Klasik Kayinvalide..

Bilemiyorum ama zatenDugun yemeginde , herkez bir tavirliydi , Benim Ailem de cok sasirdi, Dügün sahibisin degilmi, benim Aileme , anneme ve babama bile , ne görümcem ne baskalari hosgeldin demedi ya. Biz buna takilmadik, babam muhim olan sen ve esin der hep. Artik evime bile sokmam, kötü enerjisini baska yere bosaltisn, valla bundan sonra disarda cafede Restorantda bulusurum. !

Allah sabir versin sizede, benim Babaannem cok fenaydi, Kizlar demekki annelerinin kaderini mi paylasirlar nedir.
Sorma kuzum benim annecigimin kv çektiğini kimse cekmemistir dayakmi yememis kırık mi tutmamis komurluklere mi kapatilmamis çocuk yaşta gene iyiyiz ki biz ama ben kendi kv nefret ediyorum açtığım konulara bi gözat ben neler yaşadım

nasil bir dert acilmasi gerekirdiki , okumak zorunda degilsinizki, dert edindigm icin yazmadim, ayrica ben Avrupada yetismis biriyim, sinirimi bilirim , ama maalesef bu ülkede saygi cercevesinde mesafe bilinmiyor.
ben avrupada yetişmiş biriyim dediğin yere kadar iyiydibizler sınırlarımızı bilmiyoruz yani öyle mi?

Canim esin arkandaysa takma haddini bilsin. Madem cagiramazmissin o istemeden sende cagirma olsun bitsin

Olmuo cnm oda olmuooo kocanin ailesi gorusuosun ama mesafelii olacaksin sen kaynana gitcen ama senede bir iki gelecek bnm kaynanam la ayni sitedeyim ama ole seyler yasadikki esimle senede tas catlasa 2 kere gelir oda bnm cagarmamla ewet biliorum isigimi takip edio ama mesafeyi herkes istedigi olcudeee

benden göremez canım benmde düğünümü
rezil ettiler altınları vermemek için
ben de düğün takılarını tatilde yedim
inadımdan sırf düğün bayram olunca millet koluma bakıyor çünkü :)
boşver anam ne zorluycan saalla bak keyfine herifde senleymişş
kabul etmezlerr oğulları kıymetli olr böylelerinin

Tek dert çat kapı gelmeleri mi?

Bence sen fazla teknolojik bir gelinsin.

“eşime olan saygımdan dolayı evime alıyorum” demen de lütfeder gibi olmuş açıkçası. Ne olursa olsun onun annesi olma sonucunu değiştirmez ve evlilikte tek taraflı koyulan ambargoları kınıyorum.

Çat kapı gelemediği için kıyamet koparan insan sınırlardan rahatsız oluyordur. Hoş değil.

Benim kv de haftada bir esimi mutlaka arar beni de arar hep gelmek gorusmek ister esim de bir bahane uydurur uc hafta dort haftada bir anca gelebiliyorlar siz de oyle yapin fazla samimi olmayin

nasil bir dert acilmasi gerekirdiki , okumak zorunda degilsinizki, dert edindigm icin yazmadim, ayrica ben Avrupada yetismis biriyim, sinirimi bilirim , ama maalesef bu ülkede saygi cercevesinde mesafe bilinmiyor.
Kesinlikle katiliyorum canim sana
Turk aile yapisi masallah hersey dahil konsept gelen misafir bir kahve icip gitmiyor yiyor iciyor yatiyor banyo yapiyor oyle gidiyor ve bu insanlar da farkli sehirden gelen insan degil yani ayni sehirde yarim saat mesafede yasayan insanlar gelis gidisleri de tamamen keyfi yani
Malesef calisan kadina uygun degil boyle misafir

