Kleptomani (çalma hastalığı)

LimonluBahce

Kader Gayret’i Sever
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
379
21
298
kızlar merhaba,

benimde cidden kötü bir derdm var. çok yakın bi arkadaşım hatta candostum kleptomani yani çalma hastalığı var onu bebeklikten beri düşünün tanıyorum aklım erdiğimden beridir de bu huyunun farkındayım bir kac kez denedim ortaya para koydm onun oldugu ortamda bi kac arkadasın parası calındı bi kere tesadüfen onu gördm ama o gördgümü bilmio sadece para değil mesela bi kere bize geldi bi ara wc ye gitti cantsına baktım bi toka ile göz kalemi calmış maddi durumlarıda orta derece ne yapmalıyım söle yüzüne demeyin ne kadar zor bi durm bi düşünün bi an kolay olsa ztn yllar önce sölerdm ama korkuorm basına iş acılır falan die bu kız yakınlardada bi bankaya işe girdi anlıosunuzdur yani benzer sorun yaşamıs tanıdıklarınız varsa yardımlarınızı bekliyorm

Bizde okuldan bir arkadaşımızın kleptoman olduğunu öğrendik ve çok samimi olmadığımız için iletişimi kestik ama senin durum daha farklı yıllardır tanıyorsun Allah yardımcın olsun. Belki bir kenara çekip bu durumu bildiğini ve yardım alması gerektiğini konuşabilirsin eminim kabul etmeyecektir ama denemekte yarar var

Arkadaşınızla konuşmanız gerek.
Herkes aptal bir o akıllı değil ya
Çalışıyor ama kimsenin farkında olmadığını düşünüyor
Acı gerçekle yüzleşmesi için aracı olabilirsin.
Tedavi olmak isterse desteğinide eksit etmesen iyi olur.

Kleptomani, kişisel kullanım ya da parasal değeri için gereksinme duyulmayan nesneleri çalmaya yönelik dürtülere karşı koyamama olarak tanımlanan bir dürtü denetim bozukluğudur. yani kişi bu dürtüsüne karşı koyamaz ve istemesede çalar.
hırsızlıkta ise kişi isteyerek ve bilerek çalar. şimdi siz arkadaşınızın kleptomani olduğuna emin misiniz? eğer öyleyse onu dışlamamalı tedavi olmaya ikna etmelisiniz mutlaka, fakat hırsızsa bütün irtibatı kesin derim.

Bebeklikten beri tanıyorsanız oldukça samimisiniz. Ailesini ya da annesini tanıyorsunuzdur. Onlardan biriyle konuşmayı deneyebilirsiniz. Kleptoman olduğuna eminseniz tabi.. İhtiyacı olmayan şeyleri bile alıyor mu? Bu tip insanlarla iletişimi kesmek en kolay kaçış yoludur genelde ama siz yardımcı olabilirsiniz belki ona..

Kleptomani bir psikiyatrik bozukluktur ve tedavisi vardır. Bir psikiyatristten yardım alması gerekir.

Son düzenleme:
Sen arayi iyi tutacaksan Ev adresine gazeteden kesilen harflerle yazilmis bir mektup yolla !!! Bir Calma Hastaligi olan Bayana Kendini Frenle yoksa Frenletirler...Yazmalisin.Akli basina gelir

Çok zor bir durum aslında.Ben olsam ne yapardım diye düşündüm.
İlk aklıma gelen,böyle birisi ile candostu olamazdım herhalde.Dostlukta güven çok önemli.Ne bileyim yeri gelince evinin anahtarını dostuna verebilmelisin.Bu kişiden bana bu haliyle zaten dost olmayacağını düşünüp konuşurdum.
Kötü alışkanlığının farkındayım,dostum olduğun için gözyumdum ama artık senin için endişeleniyorum.Böyle devam edersen başın belaya girecek.Bence psikoloğa gitmelisin,istersen ben de sana destek olurum derdim.Küserse küssün,zaten bu şekilde dostluk devam edemez.
Konuşamıyorsam başkasına aratırdım.Onun tanımadığı birisi arayıp hakaret etmeden,tehditkar olmadan uyarıcı bir konuşma yapabilir.Senin iyiliğin için arıyorum,bundan vazgeçmelisin,tedavi olmalısın gibi şeyler söyler ama dinler mi yoksa korkup hemen kapatır mı bilinmez.

