Ona bi terazi burcu lazım bacım benim gibim
Yalnız zaman gerekiyor tabi ipleri yavaşça alıyorsun elinden:lepi:
Katıldım. İktidar hususunda terazi burcu gayet iyi. Koç burcunu sürekli alttan alırsan ve herşeye eyvallah çektiğinde kendini ezdirirsin aksine davrandığında iktidarı ona vermezsen anlaşamazsınız, iktidarın onda olması şart. Bu dengeyi en iyi terazi insanı sağlar. Terazide hükmetmeyi sever ama kurnazca ve hissettirmeden. Sahneyi koça bırakır o kendisi hükmediyorum diye düşünürken, terazinn o farketmeden ılımlı şekilde güzelce isteklerini yaptırdığını farketmez. Ben teraziyim ve arabulucuyum onun isteklerine saygı duyuyorum,örneğin; sevmediğim bir müzik açtı dinlemek istemedim, ben bunu seviyorum dinleyeceğim dedi,neden bana istemediğim bir müzik dinletiyorsun dedim,sevdiğim şeylere saygı duymalısın dedi, bekledim,dinledim, sonra bende onun sevmediği bir müzik açtım, o halde sende bunu dinlemelisin, benim sevdiğime saygı duymalısın dedim. Ekledim; hayatım biz birlikteysek sen ve ben yoktur. Birimiz sevdiği bir şeyi yapacak diye, diğerini kötü durumda bırakmaya hakkı yok, senin ve benim yerine, bizim ikimizin sevdiği müziği dinleyebiliriz birlikteyken dedim ve onun sevmediği müziği kapadım, sen yokken dinleyebilirim, benim yüzümden kulakların iltihaplanmasın dedim. Yaptığından utandı.
Yani böyle güzellikle anlatıp, küçük örneklerle onun bencilliğini bastırabiliyorsunuz. Yada onun istediklerini yapıyorum, ben istediğimde o benim istediğimi yapmaz ise dudak büzüyorum ve kızmadan "farkındamısın benim istediğim hiç birşeyi yapmıyorsun" diyorum ve yüzümü hafif asıp uzatmıyorum, tartışmıyorum, o gerekli mesajı alıyor ve zevkle istediğim şeyi yapıyor, bunu yaparken mutluluk bile duyuyor
Yani eşitlikçi ve birlikçi davranmak lazım. Tatlılıkla anlatıp bencilliği bizciliğe çevirmesi gerektiğini hissettirebilirsiniz. Ama bu burçtaki bi adamdan bişeyler almak için önce vermek gerekiyor.