nerede kayınvalide ile ilgili bir konu görsem hemen oraya dalıyorum artık, o duruma geldim. Dertliyim arkadaş. Daha fazla aksiyon yaşamaya gücüm kalmadı artık. 4,5 aylık evliyim ama yaşadıklarımı anlatsam roman olur herhalde.
Kayınvalidem kişilik olarak benim anlaşabileceğim bir insan değildir. Kıskanç, pinti, maddiyata önem veren, cahil, dedikoducu, sinsi, dağınık, hareketleri ve davranışları tutarsız vb. bir kadın. Sonradan görme birine benziyor. Yaptıkları da bunları kanıtlıyor zaten. Eşimi de hep duygu sömürüleriyle kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Eşimin de babası 4 sene önce vefat etmiş ve başka kardeşi de yok.
İşte kayınvalidemin yaptıklarından bazıları:
Çeyiz serildiğinde tembihlediğim halde 2 gün sonra yatak odasına dantel takımlarını koymuş,
Her alışverişte sorun çıkardı, düğün akşamı da kuaförde sorun çıkardı,
Evlendiğimiz ilk gece bizimle kalmaya kalktı, eşime ben götürttüm zorla.
Evliliğimizin ilk günlerinde akşam çay içmeye çağırdığımızda biz kal demeden kendisine yatak yaptı ve yattı uyudu,
Yine 3 haftalık evliyken pazar sabahı eşimle müsait de değildik tam o sırada zile bastı, onun dikiş makinesi bizde olduğundan (o kızmasın diye evimde tutuyorum) bize pantolon paçası dikmeye gelmişmiş,
Evlendiğim günden beri ben evde yokken ve işteyken her gün evime girdi çıktı, özel eşyalarımıza dokundu,bir şeylerin yerini değiştirdi, çöpleri karıştırdı, attığım bazı şeyleri içinden aldı, kendi paspaslarını örtülerini örtmeye kalktı, biz balayındayken çamaşırlarımızı yıkadı yerlerine koydu, temizlik yaptı, süpürge yaptı, küveti fırçaladı... (sorsan iyilik yapıyordur)
Bizimle beraber oturmak istiyor. Ben kabul etmiyorum diye dünyaları yaptı. Ablasıyla birlikte bize çağırıyorum. Bana diyor "bize burası yeter siz evinizde mutlu olun".
Bir gün yalnız kaldık tartışmaya başladık. Ben hep alttan aldım saygısızlık yapmadım. Bana dediği: "beni kabul edeceksin, yoksa ayrılın, siz ayrılın akşamına kadar başka kız bulucam oğluma" üstüme üstüme yürüdü, neredeyse dövecek beni. Bir de dönüp: "hadi bakalım görücez" dedi.
Eşimle de bu olanlar yüzünden hep kavga ettik. evden bile kovuldum hep, kötü gelin ilan edildim. Annesini sevmiyorum işte istemiyorum da, içimden gelmiyor çünkü bu olanlardan dolayı gözüm korktu, uzak durmak istiyorum. Ama eşim inadına hep bizi bir araya getirmeye çalışıyor. Bu kadın yüzünden en güzel zamanlarımızı kavga ederek geçirdik. Sinir hastası oldum. Cinsel hayatımızı bile etkiledi, tedavi görüyoruz. O kıskanmasın laf söylemesin diye kendi ailemi bir kere bile davet edemedim, kimseyi çağıramadım. Eşimi seviyorum iyi biri ama annesinin sözlerinden çok etkileniyor, hep annesine inanıyor ve annesine bir şey diyemiyor. Annesi bütün gün eşimin bürosunda bütün gün beraberler. Akşam yemeklerini de annesiyle yiyor ben evde yalnız yemek yiyorum. Kadın hep hayatımızın merkezinde.
Çok fazla dolmuşum yine içimi döktüm ben de. Bizi ancak bizim gibi olanlar anlar. Ne ilk yaşayanlardanız ne de son. Herkese iyi kayınvalide denk gelmiyor malesef. Şansızlık bu olsa gerek. Siz de bence fazla kafaya takmayın içiniz rahat olsun, onların art niyetli olduğunu anladınız sonuçta. Onlar hiçbir zaman değişmez çünkü kendilerini hep haklı görüyorlar. Ne yaparsan yap yaranamazsın. Allah sabır versin size de.

Buluttan nem kapan insanlarla ilişkiyi keseceksin kardeşim. Bunun daha başka yolu yok.

çok şüükür böyle birşey bizde..çünkü ben önceden böyle şeylerden hoşlanmadığımı söyledim tatlı bir dille..ikimizde çalışıyoruz sonuçta evi dağınıkta bırakabilirim..kaldıki benim kendi annem ve arkadaşlarım bile haberli gelirler..doğru olan bu..

Ablacım yazdıklarına bakılırsa sen bir konu aç bence. Kayınvalide ilk gece sizinle olmak istiyorsa belki canı üçlü çekmiştir.

biz 3 lü 4 lü anlamayız o işlerden canım, senin yaşın küçük ama o işleri daha iyi biliyorsun belli ki.
İyi ki söyledin şimdi hemen gidiyorum konu açmaya.

biz 3 lü 4 lü anlamayız o işlerden canım, senin yaşın küçük ama o işleri daha iyi biliyorsun belli ki.
İyi ki söyledin şimdi hemen gidiyorum konu açmaya.
Yaş küçük olması bazı işleri anlayamayacağım anlamına gelmiyor. Üçlüyü şakasına söyledim. Kaynananız daha evlendiğinizin ilk günü böyle yapmaya başlamışsa işiniz zor.

Yaş küçük olması bazı işleri anlayamayacağım anlamına gelmiyor. Üçlüyü şakasına söyledim. Kaynananız daha evlendiğinizin ilk günü böyle yapmaya başlamışsa işiniz zor.
şaka yapacaksan da basit ve belden aşağı şakalar yapma, yada git başka yerde yap o şakalarını. burada millet dertlerini paylaşıyor. bunları yaşamadığın sürece anlayamazsın ancak böyle şakalar yaparsın. aynı şeyler senin de başına gelirse öğrenirsin.

Herkes kaynana derdi yaşıyor zaten burda. Kaynana derdim yok ve yaşım küçük diye yorum yapma hakkına da sahip değilim herhalde. Yaptığım şaka için özür dilerim. Sizi rahatsız edeceğini düşünmemiştim. Fakat yine de yaşım küçük diye bazı şeylerin farkında olmadan yaşamıyorum hayatı. Bundan emin olabilirsiniz.
Ayrıca mesajımın silinmesini rica ettim. Buraya tartışma yaratmak için gelmedim. Sadece size yardımcı olmak istemiştim. Zaten en baştaki cümleme bakarsanız size ayrı bir konu açmanızı söylemiştim. Hiçbir zaman kaynanayı büyük dert haline getirmeyin. Ben yıllardır ms hastasıyım. Her gün bir gözüm kör olacak mı yoksa bacağım tutmayacak mı korkusuyla uyanıyorum sabaha. O yüzden bazı şeyleri şaka vurmak iyidir. Size de tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Tabi ki de istediğin konuda yorum yapabilirsin, ama bu tarz konularda insanlar hassas olabilir ve şaka kaldıramayabilirler. Daha beter durumda insanlar var burada. Hatanı fark etmen güzel. Umarım burada paylaşılanlardan ders alıp hayatta daha güçlü olursun.

Teşekkür ederim. Umarım siz de kaynananızı dert etmezsiniz. Ben size yardımcı olmaya çalışmıştım. Asla amacım polemik yaratmak falan değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…