benimde başımdan buna benzer bir olay geçti hemde çok yakın bir zamanda...evime derse gelen bir öğrencim her gelişinde bişeyler götürüyordu.ben de çok üzülmüş ve ne tepki vereceğimi şaşırmıştım.okulun pedagog'u ile konuştuk.hem ailesine nasıl antalılması gerektiğiyle alakalı..hemde ben bu durumu nasıl halletmeliyimle alakalı..
ben benden götürdükleri için hiç bir tepki vermedim sonuçta zaten başkaları okuldan şikayet etmiş rehber öğretmenine.olayı o şekilde hallettiler ben benden gideni helal ettim gitti zaten.eve derse gelmemesi için işlerimi bahane ettim yoğunum vs.. diye..
ama pedagog arkadaş şunu tavsiye etmişti.(eve gelmeye ve çalmaya devam ederse yapmam için önermişti) onun çalmasına fırsat ver.ortalığa bişey koy alsın demişti.o aldıktan sonra onu bi şekilde fincanını bardağını götürmesi için mutfağa yolla sende hemen onun çantasından al o çaldığı şeyi demişti...ben çok panik oldup yapamam demiştim ve benden çaldığını hala bilmediğimi sanıyor okulda görüyorum hiç oralı değil..ama tavsiye ettiği şey buydu..utancından bir daha yakınından geçemez bunu yaparsan ve asla seninlede bunu konuşamaz bir dahada kimseye yapamaz demişti..
hastalık boyutundada olsa,yada gerçekten hırsızlık yapıyorsada bu yömntemmiş en iyi olanı...yapabiliyorsanız bunu yapmaya çalışın derim...

yani sonucta doktor değilim kleptomani mi yoksa bunu alıskanlık haline getirmiş bi hırsız mı bilemiyorm.
zaten anlamda veremiorm öle malı kıymetli biri değildir yani biri deseki ay su şeyin ne kadar güzel hemen al senin olsn falan der.
bi diorm uzaklassammı napsam ne bilim aklıma su gelio genelde beraberiz bişi yapsa basıma iş acılırsa falan bi diorm belki hastadır elinde deildir.

bi kez annesi sölemek istedim lafı agzma tıktııı resmen üstelik bu bir hastalıkta olablir falan dedim kovmaktan bter etti ama arkadasıma sölediğini sanmam herhalde bana sölerdi sen nasıl anneme bölebişi dersin die.
bana öyle gelioki anneside farkında ama konduramıo. bi kac kez onlardayken ablası parasını bulamadıgn vs söledi.

Sen arayi iyi tutacaksan Ev adresine gazeteden kesilen harflerle yazilmis bir mektup yolla !!! Bir Calma Hastaligi olan Bayana Kendini Frenle yoksa Frenletirler...Yazmalisin.Akli basina gelir

evet aslında gizli bi isimle mektup ya da mail atsam.
senin yaptıklarından haberim var devam edersen basına iş acarım seni polise sikayet ederm desem sizce psikolojik olarak sorun olur mu yoksa bu onu yıldırır mı.

mrb
sanırm bunu yapabilirim ama bunu yapması için benden bişi çalması lazm yoksa onun olan bişi aldıgımı sanabilri. bariz olarak ortaya koyarım bişi sonra cantasından alır yüzleşmesini saglarm yukarıdaki arkadasında dedigi gibi insan güvenemedikten sonra nasıl candostum derki böle birine. off allahım ne zor bişi bu.

evet aslında gizli bi isimle mektup ya da mail atsam.
senin yaptıklarından haberim var devam edersen basına iş acarım seni polise sikayet ederm desem sizce psikolojik olarak sorun olur mu yoksa bu onu yıldırır mı.

Hayır tabikide böyle bir şey yapmamalısın.

Senin onu tehdit etmen değil tedavi görmesine razı etmen lazım..

Onu böyle korkutarak ne yapmayı amaçlıyorsun ki, düzeleceğini mi ?

Belli ki yıllardır düzelmiyor. Psikiyatriste gidip tedavi görerek bunu aşması mümkün.

madem cok yakın arkadaşın ondanuzaklaşma
oturkarşına al konuş tepki verirse eğer ozaman sende irtibatı kesersin
ama böyle kende kendine gizliden ona bir şeyler yapmaya kalkma
belli ki hasta ve tedaviye ihtiyacı var
al arkadaşını karşına konuş
doktor falan araştırın birlikte

belki de al senin olsun dediği eşyaları da başkalarından aldığı için o kadar rahat verebiliyordur..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…