Merhabalar, doktor yumurtalıklarınızın tembel olduğunu nasıl anladı? Şundan soruyorum, ben bugün ilk kez gittim kontrole, adetliydim. Alttan muayene etti, normal dedi, hormonlar için tahlil verdim. Bu yumurtlama için ayrı bir işlem yapılıyormu?
Ben 1.5 yıl önce bebek yapmaya karar verdiğimizde küçük bir kanama geçirmiştim.
Acilen doktora tabi... Birşey yok hormonel değişiklik dedi ilaç verdi gönderdi.
1 hafta sonra hormon tahlili yaptırdım kontrole gittim prolaktilim yüksekmiş, kistler yumurtalıklarını
kaplamış kesinlikle bebeğin olmaz eşinle beraber gel uzun bir tedavi sizi bekliyor dedi doktor.
İlaç verdi gönderdi. Güvenmedim ertesi gün başka bir doktora gittim. O da abartılacak bişey yok
kist yok. Prolaktili düşürmek için ilaç verdi. Korunmaya devam altı ay bu ilacı kullan dedi.
6 ay sonra ilaç bitti 1 ayı boş geçtik ilaçsız. Ama ara ki doktoru bulasın. Habire oprerasyonda...
Beklemeye tahammülüm kalmadı ve görümcemin doktoruna gitmeye başladım. Tahlillere baktı
tekrar aynı tahlilleri istedi yaptırdık ve gittik muayeneyi de yaptı hiç bir şeyin yok folikasit verdi
hamile kalana kadar da bana gelme dedi... 2011 ekim ayında gitmiştik... Korunmayı bırktık tabi..
ekim kasım aralık derken geldi mayıs... 7 ay hiç birşey yok.... Bu arada moral ve stress faktorü çok önemli
kulaklarını dışarıya kapaman lazım... bu süreçte dayımı kaybettin. eniştemiz uzunca bir zaman hastande
yattı 3 aylık süreç sonunda onuda kaybettik... ocak şubat mart nisan benim için berbat geçti
Son gittiğim doktora tekrar gittim ve durumu anlattım. Doktorumdan çok memnunum. Klomen verdi.
haziran ayında adetimin beşinci günü başladım ilaca ve 11. gün doktora gittim. Bir gün arayla tekrar çağırdı.
en son geçen hafta cuma günü gittim kontrole ve yumurtamın istenen düzeyde olmadığını söyledi
kontrolü alttan değil üsten yaptı bu kontrol sırasında. pazar, salı ve perşembe bizim için altın gündü...
bundan sonrası Yüce Allah ım takdiri...