Koca eline bakanlar.. yardım

Slm şu pandemi dönemleri biraz geçsin belki sizde bir iş bakarsınız kendinize göre,çalışın kendi paranızı kazanın kimseye muhtaç olmayın hem erkekler çalışan kadına daha çok saygı duyar.

pekı calısmasına ragmen aldatılan,dovulen ,hakarete ugrayan , koca teroru yasayan kadınlar neden var

sız seyle karıstırdınız sanırım, aman sesımı cıkarmayayım elıme para sayıyor ayrılırsa taksıtlerımı odeyemem dıyen bu sebeple evlılıgı yurutmeye calısan erkeklerın ''saygısı''

eve para getırdıgı surece saygı gorecegını dusundugu ortam evlılık olmuyor haberınız olsun :)

Evleneli iki buçuk yıl olacak ve hala alışamadıgim durum. Kendime bir şey alasim gelmiyor :D eskiden kendi paramı kazanırken sular seller gibi kendime harcarken şimdi yuz kere düşünüyorum ve gerçekten sinir bozucu:) zaten para veriyor kendisi ama ya eve ya da bebetoya gidiyor. Çocuğun az daha kendini toparlanmasını ve ise başlamayı dört gözle bekliyorum. Bence Engeli olmayan her kadın çalışsın. Düşünüyorum bunu yıllardır yapan kadınlar nasıl başarıyor. Gerçekten değişik

En sevdiğim konu.
çalışanlar çalışmayanları çalışmayanlar çalışanları kendilerini kıskanmakla suçluyor.
halbuki öyle isteme onun icin öyle yapma ihtimali yok hiçbirimizin, biri iş bulamıyor diye evde öteki de 5 parasız olduğu için. Aksi konuşulamaz bile.

İnsan önce kendisi için ,ekonomik özgürlüğü ,bağımsızlığı için ,ve toplumda belirli bir yer edinebilmek için çalışmalı bana göre , işleyen demir paslanmaz misali .
hah dogru olan bakıs açısı aslında bu

,eşim bile bana o kadar okudun ettin evde mi oturucaksın der mesela, sabah giyinip süslenip püslenip ofise gitmek güzel şey bana göre
egıtım aldıgınız ıcın calısmazsınız aslında
egıtım baska bırsey ıs hayatı baska bırsey

mesela muhendıslık okuyan bırı ılla muhendıs olmak zorunda degıl o alana ılgı duyuyordur o alanda bılgı sahıbı olmak ıstıyordur muhendıslık okur ama evde oturur veya baska bır alanda calısır-calısabılır -

zira suslenıp puslenmek ıcın işe gıdılmez evde oturdugumuz yerde de suslenıp puslenebılırız :)

Canim kocam ilk aylarda eve nakit para birakmazdi (baktim bunun babasida boyle maasini harcamaz surekli borc icinde bize agliyor.) bu maasi ben yememzsem sessiz kalirsam gelen giden esime harcatiyor yazik.bende olaya el attim. Kocam dusuncesiz bir odun oldugu icin kavga dogus hesabima her ay para attirirdim elinde avucunda birsey kalmiycak sekilde harcadim. Hesabima attiklarindan 3 yildir baya bir meblag birikti. Son zamanlarda o paramla coin alip sattim baya bir kar ettim.. :KK71: iki aydir kendi maasindan daha fazla kazaniyorum. Benim calismama izin vermedigi icin pisman oldu.Kendisine de zaman zaman borc diye verdigim paralar oldu.bazen istedigim alinmadigi zaman tefeci gibi basina cöküyorum. Parami ver yoksa topuguna sıkarim diye tehtid ediyorum. Bu aralar ekonomik ozgurlugum tavan durumda ama hala harcayamiyorum esimin kredi kartlari daha cazip geliyor.dogmamis cocuklarim icin birikim yapiyorum.

bızde olay soyle oluyor
esımın kendı işi bende esımın muhasebecısıyım

eve lazım olanları lıstelıyorum erzak kısmı komple esım alıyor
faturaları komple esım oduyor

buzdolabının ustunde yazılı durur evde eksılenler azalanlar oradan takıp eder

hesabımız ortak , lazım olan bazı seylerı netden getırtıyorum eger yuklu mıktarsa soruyorum oncesınde su kadar mıktar ıcınden harcama yapıcam senın baska planın var mı dıye veya o bana sorar su kadar para harcayacagım bu ay harcamayı dusundugun bır mıktar var mı dıye...

cebımdekı paraya karısmaz sormaz- kızıma bırseyler lazım oldugunda veya bana bırsey lazım oldugunda cuzdanımdan harcarım param yetmezse soylerım sunu alıcam yetmedı derım verır

Çalışmadan önce her ay maaş aldıgı gün bana da maaş gibi ödeme yapardı. Faturaları öder kalanını aylık yapardım.Kendime harcardım. Ara ara tekrar sorar biraz daha verirdi. Sormadan vermesi lazım. Sana bırakmamalı

Aylık para verir ben ekstra istemem ve maaş kartı bendede vardır. Evlendıgımızde benım içinde çıkarmıştı. Her dışarı çıktığımda para istemek hoşuma gitmezdi. Sizede ya aylık yada haftalık bırakmalı. Siz istemeden kendi düşünmeli.

