• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

selam kızlar bir haftadır internete giremedim bu arada geçikme devam ettiği için iki kez kanda bakıldı ama sonuç negatif şimdi farlutal kullanıyorum sonra yine klomen ama bu ay e 2 diye bir tahlil istedi benden doktorum bunun ne olduğunu bilen vaarmı daha önce yaptıran bilgilendirirseniz sevinirim.

selam kızlar bir haftadır internete giremedim bu arada geçikme devam ettiği için iki kez kanda bakıldı ama sonuç negatif şimdi farlutal kullanıyorum sonra yine klomen ama bu ay e 2 diye bir tahlil istedi benden doktorum bunun ne olduğunu bilen vaarmı daha önce yaptıran bilgilendirirseniz sevinirim.

canım ya ben e2 diye bir tahlil yaptırmadım büyük ihtimalle hormonla alakalıdır.belki yaptıranlar vardır sana cevap vereceklerdir.

slm ben geldım dr gıttım bugun malesef bu ay 2.gun gec basladık klomene suan 1.yumurta var oda 13mm dr bıdakı ayya dedı klomen yazdı adetın 4.gunu baslıycam 11.gun gıdıcem.offffffffffffffff cok moralım bozuk.arkadaslar.bıde esım arıyo kaynanam cagırıyomuş.senağlama.cıldırcam ya eltım tasınıyo onun evı temizlencek hangısıne gıdıyım.ben :delphin:mafoldumbenyıne depresyona gırdım

sakin ol canım.oh bu ay kafanı dinle birdahaki aya odakla kendini.bakarsın o 13 mm olur 20 mm ve bebiş tutar.sen kafanı rahat tut.çokta yorma kendini nolur nolmaz.

E2 (ESTRADIPL):

Normal Değerler:
Erkek: <62 pg/ml
Kadın:
Folüküler Faz: 1-147 pgr/ml
Ovülasyon: 93-404 pg/ml
Cuteal Faz: 29-318 pg/ml
Menopoz: <58 pg/ml

Kadın eşey özelliklerini sağlayan ve yumurtalıklardan salgılanan bir hormondur. Erkekte ve erbezlerinden bir miktar salgılanır. Ostrojenlerin başlıca etkileri dişi cinsel organlarında görülür. Bu hormonlar ergenlik çağına gelmiş bir kız çocuğunun gelişmesini ve cinsel olgunluğa varmasını sağlar. Bütün eşey organlarının yapısal olarak destekler ve progesteronla birlikte yumurtlama ve adet kanaması gibi değişiklikleri düzenler. Erkekte ise östrojen hormonunun etkileri prostat ve meme dokusunda görülür. Prostat dokusu embriyolojik olarak dölyatağıyla aynı kökene dayandığında östrojen hormonundan etkilenir.

E2'nin Arttığı Durumlar:

- Yumurtalıkların teka ve gronuloze hücrelerinden gelişen tümörler
- Folikül kistleri
- Endometriyoz

E2'nin Azaldığı Durumlar:

- Turner sendromu
- Hipotalamus ve hipofiz hastalıkları
- Kronik böbrek hastalıkları
- Şeker hastalığı
- Tiroit bezinde işlev bozuklukları
- Doğumsal kalp hastalıkları

senin için buldum.evet hormon tahlili ama sadece onu neden istemiş bende yaptımıştım ama e2 deyince anlamadım.çünkü benim tahlilde Estradiol yazıyo.

Kadının Kendi Kendine Yumurtlamasını Belirlemesi
Salgı İnceleme Yöntemi

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.
Anatomi19.jpg

Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

canım stres yapma ve kendini tanı canım...yaşın daha genç...olur inş hayırlısıyla....kapılma kötü duygulara...bebek için değil kendi mutluluğun için eşinle birlikte ol...ben 3 yıldır bebek için uğraş veriyorum canımcım...sabretmek önemli :1hug:[/QUOT öyle ama hiç çıkmıyoki aklımdan aslında bu stresin bende başlangıcı çevreyle başladı çevre çok baskı yapıyo bebeğin varmı yoksa olmuyomu diye ben hep bunlar yüzünden stres yaptım ama şu an ilk aylara göre daha herşeyin farkındayım allahım sana tez vakitte hayırlı evlat nasip etsin :1hug:

sakin ol canım.oh bu ay kafanı dinle birdahaki aya odakla kendini.bakarsın o 13 mm olur 20 mm ve bebiş tutar.sen kafanı rahat tut.çokta yorma kendini nolur nolmaz.
saol cnm ya klomen bugun daha 5.gun gecen ay klomen bıttı 2.gun sonra gıttım 21.mm dı belkı dedıgın gıbı buyur daha.bılmıyorum hayırlısı allahtan:Saruboceq::Saruboceq::delphin:

saol cnm ya klomen bugun daha 5.gun gecen ay klomen bıttı 2.gun sonra gıttım 21.mm dı belkı dedıgın gıbı buyur daha.bılmıyorum hayırlısı allahtan:Saruboceq::Saruboceq::delphin:

