Kobi Danışmanlığı

malianestezi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
520
507
53
Günaydın arkadaşlar,herkese güzel bir gün dilerim.
Konumun yeri burası değil biliyorum...klişesiyle özür dileyerek sormak istiyorum: )
Geçen akşam haber izlerken daha önce duyduğum ama çok da ilgimi çekmeyen bir meslek tanıtımı yapıldı:kobi danışmanlığı.
geleceğin mesleği deniyor.
merak ediyorum bu mesleği icra eden var mı aramızda ya da bilen?
sınav SAUSEM tarafından yapılıyor.
en yakın sınav 18 şubatta.
bir sonraki ise 19 ağustosta.
sınav ücreti 1200 tl(başarılı olunduğunda ücret iadesi yapılıyor)
herhangi bir mezuniyet kriteri yok yani lise mezunları da başvurabiliyor.
ben hali hazır da zaten suan kpss ye hazırlanıyorum fakat gelin görün ki ülkemizin siyasi,ekonomik ve sosyal karışıklığı nedeniyle tek bir hedefe kanalize olmak istemiyorum.
opsiyonumu geniş tutmak adına bu mesleği araştırıp 19 ağustostaki sınavına gireceğim.
fakat birçok merak ettiğim husus var.
mesela bu bu sınavda başarılı olunca "benim kobi danışmanlık belgem var" diyip nereye başvurabilirim ya da kendi şirketimi açabilir miyim,öyleyse ne kadar sermaya gerekir?
nete ne kadar araştırsam da bilgi kısıtlı.
kobi danışmanlarının yaptığı işten ve kazançlarından öteye gitmiyor.
(söylenene göre min 5000 ve hatta bu alanda yeterince portföy kazanınca 20000e ulaşan kazançlar oluyormuş)

Bu kadar kârlı ise hemen istifayı basıp bende baslayayım :)) Bu konuda pek bir fikrim yok maalesef. Bu mesleği yapanlar var ise bende merak ettim şimdi

Bana iş güvenliği uzmanlarını anımsattı. Onlarda kurslara gittiler çokk iyi maaşlarla işlere başladıkar şuan piyasa kaynadığı için asgari ücrete kadar düştüler.

İyi düşünün derim.

Bu kadar kârlı ise hemen istifayı basıp bende baslayayım :)) Bu konuda pek bir fikrim yok maalesef. Bu mesleği yapanlar var ise bende merak ettim şimdi

yani şuan çok bilinmeyen bir meslek.
birçok sitede araştırmama rağmen bulamadım.
inşallah bilen birileri bize yardımcı olur.

Bana iş güvenliği uzmanlarını anımsattı. Onlarda kurslara gittiler çokk iyi maaşlarla işlere başladıkar şuan piyasa kaynadığı için asgari ücrete kadar düştüler.

İyi düşünün derim.

aklıma o da gelmedi değil.dedim bu da iş güvenliği gibi elimizde patlar mı?
çünkü aynı onun gibi şuan yasalaştırılmasa da önümüzdeki birkaç sene içerisinde zorunlu hale gelecekmiş.
aslında bu sebeple araştırıyorum.
her işin başı tecrübe.
bu işte erken yola çıkıp uzmanlaşan biri firmalar,bankalar tarafından aranılan bir kobi danışmanı haline gelebilir mi?
olabilecek birseyse denemk istiyorum.
tabi önce iyice araştıracağım.

aklıma o da gelmedi değil.dedim bu da iş güvenliği gibi elimizde patlar mı?
çünkü aynı onun gibi şuan yasalaştırılmasa da önümüzdeki birkaç sene içerisinde zorunlu hale gelecekmiş.
aslında bu sebeple araştırıyorum.
her işin başı tecrübe.
bu işte erken yola çıkıp uzmanlaşan biri firmalar,bankalar tarafından aranılan bir kobi danışmanı haline gelebilir mi?
olabilecek birseyse denemk istiyorum.
tabi önce iyice araştıracağım.

