Polikistik olduğunu nasıl anladında gittin doktora? Mesela benım yumurtalığımda kist yok ama adet düzensizliğinden bu teshis konuldu. Hormonlar bilr normal ama adetler geecıkıyor![]()
ben 6 aydır 2 tane doktora gittim.hem karından hem vajinal muyane yaptılar sadece dedikleri yumurtanda gelişme olmuyor.klomen kullan gel yumurtaları kontrol edelim.sonra çatlatma iğnesi vurun diyolar yallah.ama doktor hanım neden olmuyor dediğimde bazen böyle olabilir.biz yumurta takibine devam edelim dediler.hormon tahlili yaptırtım,normal tahlil yaptırdım gayet güzeller.sonra eşim yeni bir doktor bulmuş.1 ay tedaviz geçti ondan sonra o doktora gittim ilk vajinal muyanede hemen kistleri gördü ve sende polikistik over sendromu var dedi.tek yapman gereken kilo vermek ve verdiğim ilaçları 6 ay kullanman lazım dedi.bebek olmaz diye bişey yok dedi.
adetlerim evlenmeden önceki 1 sene haricinde hep düzensizdi.1,5 ayda -2 ayda hatta 3 ayda olduğuda oluyordu.sonra evlenmeden 1 sene önce kadar 3 ay doğum kontrol hapı kullandım düzelmişti.evlendikten sonrada arada gecikmeler oldu.bu yüzdende hep umutlanıyordum ama meğerse pco varmış.ah bu doktorlar yaktılar bizi.
yeni doktor bide kistlerin çıktısını verdi elime şok oldum kaldım.nasıl olur daha önce nasıl fark edemezler diye içimden hayıflanıp durdum.hayırlısı bakalım gelecek günler ne gösterek.