben işimi yemeğini yapıyorum ama o yine anlatiyor:KK45::kızgın:

Back
X