Kobi danışmanlığının içeriği ne acaba bi bilgi var mı ?
Yeni açılacak firmalara devlet katkısını sağlamak mı ( Böyle sürüyle firma var kazançları neoluyo fikrim yok ) ? Yoksa varolan kobilere bankada ki ticari temsilcisi mi ?
Bankaysa hiç bulaşmayın derim bankadalar kendi ticari temsilcilerini belgelendirir ki bankada maaşlar kuş kadar

Konumun yeri burası değil biliyorum...klişesiyle özür dileyerek sormak istiyorum: )
Geçen akşam haber izlerken daha önce duyduğum ama çok da ilgimi çekmeyen bir meslek tanıtımı yapıldı:kobi danışmanlığı.
ben hali hazır da zaten suan kpss ye hazırlanıyorum fakat gelin görün ki ülkemizin siyasi,ekonomik ve sosyal karışıklığı nedeniyle tek bir hedefe kanalize olmak istemiyorum.
opsiyonumu geniş tutmak adına bu mesleği araştırıp 19 ağustostaki sınavına gireceğim.
mesela bu bu sınavda başarılı olunca "benim kobi danışmanlık belgem var" diyip nereye başvurabilirim ya da kendi şirketimi açabilir miyim,öyleyse ne kadar sermaya gerekir?
(söylenene göre min 5000 ve hatta bu alanda yeterince portföy kazanınca 20000e ulaşan kazançlar oluyormuş)
Öncelikle size KOBİ Danışmanlığı Seviye 6 Ulusal Yeterliliğini incelemenizi tavsiye ederim.

Geleceğin gözde mesleklerinden biri olacağı icin bu belgeyi almanızı tavsiye ederim. Üstelik sınav ücreti HİBE kapsamında başarılı olunduğu takdirde iade edilecek.

İş ve Meslek Danışmanlığı nı anımsayın, bircoğu suanda İŞKUR da memur.

Kobi danışmanlığının içeriği ne acaba bi bilgi var mı ?
Yeni açılacak firmalara devlet katkısını sağlamak mı ( Böyle sürüyle firma var kazançları neoluyo fikrim yok ) ? Yoksa varolan kobilere bankada ki ticari temsilcisi mi ?

kobilere sunduğu danışmanlık hizmetinin hazırlık sürecini yöneten ,kobilerin mevcut durumunu analiz ederek sorun alanlarını tespit ederen değişim ve iyileşme alanları için gerekli uygulama süreçleri geliştiren ve yürüten ,yönlendirme ve tavsiyede bulunan ,sunduğu hizmetin sürdürülebilirliğini sağlayan,müşteri ilişkilerini yürüten ,çalışmalarını iş sağlığı ve güvenliği ,çevre vb hususlara ilişkin önlemleri alarak sürdüren ve mesleki gelişimine ilişkin faaliyetlerde bulunan nitelikli kişidir.

canım nette bulabildiğim en anlaşılır tanımı bu.

Öncelikle size KOBİ Danışmanlığı Seviye 6 Ulusal Yeterliliğini incelemenizi tavsiye ederim.

Geleceğin gözde mesleklerinden biri olacağı icin bu belgeyi almanızı tavsiye ederim. Üstelik sınav ücreti HİBE kapsamında başarılı olunduğu takdirde iade edilecek.

İş ve Meslek Danışmanlığı nı anımsayın, bircoğu suanda İŞKUR da memur.

bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım.
sausemden inceledim birçok seyi.
peki bu sınavın zorluk derecesini biliyor musunuz?
sınav konuları işletme ağırlıklı.
iibf mezunuyum ama işletme değil.
ağustostaki sınav için hazırlık yapacağım tam karar verirsem.

bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım.
sausemden inceledim birçok seyi.
peki bu sınavın zorluk derecesini biliyor musunuz?
sınav konuları işletme ağırlıklı.
iibf mezunuyum ama işletme değil.
ağustostaki sınav için hazırlık yapacağım tam karar verirsem.
Zor mu değil ama kolay da değil, ulusal yeterliliği incelerseniz iceriğini kestirebilirsiniz az cok. Bir de sausemin kobi sayfasına gidin orda örnek sorular ve sınav kapsamı vs var.

Zor mu değil ama kolay da değil, ulusal yeterliliği incelerseniz iceriğini kestirebilirsiniz az cok. Bir de sausemin kobi sayfasına gidin orda örnek sorular ve sınav kapsamı vs var.
evet o örnek sorulara baktı çok zor görünmüyor.
ben zaten kpss de de A grubundan hazırlandığım için az çok aşinalığım var ama tabi müfredatı çok farklı yine de.
bu yüzden hazırlığı ağustostaki sınava kadar yapacağım.
uluslararası yeterliliği henüz incelemedim bakayı ona da.
çok teşekkür edrim: ))

evet o örnek sorulara baktı çok zor görünmüyor.
ben zaten kpss de de A grubundan hazırlandığım için az çok aşinalığım var ama tabi müfredatı çok farklı yine de.
bu yüzden hazırlığı ağustostaki sınava kadar yapacağım.
uluslararası yeterliliği henüz incelemedim bakayı ona da.
çok teşekkür edrim: ))
Rica ederim başarılar dilerim.

arkadaşlar herkese selamlar.
öncelikle o iş o kadar kolay değil. getirisi de o kadar değil. merak edenler toplanın anlatıyorum :)
kosgeb danışmanı ve eğitmeni olarak Tüm Türkiye genelinde akredite bir eğitmenim bu sınavı ben bile gözümde büyütürken haberlerde okudu diye lise mezunları fln hemen heves etmesin. öncelikle sınavı geçseniz dahi ki bence zor :( uygulama esasları ve mevzuat bilginizin olması gerekiyor. sınavdan geçip mesleki yeterlilik belgesi aldınız diye sizi maaşlı işe almıyorlar. Benim gibi şirketi olan veya bireysel çalışan danışmanların yazdığı projeler onay alırsa yani hibe alırsa proje yazım bedelini kosgeb geri iade ediyor. Bu belge onun için ve mesleki yeterliliği ıspatlamak adına alınan bir belge. Öyle sınavı geçeyim gelsin 5binler mantığına kapılmayın.
Danışman olmak için başka eğitimlerde almanız lazım, kalkınma ajansları, kosgeb, dış ticaret müsteşarlığı...vb kurumların mevzuatlarını ezbere yalayıp yutmanız lazım ki danışman olabilesiniz. Diyelim ki bunları yaptınız iş burda bitmiyor. kurumlar hibe çağrısına çıkacak ve siz bu çağrıdan faydalanmak isteyen yatırımcı firma bulacaksınız, fiyatta anlaşıp projesini yazmaya başlayacaksınız sonra bu proje önce firmanın olduğu il genelinde sonra Türkiye genelinde değerlendiriliyor. eğer yazdığınız proje hibe almaya hak kazanırsa işte bu seviye 6 belgesi ozaman işe yarıyor. proje yazım bedeli faturanızı kesiyorsunuz firma bunu projesini sunduğu ilgili kuruluşa teslim ediliyor sizin yazdığınız proje için firmaya 1.500 TL geri ödeme yapılıyor. kaldı ki bu belgeyi alan danışman max. 5 tane firmada kullanabiliyor. yani ıvırı zıvırı çok arkadaşlar. işi bilenler girmeye çekiniyor.haberlerde duyan herkesin aklı karışıyor. detaylı bilgi verebildim mi bilmiyorum ama ilgili arkadaşlar aşağıdaki linkten araştırma yapılabilir ....
http://www.sauper.sakarya.edu.tr/1/24/16UY0251-6--KOBI-Danismani---Seviye-6--

Back
X