merhaba arkadaşlar........
küçük çekirdek bir aileyiz.. mirmirmirmir ailede ilk evlenen benim...
evimizde küçük bir kına gecesi yapmayı düşünüyoruz....:sinifsinif: ama ne gerekir neler almamız gerekir hiç bişi bilemiyoruz...
ne ikram ederiz ne içeriz kına nasıl yapılır çok bilgisiziz annem soruyo konu komşuya bende
sizden yardım istiyorum inşallah değerli fikirlerinizle güzel bir kınam olur.mafoldumben:Saruboceq:
canım benim kınada herhangi bir yiyecek dağıtılmıyo.erkek tarafı çerez getirir onu dağıtırsın veya ev batmasın diye gidenede verebilirsin.içeceğe gelince oda senin isteğine bağlı meşrubat..oynayıp eğlenirsiniz...sonra kına yakılır.(kına yakılırken elini acma kaynanan altın koysun avucuna öyle ac adettendir.)sonra giden gider senin samimi olduğun kişiler kalır eğlenmeye devam...ALLAH MUTLU ETSıN ...inşallah herşey istediğin gibi olur...sevgiyle kal.............
canım evdeyse önce müzikleri ayarla derim çünkü aynı şarkılarla saatlerce oynamak hiç hoş olmuyor onun haricinde gelenlere kına dağıtmak gerekir küçük kına keseleri satılıyor şu şekil:
yok canım niye eline koz vereceksin ki ? sen yap et herşeyi o utansın eğer yapmıyorsa nişanlın aracılığı ile söylersin o gün şunları ayarlamanız lazım diye işte kuryemiş içecek meselesi kına vs... ama devre dışı bırakırsan yarın öbür gün başına kakar,laf söyler bişey olur ben olsam koz vermem eline belliki ilşkin çok normal değil kaynannla soğuk gbisin
Kına sadece size ait değil ki...Siz onları çağırmadan kına yapmak istiyorsunuz gibime geldi.. Kayınvalden gelecek , akrabalar gelecek.. Kuruyemişi, kınayı kına sepetini felan hep erkek tarafı getirir...
canım adettir bu kınayı, çerezi, meşrubatı erkek tarafı getirir... konuş nişanlınla kayınvalidenle.. onlar getirsinler... hatta sanada kınalık almak zorundalar.. yapılması gereknler bunlar çünkü..önce oynarsınız sonra kına yakıldıktan sonrada çerez,mşrubat,kına dağıtılır biraz daha oynamaya devam sonrada gelen misafirler dağılır... ama sen hiç bir masraf etmezsin.. nede olsa evde olucakmışş..
Canım bence kaynana söle böyle böyle yapıcaz anne gerekeni benden daha iyi bilirsin ne yapalım de. Şimdiden herşeyi kendil üstlenmeye kalkma ilerde tepene binerler maalesef.
Herkes sorumluluklarını yerine getirsin.
benim akrabam yok sadece arkadaşlarım ve annem olacak
ben de gelmelerini istiyorum ama bişi varmı alınacak falan demiyorda biyer tutunda oynayalım diyor istemeden sinir oldum... aslında ondan önce sinir olacağım bişi yapmammışlardı.. iyi insanlar ama bilmiyorum deyip saf ayağına yatıyorlar biraz simdi simdi anlamaya başladım
Canını neden sıkıyorsun ki canım... Onları mecbur getirecek söylemesine gerek yok takma kafanı... Getirmedi diyelim onun ayıbı olacak ki onu yapacağjını da zannetmiyorum.. İçin rahat etmiyorsa nışanlına sor annen ayarladı mı felan diye yeter... Evde de yapacaksan kınayı bir daha dediğinde biz evde yapacağız dersin olur biter süprizzzzz
sen yine nişanlın aracılığı ile söyle cnm kuruyemiş vs.. olaylarını... evde yapacağız derisn şunlar alınacak filan diye..bunlar normal konuşalacak şeyler canım yapmları lazım yani..
canım bizimde abim evlendiii... biz onlara ne kadar lazım diye sormadık bile dükkan gibi biyer tuttucaklardı kabataslak düşünüp 400 paket çerez yaptırdık kına vs...okadar kişi yoktu bile kalan paketleride fazlasıyla bıraktık dağıtılsın diye... böyle zamanlarda üçün beşin hesabı yapılmazz... hatta bizde gelinin ailesinede ayrıdan çerez götürülür bir kaç kg...