- Emoji Skoru
- 57
- Puanlar
- 13
Hanımlar merhaba biraz uzun olacak vaktiniz varsa devam edin lütfen. 2 buçuk yıllık evliyim ve evlendiğimden beri çocuk düşünmüyodum ama artık istiyorum. Evlendikten sonra nasıl neden olduğunu anlamadığım bi şekilde hormon bozukluğu yaşamaya başladım, tüm düzenimi de bozdu açıkçası. Reglim düzensizleşti, kilo artışı yaşadım. Öyle çok iştahlı biri değilim ama ne yapsam kilo da veremedim. İpin ucu kaçıp tüm belirtiler PCOS a doğru gidince bunun böyle yürümeyeceğini anladım. Başlarda takmıyodum, dediğim gibi hemen çocuk yapma düşüncem yoktu. Kilo bu alınır verilir diyodum, reglim düzensiz olsa nolucak sonuçta düzensiz de olsa adet olabiliyorum hiç olmamaktan iyidir diyodum. Sonra çok sık adet olmaya başladım (nerdeyse 10-15 günde bir) ve yumurtalıklarımın aşırı çalıştığını söylediler. Sonra sürekli progesteron ağırlıklı ilaçlar, adet gecikitirci vs kullanmak zorunda kaldım. Bu kez de adet olmasam bile sürekli uzun uzun lekelenmeler yaşıyodum. Bu durumdan da bıkıp başka bi hastaneye gittiğimde ise kistim olduğunu öğrendim. Yumurtlamayı baskılıycaz derken yumurta tembelliğine sebep oldular. Geç büyüyen yumurta zamanı gelene kadar tembellikten çatlayamadığı için kiste dönüşmüş. 6 cm boyutundaydı ve adet olamıyodum tekrar ilaç başlamak zorunda kaldım. Neyseki bi sonraki adetle atıldı gitti şükür. Tekrar farklı bi hastaneye gittim. İşinin ehline denk gelmek çok çok önemli, hele de gurbetteysen soracak kimsen yoksa.. Ben o kadar bile şanslı değildim. Her doktor denek gibi farklı bişey deniyodu üstümde. Kimse net olarak sorun şu şu diyemedi. Fazlasıyla yıprandığım bi dönemdeydim. Hamile değildim ama 5 tane doğum yapmışım gibi bi kiloya sahiptim. Halâ da öyleyim. Müdahale edemediğim bi şekilde bedenim ve hormonlarım değişince ruhen de kötü hissetmeye başladım. Sonra dedim ki hormonlar düzelmeden hiç bişey yoluna girmeyecek. Prolaktinim yüksekti onun için dostinex'e başladım, yumurta için de geçen ay femara kullanmıştım lakin faydasını göremeyince bu ay klomen'e başladım. Bunlar doktor gözetimiyle ve tavsiyesiyle verilen ilaçlar. Ultrasonda yumurtaların 17-18 mm civarında olduğunu gördük. Cumartesi ovitrelle çatlatma iğnesi vurmamı söyledi. İlk defa olacağı için açıkçası biraz heyecanlıyım. Heyecanımı sizinle de paylaşmak istedim. Bu tip bekleyişte olanlar varsa eşlik etsinler lütfen süreç boyunca birbirimize moral olalım. (SAT 16 Mart - BAT??) Allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin inşallah
Yanımda olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim