Bozuk olduğunu düşünmemin sebebi iki gün önce öyle bir ses çıkarmıyordu. Pek anlamam da açıkçası, evet yine sesliydi ama şimdiki gibi değil. Eskilere gelince, evet eski. Arçelik markası ama sembolü falan arçeliğin eski sembolü.Şu Ramazan ayında oruçtan bir yere gidemediğimiz için tatil günlerinde bizdeki klima da 24 saat açık.
Kapatırsak nefes alamayız ki...
Bence o komşunun kliması bozuk değildir eski modeldir. Bozuk olsa çalışmaz ki... O ses de modelden kaynaklanıyor bence.
Merhabalar, sorun benim sorunum sayılmaz ama yine de buraya danışmak istedim çünkü bunu yaşayan insanı gerçekten çok seviyorum.
Şimdi bizim çok sevdiğimiz bir komşumuz var, karı koca henüz oldukça gençler ve çalışıyorlar. İzmir'de yaşıyoruz, sıcağını da bilen bilir. Nemli, kötü bir sıcağı vardır bazen nefes almakta zorlanırsınız. Şimdi bu bizim komşumuz, komşusunun klima sesinden rahatsız. Klima sesi hiç susmuyor diyor ki buna ben de şahidim, gerçekten de 24 saat klima çalıştırıyorlar, bütün gün evde kapı pencere kapalı, klima hep açık. Ve bir problem de var galiba çünkü sesi normal çalışma sesi şeklinde değil. Kesik kesik ve ciddi anlamda gürültülü. Hatta benim her şeye yorum yapmaya bayılan anneannemle de dün gece konuştuk bunu. Komşum diyor ki gece uyuyamaz olduk, akşam bile kafa dinleyemez, rahatça tv izleyemez olduk... Sesin çoğu onların yatakodalarına geliyor ama salondan bile duyuluyormuş tabi pencereler falan açık. Söylemişler o klimanın sahibine, onlar da çok sıcak, klimayı kapatamayız yapacak bişey yok falan demiş tabi bizimkiler sinir küpü. Biz o evin dibinde değiliz ama karşı tarafında kalıyoruz, bizim balkondan bile duyuluyor sesi. Neyse, komşum gerçekten rahatsız ve buna bir çözüm bulunması lazım, ben de sizden akıl fikir alayım dedim ne yapılır böyle bir durumda? Nasıl bir yol izlemeli komşumuz? Bu sıcakta o klimanın kapanmasını beklemek olmaz sanırım zira insanlar gerçekten bütün gün, bütün gece çalıştırıyorlar. Klima öyle mi kullanılır o da ayrı konu.
İzmir gibi bir yerde klima çalıştırıyor diye komşuyu suçlayamayız
Ama eğer kliması eski modelse ve gerçekten ses çıkarıyorsa belediyeye gürültü açısından bildirilebilir diye düşünüyorum. Eğer gürültü sınırını aşıyorsa şikayet edilebilir
Aşmıyorsa yapacak bir şey yok
Yaz bitsin diye dua edecekler
Bence de bir sorun var, bizim oturduğumuz yer klima dolu ve ben balkonda uyuyan bir insanım. Kimsenin kliması onlarınki gibi garip çalışmıyor. Ya çok eskilikten ya da bozukluktan.damdasorust: 47092600 .!.:Bizim sitede yalıtım yapıldı
Klimalar sökülüp takıldı ve bir bölüm klima bozuldu
İki kat alta bahçeye ses geliyordu söylediler baktırdık servise bir şey yok dediler
Tekrar yakınma tekrar servis ve sustu klima muhtemelen sıkıntısı var
Valla biz de kış boyu kaloriferin kazanından gelen sesle uyuyamadık .
O klima muhtemelen bozulmuştur son günlerini yaşıyordur , bu gün yarın sesi kesilir .
Ses esiyo yapılır elbet.
Ama sanmıyorum o sınır aşılmış olsun. Çünkü o sınırları iyi biliyorum o kadar düşük değil yine de ölçtürün tabii isterseniz.
Balkonda nasıl uyuyorsun, bravo, bizim buralar yanıyor cayır cayır.
Ben de 24 saat klima çalıştıran biriyim çünkü aşırı sicak bir bolgede yasiyorum gun icinde arada açıp havalandiririm evi sadece.Bizim evinnin sesini soyleyenler de oldu:)Acaba o komsu ben miyim :)Herneyse biz servisi cagirdik bakti normal klima sesi dedi yani yapacak bisey yok.Bir de bizimki 18 lik yani daha fazla ses yapiyor 12 liklere oranla.
Saglikli mi degil mi konusuna gelince mecburum acmaya cunku nefes alinmiyor kapi pencere acikken nemden bogulur gibi oluyoruz.Cocugum da uyuyamiyor ter icinde kaliyor açıkçasi herkesin kendi tercihi saygi duymak gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?