5.gün için gayet iyi bence yumurtanın ölçüsü.ben 3.gün gittiğimde hiç yumurta olmuyordu.klomen kullanıp 13.gün gidiyordum ozaman 20 mm yumurtam oluyordu.daha erken merak etme çok güzel büyür yumurtan.13.güne kadar bal+tarçın+çöretk otu karışımıda kullan derim.

cnm insallah catlamıştır:Saruboceq:rabbım gonlune goreb verır :Saruboceq:cnm bıde bu tarcın+çorekotu+bal bellı bı ölcu varmı ne kadar yemelıyım gunde bılgın ıçın tesekkurler

valla ölçümü hepsinden 1 tatlı kaşığı ,ama tarçını 1 çay kaşığı gibi diyorlar ama ben hepsini eşit koydum.sabahları mutlaka aç karnına yiyosun.sonra ben akşam aklıma gelirisede yedim.

klomenin son dozajıyla hamile kaldım ama doktorum ümitli değildi bu yüzden çatlatma iğnesi vurmadı doğal yoldan çatlamış sanırım:)mutuyum Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu mutluluğu....

Kadının Kendi Kendine Yumurtlamasını Belirlemesi
Salgı İnceleme Yöntemi

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.
Anatomi19.jpg

Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

gulcan döktürmüşsün yine bugün bizlere bilgiler getirmişsin teşekkür ederiz canımburdaki yazanların hiç biri bana olmuyo sanırım benim yumoşlar klomen kullanmadan gelişmiyor:sinifsinif:sağlık olsun 2 ay kaldı tedaviye tekrar başlamaya onunla kendimi avutuyorum iştezemuszemussenin nasıl gidiyor canım varmı bi değişiklikkaydirigubbakcemile5

Günaydın kızlaaarr. Herkese hayırlı haftalar, güzel haberler diliyorum.
PAMUKSEL ve SERENAY çokk tebrik ederim arkadaşlar. Allah tamamına erdirsin. Sağ salim kucağınıza almayı, mutlu huzurlu büyütmeyi nasip etsin inşalllaahh.
BALSURATLIIIMMopuyorumnanaktan Canııımm. Merhaba hayatım. Ayol sabahtan beri geçmiş sayfaları okuyordum. Biliyorsun hafta sonları giremiyorum nete. Ben adet söktürücü kullanıyorum tatlım. Ferlutal diye bi ilac verdi doktorum. Kan tahlili yaptırmıştım en son, her zamanki gibi 0,5 çıktı sonuçççşakkıdı Şimdi de adet olmaya çalışıyorum anlayacağın. Sen acayip bir ara vermişsin bu ay okuduğum kadarıyla.:roflol: olsun bu ay da tatil yap şekerim.

merhaba umutlu bende çok sık giremiyorum girdiğim zamanlardada seni göremedim nerelerdeydin ne yaptın böyle bırakıp gitmeyin daha tek tek hamiş kalıcaz lütfen yani gitmeyelimkaydirigubbakcemile:oklava:

gulcan döktürmüşsün yine bugün bizlere bilgiler getirmişsin teşekkür ederiz canımburdaki yazanların hiç biri bana olmuyo sanırım benim yumoşlar klomen kullanmadan gelişmiyor:sinifsinif:sağlık olsun 2 ay kaldı tedaviye tekrar başlamaya onunla kendimi avutuyorum iştezemuszemussenin nasıl gidiyor canım varmı bi değişiklikkaydirigubbakcemile5

canım merak etme klomenin etkiki 2 ay daha devam ediyor.simgenin ilaçsız 2.ayında hamile kaldığını biliyordursun demi.demekki neymiş ümit kesmek yok.yafff.yasakkelime
ben daha 17.günümdeyim çalışma zamanlarım yani.:kedi:

Mrb arkadaşlarım inanın ben dayanamadım. Bugün 11. gün ve kan vermeye gidiyorum. Yoksa heyecandan öleceğim oldumu olmadımı. Hepiniz bana dua edin ne olur bolca.

Balsuraatttttt gene dayanamadım ben :)

zeyhat inş hamişsindir.. ama test için gerçekten çok erken klomen ve çatlama iğnesi kullandıysan en az 12 gün geçmesi lazım yinede senin heyecanını anlıyorum bende ilk zamanlar senin gibiydim ooo teslere verilen parayı biriktirseydim tüp bebek için param hazırda beklerdi:roflol: neyse canım inş. bebişin gelir bu ay bize haber ver sonucu bekliyorumgamyoncuiremsu

Back
X