Evdeyim çalışmıyorum çocuktan önce çalışıyordum ama tedaviler tüp bebek riskli hamilelik çocuk derken evdeyim eşimde istemiyor şuan tekrar çalışmamı yalnız param asla eksik olmaz koca eline bakma durumu nedir ya... Hesabıma günlük haftalık para yatıyor eşim esnaf olduğu için..Bireysel emekliligim yatıyor,hesabımda sürekli param oluyor, birikim yapalım diye de para bırakıyor eve, inşallah birkaç aya arabami da alacağım.. Evde yaptığım ek gelirim de var.. Çalışmamı istemiyorsa benim para istememe fırsat vermeyecek.. Ne kadar paraya ihtiyacım olmasa da çocuk kreşe baslasin ilk işim çalışmaya başlamak olacak çünkü kendi kazandığin paranın rahatlığı çok güzel...

Koca eline bakmak tabiri doğuru değil.ben çalışmıyorum ama onun ve çocukların bütün ihtiyaçlarını (temizlik,yemek vs vs)ben gideriyorum.o para getiriyor ben de ona konfor ve yiyecek hazırlıyorum bu durumda o da benim elime mi bakmış oluyor.para isteme meselesine gelince çok kolay,para lazım bırakır mısın diyorum eşimde bırakıyor çünkü görevi.

Bence çalışmayan kadının da az limitli de olsa bir kartı olmalı. Bir de evde olduğun için market vs ihtiyacını sen karşılıyorsundur. Ortalama masrafınız ne ise üzetine 300-400 daha ekleyerek sana bırakabilir. Sen bu parayla hem mutfak masrafını hem kişisel ihtiyaçlarını karşılarsın. Her seferinde para istemezsin

ne güzelmiş o öyle yaa.. ben banka kartını istesem surat yapar. eşşek gibi çalışıyoruz neden vereyim vs vs
Eşşek gibi verecek:işsiz:
Ben çalıştığım halde bir sene kadar kendi hedefimi gerçekleştirmek için eve katkım olmayacak, eşime ek kart çıkarttırdım.Koca parası yiycem bakalım tadı nasılmış dedim
Harcama yaptıktan sonra da oh miss çok güzelmiş bundan sonra böyle devam diye takıldım.Gülerek bakıyor.
Ama yıllar önce eşinizden de beterdi inanın kendi maaşımı bana harcatmıyordu.Ama isyan ede ede hakkımı yedirmedim.Şimdi de ondan geçineceğim bi süre.
Özetle haklar verilmez alınır.Mecbur vermek paylaşmak zorunda.Eşinizin huyunu bilirsiniz nabza göre şerbet vererek yapın.

Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Valla isterim ben neyine canım sıkılacak ? Şu kadar lazım diyip alıyorum

Sizi bu konuda sindirmesine izin vermeyin, siz ezile büzüle isterseniz eşiniz de kendinde kaba davranma hakkını bulur. Nasıl essek gibi çalışıyorsa eşşek gibi de verecek evlenmeden önce bilmiyor muydu çalışmayacağınızı. Ek kart çıkartın kendinize kredi kartı varsa onu da alın.

Eşinizle iletişiminizi daha iyi kurmaya çalışın siz koca eline bakmak diye tabir ederseniz bu durumu eşinizde sizi bu duruma mahkum eder yapmayın.

Düzgün bir dille anlatın çalışmak sadece para getirmekle olmuyor sizde evde çalışıyorsunuz.

Ben evlilik tazminatımı alıp ayrılmıştım işten
Eşim ek kart çıkarttırmış ondan para istemek durumunda kalmıyım diye.
4,5 yıl oldu evleneli bir problem yaşamadık şükür birlikte plan yapar birbirimize danışırız.

Çalışan insanlara çok saygım var
ama çalışmıyor olmakta evde oturmak olmuyor kırıcı geliyor bana bu laf.

hah dogru olan bakıs açısı aslında bu

egıtım aldıgınız ıcın calısmazsınız aslında
egıtım baska bırsey ıs hayatı baska bırsey

mesela muhendıslık okuyan bırı ılla muhendıs olmak zorunda degıl o alana ılgı duyuyordur o alanda bılgı sahıbı olmak ıstıyordur muhendıslık okur ama evde oturur veya baska bır alanda calısır-calısabılır -

zira suslenıp puslenmek ıcın işe gıdılmez evde oturdugumuz yerde de suslenıp puslenebılırız :)
Kimse kimseye saygı duymuyor ya.
Hiç işe süslenerek gitmedim, hemşireyim işe geldikten 6 saat sonra saçım başım birbirine giriyor :confused: Ailemin de eşimin de maddi durumu iyi, çalışmak benim için tercih zorunluluk değil. Yine de kimseye ıyyyy çalışmıyor musun ezik diye bakmam ya da ay beni kıskanıyor demem cünkü niye yani :D

Back
X