- 21 Şubat 2011
- 379
- 21
- 298
- Konu Sahibi LimonluBahce
-
banada parayıda almış ama bence söyleyin ne zamana kadar çalıcakki :26: hasta ise tedavi olurBana da kleptomani değil,hırsızlık gibi geldi.
kızlar merhaba,
benimde cidden kötü bir derdm var. çok yakın bi arkadaşım hatta candostum kleptomani yani çalma hastalığı var onu bebeklikten beri düşünün tanıyorum aklım erdiğimden beridir de bu huyunun farkındayım bir kac kez denedim ortaya para koydm onun oldugu ortamda bi kac arkadasın parası calındı bi kere tesadüfen onu gördm ama o gördgümü bilmio sadece para değil mesela bi kere bize geldi bi ara wc ye gitti cantsına baktım bi toka ile göz kalemi calmış maddi durumlarıda orta derece ne yapmalıyım söle yüzüne demeyin ne kadar zor bi durm bi düşünün bi an kolay olsa ztn yllar önce sölerdm ama korkuorm basına iş acılır falan die bu kız yakınlardada bi bankaya işe girdi anlıosunuzdur yani benzer sorun yaşamıs tanıdıklarınız varsa yardımlarınızı bekliyorm
Kleptomani, kişisel kullanım ya da parasal değeri için gereksinme duyulmayan nesneleri çalmaya yönelik dürtülere karşı koyamama olarak tanımlanan bir dürtü denetim bozukluğudur. yani kişi bu dürtüsüne karşı koyamaz ve istemesede çalar.
hırsızlıkta ise kişi isteyerek ve bilerek çalar. şimdi siz arkadaşınızın kleptomani olduğuna emin misiniz? eğer öyleyse onu dışlamamalı tedavi olmaya ikna etmelisiniz mutlaka, fakat hırsızsa bütün irtibatı kesin derim.
Bebeklikten beri tanıyorsanız oldukça samimisiniz. Ailesini ya da annesini tanıyorsunuzdur. Onlardan biriyle konuşmayı deneyebilirsiniz. Kleptoman olduğuna eminseniz tabi.. İhtiyacı olmayan şeyleri bile alıyor mu? Bu tip insanlarla iletişimi kesmek en kolay kaçış yoludur genelde ama siz yardımcı olabilirsiniz belki ona..
Sen arayi iyi tutacaksan Ev adresine gazeteden kesilen harflerle yazilmis bir mektup yolla !!! Bir Calma Hastaligi olan Bayana Kendini Frenle yoksa Frenletirler...Yazmalisin.Akli basina gelir
benimde başımdan buna benzer bir olay geçti hemde çok yakın bir zamanda...evime derse gelen bir öğrencim her gelişinde bişeyler götürüyordu.ben de çok üzülmüş ve ne tepki vereceğimi şaşırmıştım.okulun pedagog'u ile konuştuk.hem ailesine nasıl antalılması gerektiğiyle alakalı..hemde ben bu durumu nasıl halletmeliyimle alakalı..
ben benden götürdükleri için hiç bir tepki vermedim sonuçta zaten başkaları okuldan şikayet etmiş rehber öğretmenine.olayı o şekilde hallettiler ben benden gideni helal ettim gitti zaten.eve derse gelmemesi için işlerimi bahane ettim yoğunum vs.. diye..
ama pedagog arkadaş şunu tavsiye etmişti.(eve gelmeye ve çalmaya devam ederse yapmam için önermişti) onun çalmasına fırsat ver.ortalığa bişey koy alsın demişti.o aldıktan sonra onu bi şekilde fincanını bardağını götürmesi için mutfağa yolla sende hemen onun çantasından al o çaldığı şeyi demişti...ben çok panik oldup yapamam demiştim ve benden çaldığını hala bilmediğimi sanıyor okulda görüyorum hiç oralı değil..ama tavsiye ettiği şey buydu..utancından bir daha yakınından geçemez bunu yaparsan ve asla seninlede bunu konuşamaz bir dahada kimseye yapamaz demişti..
hastalık boyutundada olsa,yada gerçekten hırsızlık yapıyorsada bu yömntemmiş en iyi olanı...yapabiliyorsanız bunu yapmaya çalışın derim...
evet aslında gizli bi isimle mektup ya da mail atsam.
senin yaptıklarından haberim var devam edersen basına iş acarım seni polise sikayet ederm desem sizce psikolojik olarak sorun olur mu yoksa bu onu yıldırır mı.
yani sonucta doktor değilim kleptomani mi yoksa bunu alıskanlık haline getirmiş bi hırsız mı bilemiyorm.
zaten anlamda veremiorm öle malı kıymetli biri değildir yani biri deseki ay su şeyin ne kadar güzel hemen al senin olsn falan der.
bi diorm uzaklassammı napsam ne bilim aklıma su gelio genelde beraberiz bişi yapsa basıma iş acılırsa falan bi diorm belki hastadır elinde deildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?