- 2 Eylül 2016
- 520
- 507
- 53
- Konu Sahibi malianestezi
Günaydın arkadaşlar,herkese güzel bir gün dilerim.
Konumun yeri burası değil biliyorum...klişesiyle özür dileyerek sormak istiyorum: )
Geçen akşam haber izlerken daha önce duyduğum ama çok da ilgimi çekmeyen bir meslek tanıtımı yapıldı:kobi danışmanlığı.
geleceğin mesleği deniyor.
merak ediyorum bu mesleği icra eden var mı aramızda ya da bilen?
sınav SAUSEM tarafından yapılıyor.
en yakın sınav 18 şubatta.
bir sonraki ise 19 ağustosta.
sınav ücreti 1200 tl(başarılı olunduğunda ücret iadesi yapılıyor)
herhangi bir mezuniyet kriteri yok yani lise mezunları da başvurabiliyor.
ben hali hazır da zaten suan kpss ye hazırlanıyorum fakat gelin görün ki ülkemizin siyasi,ekonomik ve sosyal karışıklığı nedeniyle tek bir hedefe kanalize olmak istemiyorum.
opsiyonumu geniş tutmak adına bu mesleği araştırıp 19 ağustostaki sınavına gireceğim.
fakat birçok merak ettiğim husus var.
mesela bu bu sınavda başarılı olunca "benim kobi danışmanlık belgem var" diyip nereye başvurabilirim ya da kendi şirketimi açabilir miyim,öyleyse ne kadar sermaya gerekir?
nete ne kadar araştırsam da bilgi kısıtlı.
kobi danışmanlarının yaptığı işten ve kazançlarından öteye gitmiyor.
(söylenene göre min 5000 ve hatta bu alanda yeterince portföy kazanınca 20000e ulaşan kazançlar oluyormuş)
Konumun yeri burası değil biliyorum...klişesiyle özür dileyerek sormak istiyorum: )
Geçen akşam haber izlerken daha önce duyduğum ama çok da ilgimi çekmeyen bir meslek tanıtımı yapıldı:kobi danışmanlığı.
geleceğin mesleği deniyor.
merak ediyorum bu mesleği icra eden var mı aramızda ya da bilen?
sınav SAUSEM tarafından yapılıyor.
en yakın sınav 18 şubatta.
bir sonraki ise 19 ağustosta.
sınav ücreti 1200 tl(başarılı olunduğunda ücret iadesi yapılıyor)
herhangi bir mezuniyet kriteri yok yani lise mezunları da başvurabiliyor.
ben hali hazır da zaten suan kpss ye hazırlanıyorum fakat gelin görün ki ülkemizin siyasi,ekonomik ve sosyal karışıklığı nedeniyle tek bir hedefe kanalize olmak istemiyorum.
opsiyonumu geniş tutmak adına bu mesleği araştırıp 19 ağustostaki sınavına gireceğim.
fakat birçok merak ettiğim husus var.
mesela bu bu sınavda başarılı olunca "benim kobi danışmanlık belgem var" diyip nereye başvurabilirim ya da kendi şirketimi açabilir miyim,öyleyse ne kadar sermaya gerekir?
nete ne kadar araştırsam da bilgi kısıtlı.
kobi danışmanlarının yaptığı işten ve kazançlarından öteye gitmiyor.
(söylenene göre min 5000 ve hatta bu alanda yeterince portföy kazanınca 20000e ulaşan kazançlar oluyormuş)